Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης Γ. Σβώλη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι η 5η ,στην Ευρώπη Περιφέρεια, στην ανεργία, ανεργία η οποία στους νέους ανέρχεται στο ποσοστό 72,5%.
Αυτά τα θλιβερά στοιχεία αποτελούν θηλιά στην ανάπτυξη του τόπου μας αλλά ταυτόχρονα δηλώνουν τη μεγάλη αδικία σε σχέση με την προσφορά της Περιφέρειάς μας στην Εθνική Οικονομία.
Εκτός αυτών και η κατανομή των Ευρωπαϊκών κονδυλίων δεν ευνοεί την Περιφέρειά μας, λόγω της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σε πολλές δράσεις να εξαιρούμαστε και στις υπόλοιπες να έχουμε πολύ μικρή συμμετοχή.
Κύριε Υπουργέ,
Η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί ότι δεν έχει την κατάλληλη μεταχείριση από την Πολιτεία και καθημερινά μπαίνει στο περιθώριο βρίσκοντας έτσι εφαρμογή η αφαίρεση και η διαίρεση, ενώ έπρεπε να επικρατεί η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός.
Με την παρούσα επιστολή σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε άμεσα την Περιφέρειά μας για να διαπιστώσετε και ο ίδιος το πόσο δραματική είναι η κατάσταση. Επίσης, σας προτείνουμε, από εδώ, να εξαγγείλετε τη Στρατηγική του Υπουργείου σας για την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας και ταυτόχρονα τη στήριξη των ανέργων, της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, θα αναμένουμε στο σχεδιασμό σας να περιλάβετε ειδικό πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία για να καταδείξετε τη δεδομένη ευαισθησία σας και το μεγάλο ενδιαφέρον σας για την Περιφέρειά μας.

                                                                 Με τιμή,

                                                     Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας,
                                                             Εμπορίου και Απασχόλησης


                                                                      Γιώργος Σβώλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας