Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ: Προβλήματα εργαζομένων στην εταιρεία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ» που κατασκευάζει το Φράγμα Νεστορίου Ν. Καστοριάς.



Προς  τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών
 Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στην εταιρεία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ» που κατασκευάζει το Φράγμα Νεστορίου Ν. Καστοριάς.
 Σε απόγνωση εξακολουθούν να βρίσκονται οι  εργαζόμενοι της κατασκευής του Φράγματος Νεστορίου Ν. Καστοριάς. Η Τεχνική εταιρεία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ» του ομίλου Γ. Μαρούλη, που ανέλαβε την κατασκευή του έργου,
οφείλει σε όλους τους εργαζόμενους δεδουλευμένα αποδοχών από 11 έως 16 μήνες, δηλαδή οι οφειλές της εταιρείας σε κάποιες περιπτώσεις εργαζομένων ξεκινούν από το Φθινόπωρο του 2011.
Η Διοίκηση της εταιρείας μέχρι τώρα κοροϊδεύει και αναβάλλει τις «άμεσες πληρωμές» που κάθε φορά, υπόσχεται. Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους καθώς αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.
Να σημειωθεί πως η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ (6220/23-1-2013) δεν διασφάλιζε την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Να τονισθεί επίσης ότι παρ’ όλο το υπάρχον σχετικό νομικό πλαίσιο (ν.3669, παρ.9 του άρθρου 37-ΦΕΚ116/2008) που δίνει τη δυνατότητα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για το τελευταίο τρίμηνο εργασίας απευθείας από το Δημόσιο, πράγμα που θα τους έδινε μια προσωρινή ανάσα, ούτε αυτό δεν αξιοποίησε η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ.
Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως, οι οποίες παραχωρούν ευθύνες, αρμοδιότητες και δημόσια περιουσία στους μονοπωλιακούς ομίλους και σε εργολάβους, ενώ επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κκ υπουργοί:
·        Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί κυβέρνηση  προκειμένου οι εργαζόμενοι να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους;
·        Ποια η τύχη των έως σήμερα ελέγχων σε βάρος της εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ» από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καστοριάς;


Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας