Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Κοζάνης κ. Τζέλου στα εγκαίνια του γηπέδου της Αιανής

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ  ΑΙΑΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ  23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΤΖΕΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ –ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΑΝΗΣ
 Αγαπητέ Δήμαρχε, Αγαπητέ Αντιπερειφεριάρχη, Κυρία πρόεδρε της Αιανής Σεβαστέ πατέρα Στέφανε,
Κύριοι εκπρόσωποι των φορέων της Αιανής

Αγαπητές φίλες και φίλοι  του ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου Αλιάκμων Αιανής , που εφέτος συμπληρώνει πενήντα εννέα  χρόνια από την ίδρυση του το 1953 και τριάντα εννέα από την πρώτη επίσημη συμμετοχή στο  πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΜ το 1973.


Αγαπητοί καλεσμένοι, κάτοικοι της Αιανής ,
της Κοζάνης και των γειτονικών κοινοτήτων,

Εκ μέρους  του Δήμου Κοζάνης,  που μαζί με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής είναι οι διοργανωτές  της σημερινής εκδήλωσης ,
σας καλωσορίζουμε όλους. 

Η παρουσία σας  μας τιμά ιδιαιτέρα και
σας ευχαριστούμε   που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας  και είστε εδώ σήμερα στα εγκαίνια του  ανακατασκευασμένου, στη θέση του παλαιού,     ποδοσφαιρικού γηπέδου της Αιανής. 

Ενός γηπέδου που από εσφαλμένο  προγραμματισμό
το στερήθηκε αδικαιολόγητα  η νεολαία του χωριού μας για δέκα περίπου χρόνια.

Πριν από οτιδήποτε άλλο , θέλω  να ζητήσω συγγνώμη από τους συγχωριανούς μας , τους φίλους του ποδοσφαίρου ,  από τους αθλούμενους νέους    της Αιανής και από  την   ομάδα του τοπικού αθλητικού συλλόγου «Αλιάκμων», που αγωνίζονταν μόνιμα εκτός Αιανής από το 2002,άλλοτε στο Ρύμνιο, άλλοτε στην Κερασιά και τελευταία στη Ροδιανή,     για την αφάνταστη ταλαιπωρία που υπέστησαν.


Ταυτόχρονα  να τους απευθύνω ένα  μεγάλο ευχαριστώ για την πολύχρονη και πέραν των φυσιολογικών ορίων   υπομονή και κατανόηση που επέδειξαν.


Ωστόσο αγαπητές φίλες και φίλοι  σήμερα είναι ημέρα  γιορτής .
Γιορτάζουμε  την επιστροφή  της ομάδας μας  και των φιλάθλων μας στο   γήπεδο μας.
 Στην έδρα μας  .
Ας τη χαρούμε αυτή την ημέρα.


Σήμερα όμως είναι  και η ημέρα που πρέπει να διαβεβαιώσουμε εκ νέου τη νεολαία της Αιανής και τους φίλους του ποδοσφαίρου , ότι αυτά που δεν προλάβαμε να κάνουμε  για να ολοκληρωθεί πλήρως το γήπεδο αυτό –όπως η κερκίδα για τους φιλάθλους,  το γήπεδο 5χ5 παραδίπλα για τα παιδιά  και η φυτοτεχνική  διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου - θα τα κάνουμε σύντομα.

Και βέβαια να λειτουργήσουμε άμεσα και οργανωμένα το κλειστό γυμναστήριο που είναι έτοιμο και περιμένει.
 
Να ανανεώσουμε ακόμα την υπόσχεση μας στα παιδιά , στους νέους  και στους φίλους του αθλητισμού,  πως η προσπάθεια για την ολοκλήρωση των ημιτελών αθλητικών εγκαταστάσεων -όπως του Αθλητικού Κέντρου στον Παπαζήση  και   η δημιουργία των  νέων ανοικτών  αθλητικών εγκαταστάσεων στο οικόπεδο  λίγο πιο πάνω από το αγροτικό ιατρείο θα συνεχισθεί , όσο δύσκολες και αν είναι οι οικονομικές συνθήκες  . 

Όλες   αυτές  οι υποδομές  χρειάζονται αν πιστεύουμε στην αξία του αθλητισμού ως μέρους της ζωής μας  και  θέλουμε οι πολίτες μας όλοι ανεξάρτητα από ηλικία να ασχοληθούν με αυτόν κυρίως για λόγους υγείας. 
   Ωστόσο φτιάχνοντας ένα γήπεδο ποδοσφαίρου δεν τελειώσαμε με το χρέος μας. Υπάρχει δρόμος πολύς ακόμα  .


Αγαπητές φίλες και φίλοι,

  Φθάσαμε μετά από πολύ χρόνο και πολύ κόπο  στη στιγμή που όλοι αναμέναμε.
 Στη στιγμή που παραδίδουμε  και επίσημα  στη διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου Αλιάκμων Αιανής και  στην ποδοσφαιρική του ομάδα τη χρήση  του γηπέδου.

Εσείς όλοι της μεγάλης οικογένειας του Αλιάκμωνα, 
Να το αγαπήσετε.
Να το προσέχετε και να το φροντίζετε ώστε να τόχετε και να το χαίρεστε για  πολλά  πάρα  πολλά χρόνια.
 Ευχόμαστε να αποβεί χρήσιμο για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Αιανή  .

Παράλληλα  σήμερα είναι και η ευκαιρία να συγχαρούμε δημόσια και να βραβεύσουμε την ομάδα ποδοσφαίρου του αθλητικού συλλόγου «Αλιάκμων», για την άνοδο της στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣΚ.
 Αν και μας συγκινεί πιο πολύ το «ευ αγωνίσεσθαι» παρά ο πρωταθλητισμός αξίζουν  συγχαρητήρια σε σας  αθλητές  & στον προπονητή σας.

  Συγχαρητήρια σε σας  διοικούντες για την επιτυχία σας   και καλό κουράγιο για τη συνέχεια,  που θα είναι δυσκολότερη αλλά και πιο συναρπαστική.
Όμως είστε άξιοι συγχαρητηρίων και για ένα άλλο εξίσου σπουδαίο λόγο.
Δημιουργήσατε ακαδημία ποδοσφαίρου για παιδιά και έτσι  διασφαλίζεται όχι μόνο η μελλοντική γενιά ποδοσφαιριστών,  αλλά και η διάπλαση καλών χαρακτήρων. Μη ξεχνάμε το αρχαίο ρητό
«Νους υγιής εν σώματι υγιή»  
Εμείς όλοι θα είμαστε δίπλα σας.


Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η απόφαση για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης  των εγκαινίων,   ανήκει στον Δήμαρχο  του Δήμου Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, που είναι εδώ σήμερα μαζί μας .
Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι Αιανιώτες πως η ολοκλήρωση του γηπέδου της Αιανής αποτελούσε μια από τις προτεραιότητες του Δημάρχου.
 Μαζί του  ένας  μεγάλος  αριθμός συναδέλφων  δημοτικών συμβούλων όπως :

Του κ. Μάρκου Φλώρου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Του κ. Βαγγέλη Καραπάτσιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, που στους εικοσιένα μήνες της  μέχρι τώρα θητείας του συντόνιζε το έργο της αποπεράτωσης του γηπέδου. Στα  στελέχη δε  της υπηρεσίας του  αναγνωρίζουμε την καθοριστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση του γηπέδου.

Των κ.κ Σάββα Πεχλιβανίδη, Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, Νίκου Βλάχου & Λάκη Κύρινα.

Όλους τους πιο πάνω συναδέλφους αυτοδιοικητικούς  τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνουν.

Ωστόσο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή  για όλους μας  και η παρουσία του Αντιπερειφεριεάρχη της Περιφερειακής Ενότητας  Κοζάνης κ. Γιάννη Σόκουτη που ως Αντινομάρχης το 2009 κατασκεύασε  ( η νομαρχία δηλαδή) το τοιχίο αντιστήριξης στην ανατολική πλευρά στα όρια με το κλειστό γυμναστήριο , δαπανώντας 80.000,00€ περίπου ,  και του  περιφερειακού  συμβούλου  κ Αντώνη Κύρινα
   τους οποίους και   ευχαριστούμε.

Θέλουμε βέβαια να σημειώσουμε  την παρουσία και να ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνουν  και


 1.Τους Αντιδημάρχους κ.κ. και τα μέλη του τελευταίου  Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής, περιόδου 2007-2010,  διότι μαζί  προγραμματίσαμε  και από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας Φεβρουάριος του 2007  , μελετήσαμε ,  εντάξαμε  σε χρηματοδοτικά προγράμματα-Θησεας του Υπουργείου Εσωτερικών  & ΕΑΠ του τοπικού πόρου της ΔΕΗ – δημοπρατήσαμε  και υλοποιήσαμε  σε δυο φάσεις το μεγαλύτερο μέρος του έργου δαπανώντας 230.475,15 € στην πρώτη φάση  & 170.000,00€ περίπου  στη δεύτερη φάση μέχρι πρόσφατα , συνολικά 400.475,15€.

Με την ευκαιρία δε αυτή να ευχαριστήσουμε και τις δυο τεχνικές εταιρίες Ζανδές Θωμάς & Σπανός Αλκιβιάδης  και τους υπεργολάβους αυτών Γκατζιούρα Αντώνη & Παπακωνσταντίνου Νίκο  που εργάστηκαν στο έργο.

2.Τους παλαιούς Δημάρχους του Δήμου Αιανής κ.κ. Βαβλιάρα Στέργιο, Βαβλιάρα Στέφανο και Καρακούλα Γιώργο

3. Τους παλαιούς προέδρους της κοινότητας  Αιανής  κ.κ. Καραμανώμα Μανώλη και  Μανώλα Βασίλη , που επί των ημερών τους την περίοδο 1975-1981 είχε δημιουργηθεί το πρώτο γήπεδο στο χώρο αυτό.

4.Τους παλαιούς προέδρους της κοινότητας  Αιανής  κ.κ. Μητσιάκο Γιάννη και Μαυροδήμο Στέργιο.

5. Τους παλαιούς Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων του Αθλητικού Συλλόγου Αλιάκμων Αιανής από το 1973 και μετά  κ.κ. Αναστασίου Βαγγέλη,  Γιαννάκη Σωκράτη , Κακαβέλη Γιώργο,   Στάμο Γιάννη, Καραμανώλα Γιώργο, Γκριτζέλη Αιμιλιανό, Γκαραλιό  Γιάννη,      Μπουρνιώτη Θεόδωρο, Κουτσογεωργόπουλο Αχιλλέα, Μαυροδήμο Γιώργο, Μητσιάκο Γιάννη , Βαβλιάρα Γιώργο, Βλάχο Γιάννη ως πρόεδρο της ομάδας του Αίανου  Μητσιάκο Νέστωρα &  Φτάκα Αργύρη, αλλά και τον σημερινό πρόεδρο Μιχάλη Ντίνα , που όλοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους μαζί με τους συνεργάτες τους στα διοικητικά συμβούλια συνέβαλαν καθοριστικά με την προσφορά τους στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Αιανή.


6. Τον εκπρόσωπο της Ε.Π.Σ.Κ. και μέλος του  Δ.Σ. αυτής κ. Σάββα Σαλτσίδη


7. Τον εκπρόσωπο του Λ.Κ.Π.Α για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΕ .
Η  ΔΕΗ μέσω του τοπικού πόρου ανάπτυξης χρηματοδότησε μεγάλο μέρος του έργου και θα χρηματοδοτήσει και την κατασκευή της κερκίδας- εξέδρας , καθώς στο πρόγραμμα αυτό είναι ενταγμένη από το Νοέμβριο του  2010.

8.Τους διευθυντές των σχολείων μας κ.κ. Μιχάλη Παππά από το Γυμνάσιο και Βασίλη Τσάμο από το Δημοτικό, από τους οποίους ζητάμε η σχολική κοινότητα να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό .

9. Τους πάνω από διακόσιους  παλαιούς ποδοσφαιριστές του Αλιάκμωνα , των δεκαετιών 1970 & 80,   Αιανιώτες και μη ,   που μας πρόσφεραν θέαμα , συγκινήσεις  & αξέχαστες στιγμές , με κορυφαίο όλων τον Σωτήρη το  Μαυροδήμο , που έφθασε να παίξει στην ΑΕΚ Αθηνών , καλούμε να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα και  τους  προτρέπουμε να οργανωθούν , και  να δημιουργήσουν ομάδες παλαιμάχων και να λάβουν μέρος στο επικείμενο πρωτάθλημα  που θα διοργανωθεί την Άνοιξη χρησιμοποιώντας το γήπεδο του Παπαζήση . 

  


Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί μας καλεσμένοι,

Κλείνοντας το χαιρετισμό αυτό- αισθάνομαι ότι ξελαφρώνω  και πριν καλέσω τον Δήμαρχο, τον Αντπρεφεριάρχη και την Πρόεδρο να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων , θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους δεκάδες εθελοντές που χωρίς να έχουν διοικητική ή άλλη θέση ,  βοήθησαν ως τώρα στη δημιουργία  και  κυρίως στη συντήρηση   των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αξίζουν όμως ιδιαίτερης  μνείας και  το χειροκρότημα μας  οι παρακάτω που διέθεσαν πάρα πολύ χρόνο . Αυτοί είναι:
1.     Ο Αλέκος ο Κουφαλέξης
2.     Ο Μήτσος ο Γκουλιάφας
3.     Ο Χάρης  ο Ντούμπας
4.     Ο Γιάννης  ο Τζέλλος του Σάκη &
5.     Ο Χρήστος ο Γιαννακόπουλος

Καλορίζικο και πάλι το γήπεδο μας .

  Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας