Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, μαζί με όλους εργαζόμενους της χώρας, υφίστανται μία πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
Η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), οδηγεί τον λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Μισθοί και συντάξεις, μειώνονται δραματικά. Κοινωνικά επιδόματα, πενθήμερο και οκτάωρο καταργούνται ενώ η χώρα μας σταδιακά μετατρέπεται σε ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και εργασιακές σχέσεις τριτοκοσμικών χώρων.
Οι δε φόροι και τα χαράτσια αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό το ίδιο και οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης. Ο δημόσιος πλούτος της χώρας ξεπουλιέται με πρώτο στόχο την ενέργεια και συνεπώς τη ΔΕΗ.
Ήδη το ηλεκτρικό ρεύμα, από κοινωνικό αγαθό έφθασε να αποτελεί «είδος πολυτελείας» για εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου και  Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβού «κάθε μήνα έχουμε 30.000 διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω αδυναμίας εξόφλησης λογαριασμού».
Είναι πασιφανές ότι –παρά τα όσα πιστεύουν- τελικός οι  «σωτήρες» της χώρας τους μόνους που καταφέρνουν να «σώσουν» είναι οι δανειστές και οι  τοκογλύφοι!!!
Η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί τομέα στρατηγικής σημασίας και μοχλό ανάπτυξης για κάθε χώρα όπως και για τη δική μας. Η εκποίηση της ΔΕΗ, σε ξένα και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα, συνιστά ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του λαού και του μέλλοντος της χώρας. Όταν συμφώνα με επιστημονικές μελέτες τα λιγνιτικά αποθέματα ανέρχονται σε 377δις ευρώ και την ΔΕΗ την κοστολογούν 150 εκ ευρώ τότε σίγουρα υπάρχει μείζον θέμα. 
Θέση μας είναι, ότι το 51% επιβάλλεται να παραμείνει στην ΔΕΗ και ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση. Θέση μας είναι, ο λιγνίτης που είναι το εθνικό μας καύσιμο, μαζί με τις ΑΠΕ θα πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την χώρα μας αντικαθιστώντας τις παλαιές μονάδες με σύγχρονες αντιρρυπαντικές και με μεγάλο βαθμό απόδοσης. Θέση μας είναι, να σταματήσουν οι κλοπές σε βάρος της ΔΕΗ από εταιρίες τύπου ENERGA που βαφτίζοντας τις μονάδες τους οικολογικές κατάφεραν να τους χαρίζονται σήμερα εκατομμύρια. Θέση μας είναι, να γίνουν άμεσα προσλήψεις  για την σωστή και ασφαλή  λειτουργία της Επιχείρησης και να σταματήσει επιτέλους το δουλεμπόριο καθώς δεν καταπατώνται απλά τα εργασιακά δικαιώματα αλλά τα ΑΝΡΘΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.       
Η παράταξη μας, μαζί με τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στους εργολάβους και τους ανέργους,  θα αγωνιστεί για την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, για την αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα, για την  αναδιανομή του πλούτου στη βάση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος  όπου ο κάθε πολίτης να συμβάλει συμφώνα με τις δυνατότητες του όπως ορίζει και το ίδιο το Σύνταγμα. Θα αγωνιστεί για την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους, την υγεία, την  παιδεία, την  πρόνοια.
Ο στόχος που βάζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, είναι εφικτός αρκεί  η κυβέρνηση που θα υπάρχει να είναι μία Κυβέρνηση που πάνω από όλα βάζει το Εθνικό συμφέρον και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Θα είναι μία κυβέρνηση που θα προτίθεται να  ακυρώσει  τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και δε θα διασώζει συνεχώς τους τραπεζίτες. Θα είναι μια κυβέρνηση που ΔΕΝ  θα κρύβει τις λίστες ΛΑΓΚΑΡΤ στα συρτάρια.
Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι μαζί με τους ανέργους και την νεολαία μας (που σήμερα υφίστανται τα πάνδεινα) ΟΛΟΙ μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανατρέψουμε αυτήν την απάνθρωπη πολιτική, την πολιτική της λιτότητας που κατατροπώνει τα πάντα.
Μαζί μπορούμε να δώσουμε ελπίδες για το μέλλον της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας, αρκεί να το πιστέψουμε και να προσπαθήσουμε επί της ουσίας και ΑΜΕΣΑ.
Σήμερα που κλονίζονται τα ιερά και όσια της εργασίας, σήμερα που το δικαίωμα της απεργίας ποινικοποιείται και καταργείται με συνοπτικές διαδικασίες, με αποφάσεις δικαστηρίων και την επιβολή του Χουντικής προέλευσης μέτρου της επίταξης (νόμος που ισχύει μόνο στη χώρα μας !!), τούτη λοιπόν την ώρα καλούμε τους συναδέλφους να προστατέψουν  το  θεσμό γιατί αυτοί είναι και οι θεματοφύλακές του. Τους καλούμε να καταδικάσουν τις απαράδεκτες συμπεριφορές εσωστρέφειας  και αποδόμησης και τελικώς να συνταχθούν γύρω από δυνάμεις υγιείς. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρουμε την καθιέρωση ενός συνδικάτου ταξικού, ισχυρού, ακηδεμόνευτου, έτοιμου για αντίσταση και πάλη και αντάξιο των προσδοκιών μας.
Είναι το χρέος μας απέναντι σε αυτούς που έφυγαν, στα παιδιά μας, στον ίδιο μας τον  εαυτό.

                        


Σ.Α.Δ Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας