Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ερώτηση του Μιχάλη Παπαδόπουλου για τα εμβάσματα στο εξωτερικό



   Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με Θέμα: «Πίνακες με τα ονόματα και έλεγχοι των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αποστείλει εμβάσματα σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού»”, υπέβαλαν δεκατρείς βουλευτές.  Την ερώτηση  συνυπογράφει ο  Βουλευτής  της  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.



        Κύριε  Υπουργέ,                                                        


Οι πολίτες απαιτούν να γνωρίζουν ονόματα και αριθμούς, για να σταματήσει το κρυφτούλι και το «όλοι ίδιοι είμαστε» και κυρίως «μαζί τα φάγαμε». Γιατί απλά κ. Υπουργέ, δεν τα φάγαμε μαζί και γιατί οι ευθύνες πρέπει να αποκτήσουν ονόματα. Τέλος το κρυφτούλι πίσω από το «υπεύθυνο» πολιτικό σύστημα. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και οι υπεύθυνοι να κατονομαστούν.

Γι’ αυτό ζητάμε να κατατεθούν στη Βουλή, οι πίνακες με τα ονόματα των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αποστείλει εμβάσματα σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού για τα έτη 2009, 2010 και 2011, καθώς και τα συνολικά ποσά ανά πρόσωπο αυτών των εμβασμάτων.


 

 



 




 


 

 

Επιπλέον, ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.      Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα ποσά αυτά προέρχονται από φοροδιαφυγή και να αποδοθούν τα αναλογούντα διαφυγόντα έσοδα στο Δημόσιο;

2.      Στην περίπτωση που για κάποιες από τις ανωτέρω υποθέσεις έχουν διενεργηθεί φορολογικοί έλεγχοι, πόσες είναι αυτές οι υποθέσεις και τι ποσά φόρων έχουν έως τώρα βεβαιωθεί;

 

 

                                                                                                            ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΚΑΙ

ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

 


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας