Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κοζάνη: Από τρεις έως έξι μήνες καθαρό νερό στα χωριά που εντοπίστηκε χρώμιο

από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ
Τουλάχιστον από τρεις έως έξι μήνες θα χρειαστεί να επιλυθεί το πρόβλημα υδροδότησης των χωριών του δήμου Κοζάνης και συγκεκριμένα των οικισμών Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Γαλάνης όπου, λόγω του εντοπισμού χρωμίου και εξασθενούς χρωμίου, έχει απαγορευτεί η κατανάλωση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

Μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και τις διαμαρτυρίες τους προς όλους τους φορείς, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοζάνης προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης που προβλέπει την υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου, Ακρινής, Γαλανίου, Θυμαριάς, Κοιλάδας, Κρεμαστής και Ρυακίου του Δήμου Κοζάνης, από τον αγωγό της Ερμακειάς D.N. 500 στο Βέρμιο. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 930.000 ευρώ, μιας και θα κατασκευαστεί αγωγός 5 χιλιομέτρων.
Ο έλεγχος της ποιότητας των νερών
Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ανακοίνωσε ότι προχωρά στον έλεγχο της ποιοτικής κατάστασης των επιφανειακών και υπόγειων νερών με τη συνεργασία των τοπικών επιστημονικών φορέων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε με βάση τους υδρογεωλογικούς χάρτες του ΙΓΜΕ και τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους το ΤΕΙ και το ΚΕΠΕ, να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα ευρύτατο πρόγραμμα ελέγχων, αναλύσεων και αξιολογήσεων των ποιοτικών στοιχείων των υδάτων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα συγκεντρωθούν σε μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που θα είναι στη διάθεση όλων των αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας