Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Λωτοφάγοι!

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Με διασκεδάζουν αφάνταστα οι δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ κατά του Στουρνάρα επειδή τους θυμίζει ότι η χώρα εκτροχιάστηκε το διάστημα 2007-2009, όταν τον κυβερνούσε η αφεντιά τους.
Ή, για να είμαι εντελώς ειλικρινής, και με διασκεδάζουν και με θλίβουν.
Με διασκεδάζουν διότι κινούνται στα όρια του πολιτικού σουρεαλισμού.
Και με θλίβουν διότι δεν είναι δυνατόν να είσαι πολιτικός στην Ελλάδα του 2013, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκεις, και να υποδύεσαι τον Λωτοφάγο.
Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να μην αντιλαμβάνονται οι πρώην και οι νυν πολιτικοί της ΝΔ πόσο η πολιτεία τους ζημίωσε την Ελλάδα.
Δεν είναι δυνατόν να αγνοούν ή να παραβλέπουν ότι στη βάρδιά τους εξόκειλε η χώρα. Οτι εκείνοι την έριξαν στα βράχια από τη δική τους φαυλότητα ή ανικανότητα.
Και ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να ζητούν τα ρέστα από όποιον Στουρνάρα τολμήσει να ψελλίσει το αυτονόητο.
Δυστυχώς γι' αυτούς, η Ελλάδα δεν κατοικείται από Λωτοφάγους.
Μπορεί η καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ (κυρίως το διάστημα 2007-2009) να σκεπάστηκε εκ των πραγμάτων από την ακόμη πιο καταστροφική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε, αλλά ούτε ξεχάστηκε ούτε παραγράφηκε ούτε αμφισβητείται.
Εκείνοι εξακόντισαν στα ύψη το δημόσιο έλλειμμα. Παρέλαβαν το 2004 πρωτογενείς δημόσιες δαπάνες 30,46 δισ. και τις παρέδωσαν το 2009 στα 57,98 δισ. - διπλασίασαν το κόστος του κράτους μέσα σε πεντέμισι χρόνια…
Εκείνοι ξεχείλωσαν το κράτος με τα δεκάδες χιλιάδες γαλάζια παιδιά που διόρισαν - περισσότεροι από εκατό χιλιάδες διορισμοί..
Εκείνοι άφησαν την Αθήνα να καίγεται τον Δεκέμβριο του 2008.
Εκείνοι στέρεψαν την ανάπτυξη από το 5% που την παρέλαβαν το 2004.
Εκείνοι εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος από τα 184,5 δισ. που ήταν στις 31 Μαρτίου 2004 στα 297,92 δισ. στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 - μέσα σε πεντέμισι χρόνια, δηλαδή, δανείστηκαν το 40% του δημόσιου χρέους της χώρας!..
Εκείνοι δηλαδή αύξησαν το δημόσιο χρέος κατά 61,5% (!) μέσα στα πεντέμισι χρόνια της πολιτείας τους.
Αυτά λένε οι αριθμοί. Και μπροστά στους αριθμούς δεν έχει καμία σημασία τι αντιτείνουν ο Κακλαμάνης ή ο Παυλόπουλος ή ο Αντώναρος ή η Πίπη η Φακιδομύτη.
Θέλω να ελπίζω ότι οι αντιδράσεις τους δεν είναι εκδήλωση παχυδερμισμού αλλά προπέτασμα ντροπής.
Η ντροπή όμως δεν βοηθάει κανέναν. Ούτε τους ίδιους.
Διότι μόνο όταν το έθνος περάσει μέσα από μια δύσκολη και επίπονη πορεία αυτογνωσίας θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του.
Ακόμη και αν χρειαστεί μερικοί να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη των πράξεών τους μαζί με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας