Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κλείνουν τα ειρηνοδικεία Σιάτιστας-Σερβίων-Νεάπολης-Πενταλόφου!

του Π.Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
«Βαθύς» Καλλικράτης επέρχεται στα 301 Ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς η συγχώνευσή τους φτάνει το 50%. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συγχωνεύονται.

Φυσικά, από τις σαρωτικές συγχωνεύσεις δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Δυτική Μακεδονία, με τις αλλαγές να είναι μεγάλες ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα, οι εδώ συγχωνεύσεις έχουν ως εξής:
Περιφέρεια Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας: Τα Ειρηνοδικεία Σερβίων, Ανασελίτσης (Νεάπολης) και Σιάτιστας ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Κοζάνης, τα Ειρηνοδικεία Πενταλόφου και Δεσκάτης στο Ειρηνοδικείο Γρεβενών, το Ειρηνοδικείο Νεστορίου στο Ειρηνοδικείο Καστοριάς και το Ειρηνοδικείο Πρεσπών στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας.
Βασικό κριτήριο, σύμφωνα με το in.gr,  για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.
Παράλληλα, από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, όπως εκτιμά το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΧΟΝΕΥΣΕΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΩ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΥΠΗΡΕΣΕΙΕΣ
ΧΩΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΥΤΗΣ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΤΩΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΣΚΕΥΤΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΔΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ

Το Προφίλ μας