Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η Αιανή μετά από δέκα χρόνια έχει και πάλι γήπεδο ποδοσφαίρου.



Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν για πάνω από δέκα χρόνια την κοινωνία της Αιανής και ειδικότερα την αθλούμενη  νεολαία της λύθηκε, καθώς ολοκληρώθηκε και   η δεύτερη  φάση της  κατασκευής  του ποδοσφαιρικού  γηπέδου  της Αιανής που ξεκίνησε την άνοιξη του 2010 –αγωνιστικός χώρος με χλοοτάπητα και λοιπές εγκαταστάσεις –, και  παρά τις  μικροεκκρεμότητες που υπάρχουν ,  παραδόθηκε για χρήση στους φυσικούς του δικαιούχους τους νέους της Αιανής.   

Το απόγευμα  της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου 2012 , μέσα σε κλίμα γενικότερης χαράς και ενθουσιασμού χρησιμοποιήθηκε  από την ομάδα του τοπικού αθλητικού συλλόγου «Αλιάκμων» , για την πραγματοποίηση του   πρώτου  επίσημου   αγώνα κυπέλου της Ε.Π.Σ. Κοζάνης με αντίπαλο την ομάδα ποδοσφαίρου  της Ασβεστόπετρας Εορδαίας .
 Το γεγονός αυτό , πέρα από την συγκίνηση που προκάλεσε σε όλους  όσους εργαστήκαν διαχρονικά για αυτό αλλά  και στους παλαιότερους που ως ποδοσφαιριστές  έπαιξαν σ’  αυτό, χαιρετίστηκε από  του φιλάθλους και τη νεολαία του χωριού, που κατέκλισαν τους χώρους γύρω από το γήπεδο ,   θα καταγραφεί ως ένα από τα πλέον εξαιρετικά και σημαντικά  για την τοπική αθλητική ιστορία.
Είναι γνωστό πως η Αιανή στερούνταν εδώ και δέκα  χρόνια- από το 2002-ποδοσφαιρικού γηπέδου και η  ομάδα του τοπικού αθλητικού συλλόγου «Αλιάκμων» αγωνίζονταν μόνιμα εκτός Αιανής.
Από αυτό και μόνο μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος , που επί τέλους αντιμετωπίστηκε.
Ως τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής κάναμε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ότι μπορούσαμε για την ολοκλήρωση του γηπέδου  συνεργαζόμενοι με  τις υπηρεσίες του  Δήμου Κοζάνης-Τεχνική , Πρασίνου & Ο.Α.Π.Ν , τις  οποίες ευχαριστούμε θερμά -   και με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε στους  συγχωριανούς μας , σε όλους τους δημότες μας και σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου ότι  «Η Αιανή μετά από δέκα χρόνια έχει και πάλι γήπεδο ποδοσφαίρου»

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουμε  στην αθλούμενη  νεολαία , στις κατά καιρούς διοικήσεις του αθλητικού Συλλόγου «Αλιάκμων» Αιανής   και στους φιλάθλους της  ιστορικής  μας κοινότητας  για την πολύχρονη και πέραν των φυσιολογικών ορίων   υπομονή και κατανόηση που επέδειξαν.
Ωστόσο  θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο Κοζάνης  & πρώην Δήμαρχο Αιανής κ Τζέλλο Γιώργο , τους Αντιδημάρχους και τα μέλη του τελευταίου  Δημοτικού Συμβουλίου Αιανής περιόδου 2007-2010,  διότι προγραμμάτισαν , μελέτησαν,  ενέταξαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα-Θησεας & ΕΑΠ-  και υλοποίησαν σε δυο φάσεις το μεγαλύτερο μέρος του έργου.
Τα ευχαριστήρια μας απευθύνουμε και στις δυο τεχνικές εταιρίες που εργάστηκαν ως ανάδοχοι στο έργο καθώς και στους υπεργολάβους αυτών .
Ευχόμαστε το γήπεδο αυτό να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο για χάρη της ίδιας της νεολαίας μας και της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου  στην Αιανή. Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με το έργο και τη χρήση αυτού (υπηρεσίες του Δήμου & Σύλλογος)     έχουμε χρέος να το φροντίζουμε και να το συντηρούμε  κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Ωστόσο εκκρεμούν και επιβάλλεται να γίνουν άμεσα  μια σειρά από παρεμβάσεις για την εύρυθμη & λειτουργική χρήση  του γηπέδου με πρώτη και κυριότερη την κατασκευή σκεπαστής μεταλλικής κερκίδας τετρακοσίων (400) περίπου θέσεων . 
Για το έργο αυτό έχουμε τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου κ Μαλούτα Λαζάρου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ Καραπάτσιου Βαγγέλη και ο Δήμος Κοζάνης έχει εντάξει ήδη  το αυτοτελές αυτό  έργο  στο τεχνικό πρόγραμμα και στο προϋπολογισμό του 2012 . Η δε κατασκευή του  έχει εξασφαλισμένη  χρηματοδότηση από το  Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα με 45.000,00€ στα πλαίσια του τέλους ανάπτυξης (έγκριση ένταξης Απόφαση Γ.Γ Περ. Δυτ. Μακεδονίας  απ 95013/308/18-11-2010.)
Ο σεβασμός εξάλλου  στους φιλάθλους καθιστά επιτακτική  την ανάγκη της άμεσης έναρξης του έργου αυτού.

Εμείς ως Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής υποσχόμαστε ότι, συνεργαζόμενοι με το Δήμο,  θα αγωνιστούμε και στη συνέχεια και για τις υπόλοιπες αθλητικές υποδομές . Όπως  για την ολοκλήρωση και  του Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή Παπαζήσης Αιανής  ,  για την άμεση έναρξη λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου και για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νεολαία μας και είναι στις αρμοδιότητες μας.


        Η Πρόεδρος                                                    Ο Αντιπρόεδρος                                                     


   Κουφαλέξη-Καραμανώλα Ματίνα                            Φτάκας Γεώργιος                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας