Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Λουκέτο» στις Εφορίες Πτολεμαΐδας και Νεάπολης!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Οριστικό λουκέτο από την 1η Οκτωβρίου μπαίνει στις εφορίες Πτολεμαΐδας και Νεάπολης Βοιου Κοζάνης, σύμφωνα με τη σχετική  απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. Οι ΔΟΥ Πτολεμαΐδας και Νεάπολης Βοιου (Νεάπολη, Βοιο , Σιάτιστα), θα συγχωνευθούν στην Κοζάνη στη ΔΟΥ Κοζάνης -Σερβίων. Κλείνουν, επίσης, οι ΔΟΥ Αμυνταίου Φλώρινας και Νεστορίου Καστοριάς. Δημιουργείται, δηλαδή, μια ενιαία ΔΟΥ Κοζάνης (Κοζάνης – Σερβίων – Νεάπολης Βοΐου – Πτολεμαΐδας – Σιάτιστας), μια ενιαία ΔΟΥ Καστοριάς (Καστοριάς – Άργους Ορεστικού – Νεστορίου) και μια ενιαία ΔΟΥ Φλώρινας (Φλώρινας – Αμυνταίου)

Συνολικά από 1η Οκτωβρίου (σε δέκα δηλαδή ημέρες), θα κλείσουν σε όλη τη χώρα 49 εφορίες Η απόφαση του υπουργού δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου. Ήδη, οι αντιδράσεις στην Πτολεμαϊδα και γενικότερα στην Εορδαία παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, με τη ΔΟΥ να τελεί από χθες το πρωί υπό κατάληψη, ενώ έντονη είναι η αντίδραση όλων των τοπικών φορέων.  Σήμερα, Σάββατο,  στις 11 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση-ομιλία στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αφορμή την αναστολή της λειτουργίας της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας και γενικότερα της αποδυνάμωσης των υπηρεσιών στο δήμο Εορδαίας. Επίσης, ανακοίνωση κατά της απόφασης για το κλείσιμο της ΔΟΥ Νεάπολης έχει εκδώσει και ο Δήμος Βοΐου.

Η δήλωση της δημάρχου Εορδαίας
Η δήλωση της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου μετά την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας έχει ως εξής:
«Στις 20 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, αφού προηγήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο, πάρθηκε υπουργική απόφαση για αναστολή λειτουργίας 49 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και της Πτολεμαΐδας, όπως ενημερωθήκαμε και από τα ΜΜΕ.
Το Υπουργείο και ο Υπουργός πήρε τη δική του απόφαση και εμείς έχουμε πάρει τις δικές μας αποφάσεις.
Η παραμονή της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας εξηγήσαμε, ότι δεν είναι τοπικιστικό το θέμα, αλλά είναι ρεαλιστικό και αντικειμενικό.
Είναι η μεγαλύτερη σχεδόν ΔΟΥ της Δυτικής Μακεδονίας, κάποιες χρονιές ίσως και η πρώτη. Έχει έντονη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, όπου έχουμε τα μεγαλύτερα ορυχεία της χώρας και την παραγωγή της ενέργειας.
Έχουμε μια ΔΟΥ Α΄ κατηγορίας και δυστυχώς παρ΄ όλες τις συζητήσεις και εισηγήσεις που έγιναν στο Υπουργείο, πάρθηκε αυτή η απόφαση.
Η απόφαση αυτή δεν έχει καμιά σχέση, κατά την άποψή μας, με σχεδιασμό, αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη.
Καταγγέλλουμε το Υπουργείο και αυτό το σχεδιασμό, που είναι αντίθετος με την πρόοδο αυτού του τόπου και τελείως αξιοκρατικός και άδικος.
Το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, είχαμε επικοινωνήσει με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου των Οικονομικών, με τον Υπουργό. Στείλαμε υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, στο οποίο αναφέραμε την αντίδραση όλων των φορέων και των συνεργαζομένων επιχειρηματιών και όλων των πολιτών του Δήμου της Εορδαίας, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας και επιστολή αναλυτική, όπου εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας, βάσει των οποίων η ΔΟΥ της Πτολεμαΐδας Α΄ τάξης δεν μπορούσε να κλείσει, αλλά έπρεπε να παραμείνει.
Δυστυχώς ούτε διάβασαν, ούτε άκουσαν, ούτε έλαβαν υπόψη τους τα επιχειρήματά μας, ούτε τις επισκέψεις, ούτε τις συζητήσεις, ούτε τις πιέσεις από τους εκπροσώπους των πολιτών όλων των κομμάτων κάτω στην Αθήνα.
Μια τέτοια απόφαση δεν μπορούμε να τη δεχθούμε.
Όπως πήραν απόφαση να κλείσουν τη ΔΟΥ και εμείς παίρνουμε τη δική μας απόφαση.
Η ΔΟΥ της Πτολεμαΐδας δεν μπορεί να κλείσει.
Θα βρούνε μπροστά τους τη Δημοτική Αρχή
και όλους τους Πολίτες.
Ήδη εμείς προσανατολιζόμαστε στην εξεύρεση χώρου, για να μην υπάρχει και το κόστος των ενοικίων.
Και έως ότου γίνει κατανοητό, θα κρατήσουμε τη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, γιατί όλα τα επιχειρήματά μας αποδεικνύουν την αναγκαιότητα, αποδεικνύουν ότι είναι δίκαιο, αποδεικνύουν ότι θα ταλαιπωρηθούν άδικα οι πολίτες, θα ζημιωθεί το Υπουργείο Οικονομικών από μια τέτοια λύση,
ότι δεν βοηθάει τον τόπο, αλλά τον οδηγεί σε συρρίκνωση και μαρασμό.
Δυστυχώς όμως αποφάσεις οριζόντιες πλήττουν τη χώρα μας και την τοπική μας κοινωνία.
Νομίζω ότι και οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, μετά από σύσκεψη, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εμείς θα είμαστε δίπλα.
Ζητώ από όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν αυτές τις κινητοποιήσεις και βέβαια δεν θα επιτρέψουμε τη ΔΟΥ να φύγει.
Είναι η πρώτη απάντηση, μετά την απόφαση του Υπουργού και θα είναι και η τελευταία γιατί είναι βούληση όλων των πολιτών της Εορδαίας.
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας  αντιδρώντας στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, καλεί όλους τους συναδέλφους να κλείσουν τα καταστήματά τους by Text-Enhance">αύριο Σάββατο 22/09/2012 από τις11 έως τη 1 το μεσημέρι, και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Πόλης στις 11 το πρωί»
Η ανακοίνωση του Δήμου Βοϊου
«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Οικονομικών μας υποχρεώνουν για ακόμα μία φορά να εκδηλώσουμε τη δυσαρέσκειά μας σε ότι έχει να κάνει με τη συνέχιση αφαίμαξης υπηρεσιών από την περιοχή.
Αυτή τη φορά σειρά παίρνει η ΔΟΥ Νεάπολης, η οποία σύμφωνα με τις αποφάσεις θα συγχωνευτεί σε αυτή της Κοζάνης, αφήνοντας έτσι το Βόιο χωρίς υπηρεσία εξυπηρέτησης φορολογικών θεμάτων.
Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας και την παρουσίαση συγκεκριμένων στοιχείων στους αρμοδίους για τη λειτουργία της ΔΟΥ, το Υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις των δανειστών μας αποφάσισε οριζόντιες και τυφλές περικοπές και σε επίπεδο υπηρεσιών.
Θα είμαστε ως δημοτική αρχή δίπλα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΟΥ προκειμένου να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα πως δε θα δεχτούμε την περαιτέρω υποβάθμιση του Βοΐου, που εδώ και δύο περίπου χρόνια βάλλεται συνεχώς από το κεντρικό κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας