Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εφ’ολης της ύλης συνέντευξη του Προέδρου της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θ. Χατζηπαντελή

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Απαντήσεις σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έδωσε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.Ο κ. Χατζηπαντελής ξεκινώντας τόνισε πως είναι πολύ θετικό γεγονός, η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. «Εκλεισε μια περίοδος αναταραχής για το ίδρυμα, που δεν έπρεπε να είχε ανοίξει ποτέ» τόνισε χαρακτηστικά και συμπλήρωσε πως «στην περίοδο της κρίσης υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει διαρκής κίνδυνος ώστε να μείνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χωρίς έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της».

Ο κ. Χατζηπαντελής επισήμανε πως το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης.
Ανέφερε πως το ίδρυμα δεν θα μπορέσει να αντέξει ένα όγκο 400 νέων φοιτητών στα δύο τμήματα της Κοζάνης, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας εκτός και αν πολλαπλασιαστεί η χρηματοδότηση, σε ύψος αντίστοιχο με αυτό των αντιστοίχων τμημάτων του Ε.Μ.Π. και του Αριστοτελείου.
Ο κ. Χατζηπαντελής εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα ιδρυθεί έως το Σεπτέμβρη η σχολή δια βίου μάθησης, η οποία θα συμβάλλει και στη διάχυση της γνώσης σε όλη την Περιφέρεια.
Παράλληλα σημείωσε πως από το Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν και οι 3 επώνυμες έδρες του Πανεπιστημίου, με τη χορηγία της ΔΕΗ.
Σχετικά με τον εργαστηριακό εξοπλισμό είπε πως προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ολοκλήρωση του μέσω ΕΣΠΑ ενώ πρόσθεσε πως σε καλό δρόμο είναι και η θεσμική και διοικητική ολοκλήρωση του ιδρύματος με την εκλογή κοσμητόρων.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Χατζηπαντελής επισήμανε:
- Για το θέμα της Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά πως «είναι απόφαση του Υπουργείου και δεν είναι στις αρμοδιότητες μας. Υπό συγκεκριμένες προυποθέσεις θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε».
- Για το θέμα της συνομοσπονδιοποίσης με το ΤΕΙ, πως όπως φαίνεται «δεν υπάρχει πλέον κανένα τέτοιο ζήτημα, μετά και την υπογραφή των Π.Δ.».
- Για τα ενοίκια του Πανεπιστημίου, πως «γίνονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για να έχουμε μειώσεις. Ελπίζουμε σύντομα να χρησιμοποιήσουμε το κτίριο του ΒΙΟΠΑ, που μας παραχωρήθηκε για τα εργαστήρια μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας