Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ένας πασάς διαβαίνει κι άλλος έρχεται

του Γιώργου Μητλιάγκα
Πρώτα η Μέρκελ, προχθες ο Ολάντ, αντιπροχθές και μεθαύριο οι εμίρηδες του Κατάρ και του Ντουμπάι, που μετά από πολλά παρακάλια του πρωθυπουργού έρχονται και μοιράζουν τις χάντρες των επενδύσεων και επενδύσεις δεν βλέπουμε..
Στις αρχές του 2010, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς (με υπουργό τον Γ. Παπακων/νου και πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου), δήλωσε ότι οι καταθέσεις Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού, ανέρχονται στο ποσό των 680 δις Ευρώ περίπου. Υπερδιπλάσιο δηλαδή του εξωτερικού χρέους της χώρας ποσό!!! Αμέσως δέχθηκε επιθέσεις από κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες της πατρίδας μας, οπότε αναγκάστηκε και συμμάζεψε το ποσό στα 280-300 δις, δηλαδή περίπου στο ύψος του χρέους!!!
Κουβέντα όμως δεν ακούστηκε τότε από τους επικριτές του και από τον ίδιο, γιατί τα χρήματα αυτά των Ελλήνων «πατριωτών»-μεγαλοκαταθετών, βγαίνουν στο εξωτερικό και δεν κατατίθενται στις Ελληνικές τράπεζες και πολύ περισσότερο δεν επενδύονται στην Ελληνική οικονομία, για την ανάπτυξη και τη σωτηρία της χώρας…
Επίσης δεν ανακοινώθηκε τότε, ούτε και μέχρι σήμερα από τους κυβερνητικούς παράγοντες, ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν τα χρήματα από τη χώρα, πού και πώς τα κέρδισαν, πώς τους περίσσεψαν, αν φορολογήθηκαν, αν τα κέρδισαν νόμιμα, λες και είναι κάποιο κρατικό μυστικό. Το μόνο που λένε είναι ότι έχουν νόμιμο δικαίωμα να τα βγάλουν στο εξωτερικό και ότι δεν είναι σωστό να λεχθούν τα ονόματά τους.
Όλοι βέβαια γνωρίζουμε ή υποψιαζόμαστε πλέον την προέλευση και τον παράνομο ως επί το πλείστον τρόπο που αποκτήθηκαν και «φυγαδεύτηκαν» στο εξωτερικό, γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ως εφτασφράγιστο μυστικό. Βλέπουμε την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται τώρα με τη λίστα Λαγκάρντ, λίγο πριν με τη Ζήμενς και άλλων πολλών σκανδάλων, ων ουκ έστι αριθμός. Διότι ο τεράστιος αυτός πλούτος αποκτήθηκε κατά το πλείστον από μίζες(βλέπε Ζήμενς), από προμήθειες παντός είδους(βλέπε Τσοχατζόπουλος και άλλοι υπουργοί από αγορά πολεμικού εξοπλισμού), από άσκοπο μοίρασμα και άρπαγμα επιδοτούμενων προγραμμάτων από εθνικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια, από φοροδιαφυγές, εισφοροδιαφυγές και άλλους παράνομους τρόπους χρηματισμού.
Να λοιπόν πώς δημιουργήθηκε το γνωστό εξωτερικό χρέος που όλο το κουρεύουμε και όλο μεγαλώνει, παρότι παίρνουμε «βοήθεια» από τους εταίρους μας τροϊκανούς και συνεχίζουμε να πληρώνουμε κανονικά τους δανειστές μας.
Κι ενώ ξεντύθηκε στην κυριολεξία ο ελληνικός λαός, την τελευταία κυρίως τριετία, για να ντυθεί και να μην παγώνει η πατρίδα μας, αυτή συνεχίζει να ξεπαγιάζει μαζί με το λαό της και οι μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού σφυρίζουν αδιάφορα μέσα στη χλιδή τους και μας δουλεύουν κανονικά.
Ν. Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατσαδιάζουν το λαό και το ΣΥΡΙΖΑ, ότι με την ανεύθυνη στάση τους, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους ξένους επενδυτές, που δήθεν τους παρακαλούν να έρθουν για να μας σώσουν και δεν έρχονται λόγω του κλίματος ανασφάλειας, της γραφειοκρατίας κ.ά. τέτοια αστεία, που μόνο σκοπό έχουν να χτυπήσουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας και να αποσαθρώσουν τα δημόσια τομέα.
Δεν ακούμε κουβέντα από Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη για τον πλούτο της χώρας που φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό ακόμα και από άτομα του άμεσου περιβάλλοντός τους, κυρίως των δύο πρώτων, που βρίσκονται σ’ όλες τις λίστες της διαφθοράς και της καταισχύνης, σε διεθνές πλέον επίπεδο.
Πώς να μη μας κοροϊδεύουν πλέον ευρωπαίοι και εμίρηδες, αφού γνωρίζουν ότι ενώ τεράστιος πλούτος της Ελλάδας φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό, εμείς ζητάμε από τους ξένους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα!!!    
Τίθεται λοιπόν ένα απλό ερώτημα: Οι ξένοι είναι περισσότερο πατριώτες από τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού και απευθυνόμαστε σ’ αυτούς μόνο να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα;
Γιατί δεν ζητά άμεσα η κυβέρνηση από το Δ/ντή της Τράπεζας της Ελλάδας να αποκαλύψει τους 54.000 «πατριώτες» μας που έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό, νόμιμα ή παράνομα και στη συνέχεια να τους καλέσει να φέρουν και να επενδύσουν αυτοί πρώτοι τα 280 ή 680 δις στη χώρα τους την Ελλάδα κι αν δεν το κάνουν ας ακολουθήσουν το δρόμο του Ντεπαρτιέ.
Γιατί δεν κάνει αυτό το διάβημα το τροϊκανό κυβερνητικό επιτελείο ως αυτονόητη και πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει για τη σωτηρία της πατρίδας και προσφεύγει παρακαλώντας τη Μέρκελ, τον Ολάντ και άλλους, που είναι σίγουρο πως μόνο τα συμφέροντά τους θα κοιτάξουν.
Δεν καταλαβαίνουν ότι όσο κι αν προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο ότι πολύ σύντομα «θα τους πάρει και θα τους σηκώσει» ένας λαϊκός ανεμοστρόβιλος που δεν ξανάγινε στη χώρα μας, ως επιβεβαίωση της λαϊκής παροιμίας: «ανέμους έσπειρες, θύελλες θα θερίσεις»!!!
Και θαρρώ πως είναι ανάγκη να φυσήξει επιτέλους ένας αναζωογονητικός αέρας στη χώρα μας, που θα σαρώσει ότι παλιό και σάπιο και θα ανοίξει χώρο και έδαφος για τις δυνάμεις της αναγέννησης και ανασυγκρότησης της χώρας σε νέες και υγιείς βάσεις.
Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα, με πρωταγωνιστές τις νέες κοινωνικές-ριζοσπαστικές δυνάμεις της Ελλάδας, που εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο την αναγεννητική δύναμη που εμπεριέχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
                                                Κοζάνη Φλεβάρης 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας