Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

2,3 εκατ. € για το δίκτυο Γυρτώνη – Τύρναβος – Ελασσόνα – Κοζάνη: Αναλυτικά οι εργασίες που εκτελέστηκαν

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα και παραδόθηκε στην κυκλοφορία το έργο «Συντήρηση του κεντρικού εναλλακτικού οδικού άξονα κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών, στο τμήμα Α/Κ Γυρτώνης-Τύρναβος-Ελασσόνα (Μέσω Μελούνας) -Μ. Ελευθεροχώρι – Όρια Ν. Κοζάνης και στο τμήμα Μ. Ελευθεροχώρι Όρια Ν. Πιερίας», προϋπολογισμού 2.300.000,00 €

Αντικείμενο των εργολαβιών ήταν η υλοποίηση επεμβάσεων συντήρησης σε τμήματα της Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας – Όρια Νομών Λάρισας – Κοζάνης και σε τμήματα της επαρχιακής οδού Γυρτώνης – Τυρνάβου. Οι επεμβάσεις περιελάμβαναν κυρίως εργασίες συντήρησης των ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, που αποτελούν και το μεγαλύτερο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, καθαρισμού τάφρων όπου απαιτείται, άρσης καταπτώσεων σε θέσεις που πιθανόν είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις, λοιπά τεχνικά, καθώς και επισκευή ή κατασκευή ερεισμάτων.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, με περιορισμένη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, ολοκληρώνουμε έργα ασφάλειας για τις ανθρώπινες κοινότητες. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία πραγματοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο εναλλακτικό τμήμα κυκλοφορίας, που χρησιμοποιήθηκε από τα βαρέα οχήματα κατά το κλείσιμο των Τεμπών. Παράλληλα με άλλη εργολαβία ύψους 800.000 ευρώ η αιρετή Περιφέρεια πραγματοποίησε συντηρήσεις στον παραλιακό άξονα. Μέλημά μας είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η μείωση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Αναλυτικά οι εργασίες που εκτελέσθηκαν:
  • Ασφαλτικές εργασίες συντήρησης φθαρμένων ασφαλτοταπήτων σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος στα παρακάτω σημεία: Από τη δ/ση Αργυροπουλίου έως τη δ/ση Βοτανοχωρίου, στην ευθεία Τσαριτσάνης, στην Περιφερειακή οδό Ελασσόνας, στη δ/ση προς Μ. Ελευθεροχώρι, δ/ση προς Πετρόπορο, δ/ση Λυκούδι – Άζωρο, Γέφυρα Χατζηγώγου, καθώς και στη Στροφή Μελούνας στην ακραία λωρίδα κυκλοφορίας και στην κατεύθυνση προς Ελασσόνα.
  • Επί της Ε.Ο. 13 Ελασσόνας – Κατερίνης καθαρισμός ερείσματος και τάφρων (σποραδικά) καθώς και επί της παλαιάς εθνικής οδού Ελασσόνας – Κοζάνης στο τμήμα Μ. Ελευθεροχώρι έως Δ/ση Μηλέας.
  • Επί της επαρχιακής οδού Γυρτώνης – Τυρνάβου, σποραδικά τμήματα φθαρμένου οδοστρώματος από τη διασταύρωση προς Βρυότοπο έως τη διασταύρωση Τυρνάβου αλλά και σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος σε συγκεκριμένα τμήματα, καθώς και καθαρισμός ερείσματος και τάφρων οδού.
  • Επί της εθνικής οδού Λάρισας – Ελασσόνας – Όρια Νομών Λάρισας – Κοζάνης στην ακραία λωρίδα πλάτους 4,00 μ και στην κατεύθυνση προς Ελασσόνα (Διασταύρωση Βοτανοχώρι), σποραδικά, στην ακραία λωρίδα της οδού, μεταβαλλόμενου πλάτους και στην κατεύθυνση προς Λάρισα (Ευθεία Τσαριτσάνης), σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος (Στρατόπεδο Ελασσόνας), σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος (Πλακόπετρες) και έως τα όρια Νομών Λάρισας και Κοζάνης.
Συνολικό μήκος αποκατάστασης φθαρμένου ασφαλτοτάπητα 8.820μ..
Επίσης εκτελέστηκαν:
  • Καθαρισμός ερεισμάτων και τάφρων σποραδικά, από τη διασταύρωση προς Μηλέα έως τα όρια Ν. Λάρισας – Κοζάνης.
  • Κατασκευή – διαμόρφωση χώρου στάθμευσης επί της απαλλοτριωμένης ζώνης της Ε.Ο.
Σε όλα τα οδικά τμήματα που συντηρήθηκαν έγινε τελική διαγράμμιση και καθαρισμός ερεισμάτων (όπου ήταν απαραίτητο).
Με τη συντήρηση των ανωτέρω οδικών τμημάτων εξασφαλίζεται η ασφαλέστερη κυκλοφορία των χρηστών της Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας – Όρια Νομών Λάρισας – Κοζάνης και της επαρχιακής οδού Γυρτώνης – Τυρνάβου. Το ποσό της σύμβασης ήταν ύψους 1.783.199,88 € (με Φ.Π.Α.), και η χρηματοδότηση του έργου έγινε από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με Κωδικό Φορέα Χρηματοδότησης: 2008 ΣΕ07100000 της ΣΑΕ 071. 

Πηγή: larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας