Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης: Θέλουν την εξόντωσή μας. Αντιστεκόμαστε

Συνάδελφε στον επισιτισμό,
ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ! ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!
Μαζί με τους εργαζόμενους μας στις 20 Φλεβάρη απεργούμε!
Η πολιτική που εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση με τις ευλογίες ΕΕ και ΔΝΤ πλήττει ΚΑΙ τον κλάδο μας. Καθημερινά βλέπουμε τους τζίρους μας να πέφτουν, την προσωπική εργασία να μεγαλώνει και από την άλλη νέα χαράτσια, νέοι φόροι.
Και όλα αυτά προστίθενται στους είδη απλήρωτους λογαριασμούς, στις εκκρεμότητες μας προς την εφορία, τον ΟΑΕΕ κτλ. Όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο καταργείτε τελείως το αφορολόγητο, μας φορολογεί από το πρώτο Ευρώ με 26% και αυξάνει το Τέλος επιτηδεύματος στα 650 Ευρώ (1.000 Ευρώ για τις εταιρείες), από 500 του προηγούμενου νόμου. Μέσα σε όλα αυτά οι επαγγελματίες του κλάδου του επισιτισμού αντιμετωπίζουν και μια σειρά από άλλα φοροεισπρακτικά τεχνάσματα, όπως το μέτρο με τις αποδείξεις που είναι αποπροσανατολιστικό  που αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού και δεν χτυπάει την φοροδιαφυγή αντιθέτως δημιουργεί αδιέξοδα. Γραψίματα για την μουσική, για το τσιγάρο και μια σειρά από άλλα που αν τα προσθέσει κανείς γίνονται θηλιά για τον επαγγελματία.
Το σχέδιο «Αθηνά» είναι η συνέχεια της αντιδραστικής πολιτικής στον χώρο της παιδείας. Η περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας ουσιαστικά κλείνει την πόρτα της μόρφωσης στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Η ανεργία καλπάζει στην Δυτική Μακεδονία, η οποία κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις περιφέρειες της χώρας. Επιχειρήσεις κλείνουν, μιλάμε πλέον για στρατιές ανέργων και ειδικότερα στις νέες ηλικίες.
Η υγεία έχει διαλυθεί. Όλοι μας ξέρουμε ότι πλέον ακόμα και έναν απλό ορό πρέπει να τον αγοράσουμε γιατί το Νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα εμείς πώς να δουλέψουμε; Ποιος θα έρθει στα μαγαζιά μας; Πόσοι από εμάς θα αντέξουμε; Έως πότε θα μπορούμε να πληρώνουμε την κρίση τους;    
Συνάδελφοι, δεν αρκεί να καθόμαστε στο μαγαζί μας και να ξεχειλίζουμε από αγανάκτηση και οργή.
 Μαζί με τους εργαζόμενους μας, που έχουμε κοινά προβλήματα, μπαίνουμε στον δρόμο του αγώνα. Συντονίζουμε τον αγώνα μας για μια ζωή με δουλειά και αξιοπρέπεια. Η «ανάπτυξη» που υπόσχονται δεν είναι για εμάς αλλά για το μεγάλο κεφάλαιο. «Ανάπτυξη» θα έχουμε όταν θα ξεφυτρώνουν στην πόλη μας FLOCAFE, EVEREST, STARBUCKS, ΓΡΗΓΟΡΗΣ κ.α.. ΣΚΕΨΟΥ, ποια θα είναι η δικιά σου θέση σε αυτήν την «ανάπτυξη».
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
ΟΛΟΙ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας