Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης στην πανεργατική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου

Με την οριακή υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου η εγχώρια τρόικα υπέγραψε την καταδίκη του κόσμου της εργασίας, της κοινωνικής πλειοψηφίας και της ίδιας της οικονομίας.
Το 2013 πρόκειται να είναι η δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα και τους πολίτες της. Η ανθρωπιστική κρίση αγγίζει όλη την ελληνική επικράτεια και οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Η τρικομματική κυβέρνηση τώρα επιχειρεί να ξεπληρώσει το συμβόλαιο με την τρόικα, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο του ελληνικού λαού, κατεδαφίζοντας κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, βάζοντας στο στόχαστρο την ίδια του την αξιοπρέπεια.
Την ίδια ώρα οι «φωστήρες» της κυβέρνησης και τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικονική πραγματικότητα. Την ολική επαναφορά στις συνθήκες διαβίωσης της δεκαετίας του '50 και του '60, την παρουσιάζουν ως ανάκαμψη της οικονομίας, αδιαφορώντας για την έκρηξη της φτώχιας και της ανεργίας.
Ωστόσο η εκτόξευση της ανεργίας στο 27%, οι δραματικές περικοπές μισθών μετά την οριστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι διεργασίες για νέα μείωση του κατώτατου μισθού, η δραστική περιστολή των απεργιών, οι επιστρατεύσεις και η κλιμάκωση της στρατηγικής της έντασης και του αυταρχισμού απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία και εργατική κινητοποίηση πριμοδοτούν, συνθέτουν ένα άγριο και πολύ διαφορετικό τοπίο από αυτό που επιθυμούν να μας παρουσιάσουν.
Τη στιγμή που διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ικανοποιήσουν τα δάνειά τους, η ανεργία καλπάζει, οι απλήρωτοι, οι ανασφάλιστοι, οι επισφαλείς εργαζόμενοι αποτελούν καθημερινότητα, τη στιγμή που οι μικρομε-σαίοι μετατρέπονται σε υπερχρεωμένους άνεργους και οι αγρότες αδυνατούν να ζήσουν από τη δουλειά τους, η ανελαστική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά δεν μπορεί παρά να βρει απέναντί της τον παλλαϊκό ξεσηκωμό.
Η 20η Φλεβάρη πρέπει να είναι η αφετηρία αυτού του ξεσηκωμού, για:
-Να πέσει η κυβέρνηση και να ακυρωθούν το μνημόνιο και τα μέτρα.
-Ν’ ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση των πολιτικών λιτότητας, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του βασικού μισθού στο επίπεδο προ του μνημονίου.
-Να υψώσουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας που θα αποσοβήσει την ανθρωπιστική καταστροφή.
-Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό κριτήριο την απασχόληση και γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
-Να θέσουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου, με ριζική τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας του και των στόχων που σήμερα υπηρετεί.
-Να αναστείλουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, να επαναφέρουμε υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα να ανασυγκροτήσουμε πλήρως, τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης.
-Να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου, δημόσια εγγυημένα συστήματα Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης για όλους.
-Να κάνουμε πραγματικότητα την εναλλακτική απάντηση στην κρίση από την κυβέρνηση της Αριστεράς!

Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας