Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Πτολ/δας συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ .

Κεντρικά αιτήματα της απεργίας:
Ø     Η κατάργηση του μέτρου της επίταξης και των ποινικών διατάξεων, που έχουν κύριο στόχο την καθυπόταξη και τον αυταρχικό περιορισμό του θεμελιώδους συνδικαλιστικού δικαιώματος της απεργίας, του μοναδικού μέσου του κόσμου της εργασίας για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών συμφερόντων μας.
Ø     Η άμεση κατάρτιση και αποφασιστική εφαρμογή πολιτικών για την αναθεώρηση  των παταγωδώς αποτυχημένων πολιτικών, που εκτίναξαν τον αριθμό των ανέργων στα ύψη και έριξαν μισθούς και συντάξεις σε επίπεδο κάτω της στοιχειωδώς αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ø     Η κατάργηση των πολιτικών δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των κοινωνικών υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Απαιτούμε εδώ και τώρα υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Απαιτούμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΆΛΛΟ την βίαιη και ραγδαία φτωχοποίηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την πρωτοφανή ανασφάλεια που έχουν δημιουργήσει κυβερνώντες και Τρόικα στους εργαζόμενους υπό την απειλή της απόλυσης,
 Οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν είναι πειραματόζωα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δραστικό περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων υπέρ της ασύδοτης κερδοσκοπίας και επικράτησης των πανίσχυρων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΌΛΟΙ να δώσουμε δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου  την Τετάρτη  20 Φεβρουαρίου  στην κεντρική πλατεία της Πτολ/δας στις 10:30 π.μ.

Από το Γραφείο Τύπου
του Εργατικού Κέντρου Πτολ/δας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας