Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σήμερα αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων "Τα Κάστρα" για τη μνήμη της Πολιούχου των Σερβίων Αγ. Κυριακής

Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 9.30΄μμ.  αρχίζουν οι εορταστικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα», τιμώντας τη μνήμη της Πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής. Συνδιοργανωτής σε όλες τις εκδηλώσεις ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού.
Το πρόγραμμα αρχίζει με Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικής από το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση.
Τη Βυζαντινή Μουσική θα παρουσιάσει η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Κοζάνης «Ιάκωβος Ναυπλιώτης», με χοράρχη το Σωτήρη Αρβανίτη.
Οι ύμνοι που θα ακουστούν είναι από τον Εσπερινό και τον Όρθρο του Αγίου Πνεύματος, Δοξολογία αγιορείτικη του πλ. β΄ ήχου,  ο ύμνος Αγνή Παρθένε, αγιορείτικο, οκτάηχο, Σε υμνούμε σε ήχο α΄ εναρμόνιο, Άξιον εστί, καθώς και δύο ψαλτοτράγουδα, Στου Βοσπόρου τ’ αγιονέρια και Η Προσευχή μου.
Το δεύτερο Σύνολο, οι «Ricercati» αποτελείται από τους: Π. Δημόπουλο, Νίκολα Χάρρινγκτον, Έμη Τσιούρα, Μπάμπη Τσινικοσμάογλου. Θα παρουσιάσει μουσική από την Ιταλία, Ισπανία, Κορσική, Γεωργία και Γαλλία. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική της Βυζαντινής Καστροπολιτείας Σερβίων. Σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέπει, θα πραγματοποιηθεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας