Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μαθητικός διαγωνισµός µε θέµα: «Νέοι εν δυνάμει επιχειρηματίες Δώστε σχήµα & µορφή στην ιδέα σας!

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης για πρώτη φορά αποφάσισε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση π/βάθμιας και δ/βάθμιας εκπαίδευσης και  το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Κοζάνης, τη διοργάνωση Μαθητικού Διαγωνισμού  με τη προαιρετική  συμμετοχή των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης όλων των βαθμίδων µε θέµα:
«Νέοι εν δυνάµει επιχειρηματίες. Δώστε σχήµα και µορφή στην ιδέα σας».
Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, να ενδιαφερθούν, να ρωτήσουν, να μάθουν.
Παράλληλα στόχος είναι να γνωρίσουν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα και να τα γνωρίσουν με τη σειρά τους στις οικογένειές τους, σε μια κοινή προσπάθεια να μάθουμε καλύτερα όλοι τον τόπο που ζούμε, τις παραγωγικές του δυνατότητες και τις προοπτικές του για το μέλλον και να συνειδητοποιήσουμε την αξία της δημιουργίας «τοπικής καταναλωτικής συνήθειας», γεγονός που συμβάλλει στην τόνωση των περιφερειακών οικονομιών.
Είναι σημαντικό να υπάρχει μια πρώτη επαφή του μαθητή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, με τις δυσκολίες και τις ανταμοιβές του σύγχρονου επιχειρηματία, με τη σημασία εν γένει της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών  και τέλος να συμπεριλάβει στα μελλοντικά επαγγελματικά του σχέδια και  αυτή την εναλλακτική να γίνει ο ίδιος επιχειρηματίας.

Ο Μαθητικός διαγωνισμός είναι µια ανοικτή δράση για την επιχειρηματικότητα και τις αξίες της, που φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους µαθητές/τριες όλων των βαθµίδων εκπαίδευσης  της Περιφερειακή μας Ενότητας να αξιοποιήσουν τις φρέσκιες ιδέες τους, µε απώτερο σκοπό να ενισχυθεί μακροπρόθεσμα η εγχώρια επιχειρηματική δράση που πιστεύουμε ότι στις ημέρες μας μπορεί να αποτελέσει ακόµη και το διαβατήριο εξόδου από την κρίση.

Στα πλαίσια των δράσεων του διαγωνισμού περιλαμβάνεται η σύνθεση ενημερωτικών φυλλαδίων αλλά και κατάλληλων παρουσιάσεων που αφορούν την προαναφερθείσα θεματολογία, η εκπόνηση του δικού σας Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan),  η παραγωγή έντυπου ή ψηφιακού υλικού, η ανάπτυξη συναφούς με την επιχειρηματικότητα θέματος (Εκθεση)  κ.α.



Οι εργασίες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στις σχολικές μονάδες των συμμετεχόντων Μαθητών το αργότερο έως τη Δευτέρα 1/4//2013. Επισημαίνεται ότι η συµµετοχή στο διαγωνισµό είναι προαιρετική.

Οι καλύτερες εργασίες θα βραβευτούν µε χρηµατικά έπαθλα που θα διαθέσει το Επιµελητήριο της Π.Ε. Κοζάνης ενώ σε όλους τους συµµετέχοντες μαθητές/τριες θα δοθούν τιµητικοί έπαινοι και αναμνηστικά δώρα.
Τρία πρώτα Λύκεια 800, 400 & 200 Ευρώ. Τρία πρώτα Γυµνάσια 600, 300 & 200 Ευρώ και
Τρία πρώτα Δηµοτικά 600,300 & 200 Ευρώ

Η τελετή απονοµής των βραβείων, θα πραγµατοποιηθεί  στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης στα Κοίλα Κοζάνης, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, το απόγευμα ώρα 18:00 με παράλληλη διοργάνωση εκδήλωσης με τον τίτλο «Ηµέρες Σταδιοδροµίας» που θα είναι αφιερωµένη στην επιχειρηµατικότητα, µε στόχο την ενηµέρωση των µαθητών/τριών για τον «µαγικό κόσµο του επιχειρείν» και  για την έννοια και τα οφέλη της επιχειρηµατικότητας, η οποία αποτελεί δύναµη δηµιουργίας και πηγή ανάπτυξης εισοδήµατος και Εθνικού πλούτου.

Η ενηµέρωση, η υποστήριξη, ο  σχεδιασµός και η υλοποίηση των δράσεων θα γίνει από το ΚΕ.ΣΥ.Π. της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Το βοηθητικό υλικό βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΣΥ.Π. Κοζάνης στο µενού Υλικό (http://dide.koz.sch.gr/kesyp/?page_id=1440) .
Πληροφορίες: Επιμελητήριο Κοζάνης τηλ. 24610 κα Καρακουλάκη

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας