Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

H παράσταση πρέπει να συνεχίσει - the show must go on

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Οχι, όμως, αυτή του ελληνικού κοινοβουλίου που θυμίζει θέατρο γεμάτο κλακαδόρους, αποτυχημένους ηθοποιούς πάνω και κάτω από το σανίδι και ανθρώπους που δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν πέρα από επαναλήψεις τσιτάτων. Αυτή η παράσταση πρέπει να ρίξει τίτλους τέλους.
Η άλλη, όμως, αυτή της δικής μας καθημερινότητας, της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων πρέπει να συνεχίσει. Και ούτως ή άλλως θα συνεχίσει, γιατί τη δυναμική ροή του ποταμού δεν την έχουν σταματήσει πόλεμοι και λιμοί, δεν θα τη σκιάξει μια οικονομική κρίση.

Στα χέρια όλων τώρα -μετά τη δραματική αποτυχία του πολιτικού προσωπικού- βρίσκεται και το σενάριο και η σκηνοθεσία. Ανεξάρτητα, λοιπόν, με τις όποιες αποφάσεις διαπραγματεύσεων λαμβάνονται σε επίπεδο ανώτατης κρατικής εκπροσώπησης, είναι βέβαιο ότι το παιχνίδι θα κερδηθεί από κάτω, αυτή τη φόρα.
Στη λογική αυτή είναι απαραίτητο να γίνουν πολλές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο της ζωής μας. Κάποιες εξ’ αυτών πολύ επώδυνες και κάποιες που θα αποδώσουν πολλά χρόνια μετά. Κάθε αλλαγή δεν είναι και πρόοδος. Ομως, αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο είναι η αλλαγή.
Οσο πιο γρήγορα πλέον μπούμε στη φάση των αλλαγών, των πραγματικών αλλαγών και όχι των μικροπροσαρμογών, τόσο νωρίτερα θα αρχίσουμε να βλέπουμε διέξοδο. Αλλιώς απλά ροκανίζουμε το δικό μας χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας