Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων στα Μηχανογραφικά Δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνεται ότι σήμερα Δευτέρα 15-7-2013 και ώρα 14:30 έληξε η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Η δήλωση προτιμήσεων κάθε υποψηφίου στο μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο υποβλήθηκε μέσω διαδικτύου, αντιπροσωπεύει την αυθεντική έκφραση της θέλησής του, η οποία είναι οριστική, και μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής δεν επιτρέπεται η συμπλήρωση ή η τροποποίησή του.


Σύμφωνα με τις διατάξεις της Φ.253/21812/Β6/15-2-2013 Υ.Α. (ΦΕΚ 358Β΄/2013) μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και εντός καθοριζόμενου χρονικού διαστήματος, επιτρέπεται μόνο η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων.
Κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω, ορίζεται προθεσμία ως και την Πέμπτη 18/7/2013, μέσα στην οποία υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο, μπορούν να ζητήσουν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων. Δηλαδή, με αίτηση-υπεύθυνη δήλωση οι υποψήφιοι, μπορούν να ζητήσουν  ΜΟΝΟ να διαγραφεί κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους και όχι βέβαια να αλλάξουν τη σειρά των προτιμήσεων ή να προσθέσουν νέες προτιμήσεις.
Για την υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι τυχόν επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να υποβάλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. Η μορφή της υπεύθυνης δήλωσης δίνεται με το συνημμένο υπόδειγμα και θα πρέπει μέχρι και την Πέμπτη 18/7/2013 (ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης) να αποσταλεί α) και με ΦΑΞ στον αριθμό 2103442098 και β) με ταχυμεταφορά (courier),στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αν. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, ΤΚ 15180, γραφείο 0082. Για το συνημμένο υπόδειγμα, πατήστε εδώ.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν πλέον πρόσβαση  στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας