Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Για στατιστικές αλχημείες κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Εορδαίας

του Σωκράτη Μουτίδη από το ΧΡΟΝΟ
Για στατιστικές αλχημείες κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Εορδαίας, μετά τη δημοσιοποίηση μιας εσωτερικής διαδικασίας που εμφανίζει πλεονάζον προσωπικό στα σχολεία της περιοχής.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εορδαίας Νίκο Πολυχρονιάδη το υπουργείο ήθελε να βγάλει τα σχολεία με πλεόνασμα σε προσωπικό και με συγκεκριμένους περιορισμούς και υπολογισμούς τα κατάφερε, μη υπολογίζοντας εσκεμμένα τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν οι σχολικές μονάδες, όπως συνταξιοδοτήσεις αποσπάσεις κ.λ.π.

«Ανεξάρτητα απο τι συμβαίνει με το προσωπικό σε κάθε μονάδα, είδαν το συνολικό μόνο αριθμό κι έτσι προέκυψαν κάποια αποτελέσματα και νούμερα που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των σχολείων» λέει ο  Νίκος Πολυχρονιάδης.
Οι καθηγητές μιλούν για στοχευμένη ενέργεια από πλευράς υπουργείου, ώστε να δικαιολογηθούν απολύσεις, αποσπάσεις και άλλες μετακινήσεις. Κατηγορούν, δε, το υπουργείο ότι τους βλέπει ως νούμερα, προκειμένου να τηρήσει η κυβέρνηση τις μνημονιακές της δεσμεύσεις.
«Το κάθε σχολείο πρέπει να κάνει το δικό του προγραμματισμό, σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες» τονίζει ο κ. Πολυχρονιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας