Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κεντρική Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη στην απεργία της 16ης Ιούλη 2013

Συναδέλφισες -φοι,
Κάθε ημέρα που περνάει οι πολιτικοί μας, άξιοι υπηρέτες της Τρόικας στην Ελλάδα, διαλύουν ολοένα πιο συστηματικά την κοινωνία και στέλνουν τους Έλληνες στα στρατόπεδα εργαζόμενων των χωρών της βόρειας Ευρώπης.

Για όλα αυτά τα μέτρα διάλυσης επικαλούνται τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά το μόνο που τους καίει είναι η δική τους, προσωπική σωτηρία!

Ξεκίνησαν με την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα και συνέχισαν με τις μαζικές απολύσεις και την ικανοποίηση κάθε αιτήματος του μεγάλου κεφαλαίου. Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να διορίσουν Πρόεδρο σε μεγάλη κρατική τράπεζα, για να φάει κι άλλα, εκείνον που χρωστάει εκατομμύρια ευρώ, εκείνον που χρεοκόπησε και έκλεισε τη βιομηχανία «Κατσέλης» στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους!

Ακόμη δε χόρτασε;

Αυτή η παρέα που μας κυβερνάει, παίζει παιχνίδι στις πλάτες μας. Έχουν στρώσει τσόχα και ρίχνουν μπαρμπούτι! Σήμερα η ζαριά στέλνει τους δημοσίους υπαλλήλους να πληρώσουν το μάρμαρο της προσωπικής διάσωσης των φαύλων πολιτικών και των παραλήδων αυτού του τόπου. Όπως οι ύαινες στη ζούγκλα διψούν για αίμα, έτσι και οι πολιτικοί μας διψούν για απολύσεις!

Ξεκίνησαν με τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, την οποία ο κομματικός γυρολόγος Σίμος Κεδίκογλου, παλαιός της τρόφιμος, βγήκε να συκοφαντήσει με τον πλέον χυδαίο τρόπο. Ποιος άλλος ασκούσε διοίκηση στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια εκτός από τους πολιτικούς;  Κανένας! Συνέχισαν με τους σχολικούς φύλακες, τη δημοτική αστυνομία, τους εκπαιδευτικούς.

Αύριο ακολουθεί η σειρά μας!

Αύριο θα είναι και το δικό μας όνομα στη λίστα των κουκουλοφόρων καταδοτών που παριστάνουν τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης!

Μας περισσεύουν λένε τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον πολίτη.

Θα τα κλείσουν όλα! Θα τα διπλοπληρώσουμε όλα, αφού για τις ίδιες υπηρεσίες, θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε τους ληστρικούς φόρους του Στουρνάρα και θα πληρώνουμε και τους ιδιώτες!
Συναδέλφισες – φοι,

Για να πετύχουν το σκοπό τους αυτά τα ανθρωπάκια που κανονίζουν τις τύχες μας, με συστηματικό τρόπο μας έχουν βάλει να τρωγόμαστε μεταξύ μας.

  • Οι άνεργοι θέλουν να απολυθούν οι εργαζόμενοι για να μη νιώθουν μοναξιά.
  • Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θέλουν να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί θεωρούν ότι είναι προνομιούχοι.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θέλουν να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί θεωρούν ότι αυτοί με τους φόρους τους τούς συντηρούν.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι δημοσίου δικαίου, θέλουν ή ελπίζουν, να απολυθούν οι δημόσιοι υπαλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για να βγουν οι ίδιοι από το κάδρο της απόλυσης.
  • Οι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι άνεργοι, θέλουν να απολυθούν οι αορίστου χρόνου γιατί θεωρούν ότι προσλήφθηκαν με ρουσφέτι (λες κι ήταν αυτοί που επέβαλαν στους φαύλους πολιτικούς τη μη διενέργεια γραπτών διαγωνισμών).
  • Όσοι δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα θεωρούν ότι πρέπει να απολυθούν όλοι οι υπάλληλοί του γιατί είναι διεφθαρμένοι.
  • Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κατηγορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι φοροκλέπτουν, όταν οι ίδιοι πληρώνουν αγόγγυστα τους ληστρικούς φόρους του Στουρνάρα.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούν ότι είναι εκείνοι που συντηρούν την αγορά και την κατανάλωση στον ιδιωτικό τομέα, αφού είναι οι μόνοι που έχουν έστω ένα ελάχιστο εισόδημα το οποίο ακόμη μπορούν να καταναλώσουν.

Ας το καταλάβουμε όλοι μας πολύ καλά, ότι η οικονομία είναι ένας αλληλοεξαρτώμενος κύκλος ιδιωτικού και δημόσιου τομέα!

Συναδέλφισες -φοι,

Η κοινωνία μας έχει γίνει μια ζούγκλα με τους πολιτικούς μας σε ρόλο θηριοδαμαστή, σε έναν ακήρυχτο εμφύλιο πόλεμο.

Τι θέλουν επιτέλους;

Να γυρίσουμε στο ’46 – ’49, τότε που αλληλοσφαζόμασταν κυριολεκτικά;

Τα αρρωστημένα μυαλά του οικονομικού επιτελείου αντί να συλλάβουν τη φοροδιαφυγή και τον παράνομο πλουτισμό, καλλιεργούν τα πιο ταπεινά ελατήρια των ανθρώπων βάζοντας στη λοταρία υποτιθέμενες επιστροφές αστείων ποσών ΦΠΑ με κλήρωση!

Μόνο που δε μας είπαν να παίξουμε ρουλέτα!

Εδώ και λίγες μέρες αφού είδαν τις αντιδράσεις της κοινωνίας και των εργαζόμενων, άρχισαν την προσπάθεια διάσπασης του αγωνιστικού μετώπου. Κλείνουν το μάτι στον καθένα μας χώρια και σ’ όλους μαζί!

Ποσοστό λένε των Δημοτικών Αστυνόμων θα προσληφθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Ποσοστό λένε των σχολικών φυλάκων θ’ απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες.

Οι νοσηλευτές λένε των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, θα μεταταγούν στα νοσοκομεία.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ! ! !

Σαλαμοποιούν τις απολύσεις για να τις καταπιούμε αμάσητες!

Δε θα μείνει τίποτα όρθιο!

Άλλη μια φορά εκμαυλίζουν τις συνειδήσεις μας, όπως έκαναν τα τελευταία 20 χρόνια με τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Ο Υπουργός απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης, άξιος συνεχιστής της οικογενειακής του παράδοσης, φωτογραφίζει τους επόμενους απολυμένους και μιλάει για «σκληρό ΑΣΕΠ».

Αυτός και οι άλλοι του σιναφιού του δεν είναι εκείνοι που έβγαζαν σπυριά με το νόμο «Πεπονή», που τον καταστρατηγούσαν αποφεύγοντας την κήρυξη γραπτών διαγωνισμών για να μπορούν να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων για εργασία;

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας είναι φαύλοι και εκμαυλιστές.

Αποτελούν την πεμπτουσία της υποκρισίας!

Ενώ παρακαλούν για να ζεστάνουν την καρεκλίτσα ενός υπουργείου, όταν «τρώνε πόρτα», γίνονται αριστεροί επαναστάτες και εργατοπροστάτες ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι!

Ενώ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τους εργάτες, τσακώνονται ποιος θα εξασφαλίσει πρώτη θέση - πρώτη μούρη στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο!





Συναδέλφισες – φοι,

Πώς γίνεται τα €288 δις που είχαμε χρέος πριν τα μνημόνια να κουρευτούν με το PSI κατά €107 δις, οι δαπάνες του κράτους να περιοριστούν κατά €60 δις και το υπόλοιπο χρέος ν’ ανέβει στα €321 δις;

Έχουν καταληστέψει τα αποθεματικά των ταμείων, τη σύνταξή μας για τα γηρατειά και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.

Μας οδηγούν σε μαζική φτωχοποίηση, σε μεταφορική και κυριολεκτική εκπόρνευση.

Ποιον κοροϊδεύουν;

Δε ντρέπονται;

Πόσα θα κάνουν ακόμη για την καρέκλα τους;

Συναδέλφισες – φοι,

Μας θέλουν πειθήνιους, άβουλους, πρόβατα που θα τα σφάζουν χωρίς αντίδραση.

Μπροστά σ’ όλα αυτά η μόνη δύναμη ανατροπής είμαστε εμείς, όσοι μείναμε πίσω στην εργασία, οι διωκόμενοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας που ακόμη δεν εγκατέλειψαν τη χώρα.

Τώρα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσει και αυτό το νομοσχέδιο, γιατί θα είναι καταστροφή για όλους μας και όχι μόνο γι αυτούς που θα απολυθούν ή που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα.

Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, την τοπική αυτοδιοίκηση ή στην ΕΡΤ.

Στόχος είμαστε όλοι.

Θέλουν πολίτες χωρίς δικαιώματα κι ελευθερίες.

Τώρα ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε, πριν βάλουν στο γύψο τη δημοκρατία, πριν καταστρέψουν τις ζωές όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας