Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ δεν «πουλάει» πια…

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Σύμφωνα με τη νέα, χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO για το newsit, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μια μικρή αύξηση των ποσοστών του, σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις της ίδιας εταιρίας, με το…7,2% που καταγράφει. Όμως, μεγαλύτερη σημασία δείχνουν να έχουν τα ευρήματα της ίδιας εταιρίας, σε σχέση με τους πρώην και νυν ψηφοφόρους του κόμματος.
Έτσι, όπως διαβάζουμε σχετικά, στο ερώτημα “τι πρέπει να Κάνει ο Βενιζέλος για να επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ” η απάντηση όλων των ψηφοφόρων είναι “να τα αλλάξει όλα”. Τόσο το σύνολο των ψηφοφόρων, όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ακούν το όνομα ΠΑΣΟΚ.
Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς, όσο και το 50% από το σύνολο των ψηφοφόρων στέλνουν το εξής μήνυμα:
“Εμείς κόμμα που να λέγεται ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε”.

Επίσης, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι όλες αυτές τις αλλαγές μπορεί να τις φέρει εις πέρας ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και το θέτουν αυτό ως προϋπόθεση για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.
Παρατήρηση πρώτη: Προφανώς οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι και εκείνοι που θεωρούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί «να τα αλλάξει όλα»! Όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι τι… θεωρούν όλοι εκείνοι που έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ! Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι απογοητευμένοι σε μεγάλο βαθμό και από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος! Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τα χαμηλά ποσοστά που συνεχίζει να καταγράφει σε όλες τις δημοσκοπήσεις, στο ερώτημα για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.
Παρατήρηση δεύτερη: Ό,τι και αν πει το ΠΑΣΟΚ, όποιον πολιτικό λόγο και αν αρθρώσει σήμερα και για τα αμέσως επόμενα χρόνια, όσο «ορθό» και «σωστό» και αν είναι, δεν πρόκειται να του δώσει επιπλέον ποσοστά. Σε βαθμό, τουλάχιστον, που επιθυμούν στην Ιπποκράτους. Κοινώς, το ΠΑΣΟΚ….δεν «πουλάει» πια! Είναι ένα φθαρμένο πολιτικό «προϊόν», με έναν αρχηγό που έχει χάσει προ πολλού και την έξωθεν καλή μαρτυρία της κοινής γνώμης. Και όποιος πιστεύει πως με ένα απλό συνέδριο μπορεί να αλλάξει η μοίρα του ΠΑΣΟΚ πλανάται πλάνην οικτρά..

Πηγή: kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας