Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας


Για μία ακόμη φορά η Ελληνική Κυβέρνηση, προχώρησε με μεγάλη προχειρότητα στο  κλείσιμο Δ.Ο.Υ. ανά την επικράτεια, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους, κατά τις απαιτήσεις της Τρόικας.
   Αλήθεια ποιοι  επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών αποφάσισαν το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Δυτ. Μακεδονία;
   Εμείς ως παράταξη, από τις αρχές της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, προβλέψαμε τη λαίλαπα των συγχωνεύσεων που έρχεται σε πολλές υπηρεσίες.

   Προτείναμε τότε, στον Περιφερειάρχη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και όλους τους φορείς, να ετοιμαστεί η δική μας πρόταση προς την κυβέρνηση, για τη συγχώνευση των υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή θα έμπαιναν  κόκκινες γραμμές, ώστε με εφαρμογή κριτηρίων, οι συγχωνεύσεις που γίνονται στη Δυτ. Μακεδονία, να γίνονται και σε όλη την Ελλάδα. Η πρότασή μας εμπεριέχει στοιχεία ισόρροπης κατανομής υπηρεσιών στη Δυτ. Μακεδονία, όχι μόνο ενίσχυση των υπηρεσιών στα μεγάλα αστικά κέντρα.
   Για εμάς τα αποτελέσματα ενός οργανωμένου διαλόγου με τους φορείς, θωρακίζουν την επιχειρηματολογία των Βουλευτών, που εκπροσωπούν τη Δυτ. Μακεδονία στο Κοινοβούλιο, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
   Αντ' αυτού, καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε, ότι "κατόπιν ενεργειών"  αιρετών της αυτοδιοίκησης, διασφαλίστηκε το μη κλείσιμο υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία. Το τελικό αποτέλεσμα τους διαψεύδει.
   Οι πρακτικές αυτές ανήκουν στο παρελθόν και όσοι δεν το καταλαβαίνουν  θα εκτίθενται διαρκώς.
   Οι πολίτες όμως καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της αδράνειας των αιρετών.
    Πριν είναι αργά η Περιφερειακή Αρχή, ας αναλάβει πρωτοβουλία να οριοθετήσει τις πραγματικές ανάγκες, σε επίπεδο υπηρεσιών, για την κοινωνία στη Δυτική Μακεδονία. Αν δεν το πράξει θα ακολουθεί ως ουραγός τις εξελίξεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασιά

Το Προφίλ μας