Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

O "Πίκος Απίκος" από την Πτολεμαΐδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Σε κατάσταση αναμονής οι ελληνικές ομάδες, που κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, ώσπου να βρεθεί το κονδύλι που θα τους στείλει στη Μαλαισία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα
Οι τέσσερις μαθητικές ομάδες, δύο εκ των οποίων είναι από σχολεία της Πτολεμαΐδας και δύο από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ευελπιστούν ότι θα βρεθούν οι χορηγοί που θα χρηματοδοτήσουν τα έξοδα της αποστολής τους στην Κουάλα Λουμπούρ, για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί 9 - 11 Νοεμβρίου.
Όπως δήλωσε στο "Έθνος" ο κ. Βασίλης Χατζησάββας, υπεύθυνος του εργαστηρίου Αυτοματισμών του 1ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ενώ έχουν χτυπήσει και την πόρτα της ΔΕΗ και άλλων επιχειρήσεων.
Η Πτολεμαΐδα που δίνει ανελλιπώς το "παρών" στις Ολυμπιάδες Ρομποτικής τα τελευταία χρόνια, εκπροσωπεί τη χώρα μας και φέτος, με δύο ρομπότ, που έφτιαξαν μαθητές από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.
Στην κατηγορία του Δημοτικού πρώτο στους εθνικούς διαγωνισμούς ήρθε το 9ο Δημοτικό και στου Γυμνασίου το 2ο Γυμνάσιο και Μουσικό Σχολείο.
Στην κατηγορία Λυκείου προκρίθηκε η ομάδα του Κολλεγίου Ψυχικού και στην κατηγορία open (δημιουργικού) η ομάδα του Pinewood Θεσσαλονίκης με το Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας.
Το ίδιο κάνει και ο "Πτολεμαίος", η μαθητική ομάδα του 2ου Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.
Εδώ το ρομποτάκι είχε πιο πολύπλοκη αποστολή, έπρεπε να περιηγηθεί σε ένα κεκλιμένο επίπεδο με πολλά και διαφορετικά εμπόδια, να συλλέξει αντικείμενα, να τα φέρει στη βάση και να τα ταξινομήσει στη θέση τους.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας