Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ε.Ο.Τ. Π.Υ.Τ. Δυτ. Μακεδονίας: επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από την Ουκρανία στη Δυτική Μακεδονία

Ο Ε.Ο.Τ. Π.Υ.Τ. Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το τουριστικό Γραφείο KASKAMANIDIS TOURS στη Φλώρινα και την υποστήριξη του ΕΟΤ Ρωσίας διοργάνωσε ταξίδι γνωριμίας από 04/07/13 έως 09/07/13, στη Δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα) με τουριστικούς πράκτορες από την Ουκρανία.
Τους τουριστικούς Πράκτορες της Ουκρανίας συνοδεύουν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Οδησσού κα PAVLOVA ELENA και η Επικεφαλής Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου της Οδησσού κα MARKOVA TETIANA καθώς επίσης και η κα NATALIYA VARENYK δημοσιογράφος εφημερίδας της Ουκρανίας με έδρα το Κίεβο.
Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ., συνεχίζοντας την προσπάθεια να στηρίξει την τοπική τουριστική κοινωνία,  λειτούργησε ως ΄΄συνδετικός κρίκος΄΄ μεταξύ των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και των τουριστικών πρακτόρων από την Ουκρανία, πραγματοποιώντας το ταξίδι στον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της Δυτικής Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο της περιήγησης τους, στις 04-07-2013 οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την Νεράιδα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και τη Λίμνη Πολυφύτου, την κεντρική εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου και οινοποιείο στο Βελβεντό και διανυκτέρευσαν στην Πτολεμαϊδα.
Στις 05-07-13 επισκέφθηκαν το Παλαιοντολογικό Μουσείο και την Πινακοθήκη της Πτολεμαϊδας, βρέθηκαν στο Νυμφαίο, όπου έγινε ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΄΄ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ΄΄ και στο χωριό και απόλαυσαν τη φιλοξενία. Στη συνέχεια η περιήγηση περιελάμβανε τις λίμνες Ζάζαρη-Χειμαδίτιδα- Βεγορίτιδα και κατέληξαν σε  οινοποιείο στο Αμύνταιο.  Το ταξίδι συνεχίστηκε στη Φλώρινα, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και διανυκτέρευσαν στην πόλη της Φλώρινας.
Στις 06.07.2013 αναχώρησαν για τις Πρέσπες όπου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Διαμέρισμα των Ψαράδων και συμμετείχαν στο υπέροχο ταξίδι με τις βάρκες στα ασκηταριά της Μεγάλης Πρέσπας και κατέληξαν στο νησί του  Αγίου Αχιλλείου  για να δουν την περίφημη Βασιλική του. Το ταξίδι συνεχίστηκε στην Καστοριά με επίσκεψη στο Αρχοντικό Αϊβάζη όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο στο Ντολτσό, επίσκεψη στην ΕΔΗΚΑ  και διανυκτέρευση.
Στις 07-07-2013 συνεχίστηκε η επίσκεψη στην Καστοριά στον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού, το Σπήλαιο του Δράκου, στην Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας και έγινε βόλτα με το καραβάκι του Δήμου Καστοριάς. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μοναστήρι του Μικροκάστρου. Το ταξίδι συνεχίστηκε με προορισμό τα Γρεβενά, τον ορεινό όγκο της Πίνδου με  πεζοπορία στο δάσος, επίσκεψη σε γεφύρια, ποτάμια και επίσκεψη στο παραδοσιακό  χωριό Σπήλαιο και διανυκτέρευση στη Λάβδα Γρεβενών.
Στις 08-07-2013 η περιήγηση συνεχίστηκε σε Αρχοντικά της Σιάτιστας, σε εκκλησίες με αξιόλογες τοιχογραφίες και εικόνες. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Κοζάνη, στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τουριστικών πρακτόρων από την Ουκρανία με τις τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης  καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους και δέχθηκε πρόσκληση για επίσκεψη στην Οδησσό από την Αντιδήμαρχο της Οδησσού. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης και στον Άγιο Νικόλαο, περιήγηση στο κέντρο κάνοντας αγορές και διανυκτέρευση στην Κοζάνη.
Στις 09-07-2013 αναχώρησαν για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και συγκινημένοι από την εγκάρδια υποδοχή και τη θερμή φιλοξενία έμειναν οι τουριστικοί πράκτορες της Ουκρανίας καθώς και η Αντιδήμαρχος της Οδησσού που συνόδευε την ομάδα και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας  για την πατρίδα τους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες που πρόσφεραν τη φιλοξενία τους σ’ αυτή την προσπάθεια και ευελπιστούμε στη συνέχιση τέτοιων προωθητικών κινήσεων για την ευημερία και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.


Φωτογραφία Πάνος Γεωργιάδης                                                         Μεγάλη Πρέσπα ΄΄Ασκηταριά΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας