Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ EKM Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

Με «ανοιχτούς δρόμους» εδώ και δέκα μέρες οι αγρότες είναι σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Καλαμάτα.  Οι αγρότες κινητοποιούνται, γιατί βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται για ακόμη μια χρονιά.  Τα προβλήματα που μαστίζουν την Ελληνική αγροτιά είναι πολλά και χρόνια,  καθώς προϋπάρχουν της σημερινής κρίσης που βιώνει ολόκληρη η χώρα.

    Η τρικομματική συγκυβέρνηση του μνημονίου αρνείται να ασχοληθεί με την επίλυσή τους έστω και στο ελάχιστο, παρόλο που πλέον ολόκληρη η κοινωνία έχει αντιληφθεί την αξία του αγροτικού χώρου και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ  συμμερίζεται τα προβλήματα  των αγροτών, όπως οι ίδιοι τα εκφράζουν:
-       Το αυξημένο κόστος καυσίμων (πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα)
-       Την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης
-       Τα χαράτσια της ΔΕΗ
-       Τη φοροεπιδρομή
-       Το ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα
   Κι αυτά είναι μόνο τα άμεσα που πλήττουν την ίδια τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους, σε μια περίοδο που είναι έτοιμοι να βγουν στα χωράφια, να καλλιεργήσουν.
   Επιδιώκουν και απαιτούν να σταματήσει η συνεχιζόμενη απαξίωση του επαγγέλματος  του αγρότη, ώστε να μην υποβαθμίζεται σε «κολίγο» εργάτη γης.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών καθώς και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις που έχουν επιλέξει, και που έχουν τη συμπαράσταση όλων των κοινωνικών τάξεων – ομάδων που πλήττονται από τις πολιτικές του μνημονίου.
   Καλεί τους αγρότες να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για μια αγροτική οικονομία υπέρ των πολλών και όχι των λίγων. Για έναν αγροτικό κόσμο με αξιοπρέπεια, που θα μπορεί να παράγει και να προσφέρει στον τόπο του, διατηρώντας ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας