Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Κοζάνη: Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες της ληστείας στο Βελβενδό –Διασύνδεση με τρομοκρατικές ομάδες

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης κρατούνται από αργά χθες το απόγευμα τα τέσσερα από τα οκτώ άτομα που συμμετείχαν στη διπλή ένοπλη ληστεία που έγινε χθες στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Γραφείο Βελβενδού. Δυοτουλάχιστον άτομα, τα οποία καταζητούνταιως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», είναι μεταξύ των συλληφθέντων που κρατούνται από χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 20-24 ετών εναντίον των οποίων εκκρεμούν τουλάχιστον τρία διωκτικά έγγραφα. Η Ασφάλεια Κοζάνης έλαβε δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς οι συλληφθέντες δεν παρέχουν τα στοιχεία ταυτότητας τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα άτομα αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας ενώπιον του Εισαγγελέα στην Κοζάνη, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ τα δυο άτομα που καταζητούντανως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» φέρεται να μεταφέρονται αμέσως μετά στην Αθήνα.


Το πρώτο άτομο, που εντοπίστηκε χθες στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην περιοχή του Κομάνου και φορούσε ιατρική μπλούζα, λίγο πριν συλληφθεί έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη του σε όχημα που είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο και με το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει. Οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, αφού διέφυγαν με το όχημα τους μέσω της επαρχιακής οδού Ιμέρων-Αυγής, κατευθύνθηκαν προς την παλαιά εθνική οδό Κοζάνης-Βέροιας, όπου ύστερα από αστυνομική καταδίωξη συνελήφθησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ημαθίας. Στην κατοχή τους βρέθηκε, τόσο το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ, που είχαν αρπάξει νωρίτερα από το υποκατάστημα της αγροτικής Τράπεζας στο Βελβενδό όσο και ο βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις. Επίσης τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα, που διαφεύγουν της σύλληψης, στο ύψος της Ζωοδόχου Πηγής, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ τζιπ οδοντιάτρου από την πόλη της Κοζάνης και τον ανάγκασαν με την απειλή όπλων να κατευθυνθεί στην Βέροια, όπου και τον εγκατέλειψαν, ενώ διέφυγαν με το ίδιο όχημα το οποίο και αναζητείται από την αστυνομία. Η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών βρίσκεται και σήμερα σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα από το πρωί στις έρευνες συμμετέχει και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο πετά πάνω από την επίμαχη περιοχή, ώστε να εντοπιστεί το όχημα τύπου τζιπ μάρκας Toyotalandcruiserμε αριθμό κυκλοφορίας ΚΖΧ-2236.  Η Αστυνομία κάνει έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες και έχει δει το όχημα να απευθύνεται στο τηλεφωνικό αριθμό 100 ή στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας