Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Εκπαίδευση

Αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το θέμα του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης, για το οποίο «μεθοδεύεται», όπως καταγγέλλουν ο σύλλογος «Ηλιαχτίδα» και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, να εκτοπιστεί από την Κοζάνη στην Ποντοκώμη. Το θέμα αποκάλυψε προχτές ο «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» και αναπαράχτηκε σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, καθώς οι γονείς καταγγέλλουν ότι τα παιδιά με αναπηρία «τραβούν το δικό τους Γολγοθά» και αντιμετωπίζονται «σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού». 

Προχτές βράδυ ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφάσισε να παραμείνει το Ειδικό Γυμνάσιο στην πόλη της Κοζάνης. Ώστε να μην ταλαιπωρούνται γονείς και μαθητές με καθημερινές μετακινήσεις. Επειδή όπως σημειώνει παρατηρείται μία μεθόδευση εκτοπισμού των παιδιών στην Ποντοκώμη, αποφάσισαν τη προσεχή Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου έχουν συνάντηση με την διευθύντρια Έλενα Ζυγούρη. Χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, αντιπρότεινε στον πρόεδρο του συλλόγου γονέων Μιχάλη Γρηγοριάδη, τη στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στην Άνω Κώμη, ωστόσο, ούτε η νέα πρόταση βρίσκει σύμφωνους τους γονείς που επιμένουν στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου τους.
Είναι ήδη γνωστή για τους αναγνώστες του «Π» η καταγγελία της «Ηλιαχτίδας» και του προέδρου της Αθανασίου Λότσιου, ο οποίος αναφερόμενος σε πρόταση που διατυπώθηκε σε μία από τις συσκέψεις, επισημαίνει ότι «η πρόταση αυτή εξοστρακίζει το Ειδικό Γυμνάσιο από την πόλη της Κοζάνης στην Ποντοκώμη, 15 χιλιόμετρα μακριά, με τα γνωστά περιβαλλοντικά προβλήματα και με την προοπτική σε μερικά χρόνια να φύγει και από εκεί μαζί με τους κατοίκους.
Μας δόθηκε η εντύπωση ότι υπάρχει ένα Γυμνάσιο με παιδιά με αναπηρία που το θεωρούν βάρος και πρέπει να φύγει μακριά από την Κοζάνη ξεχνώντας ότι είναι γυμνάσιο της Κοζάνης και πρέπει ως εκ τούτου να εξυπηρετεί όλα τα παιδιά με αναπηρία του Νομού.
Εμείς ως σύλλογος που αγωνιστήκαμε μια πενταετία για να δημιουργηθεί το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και οι περισσότεροι γονείς, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχτούμε να αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας, ως παιδιά ενός κατώτερου θεού και απαιτούμε να βρεθεί μια σχολική μονάδα που να πληροί τις προϋποθέσεις για την καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση τους στην πόλη της Κοζάνης».
Ακόμη ο πρόεδρος της «Ηλιαχτίδας» σημειώνει: «Τρίτη τα παιδιά θα επιστρέψουν στα σχολεία …όχι όμως τα δικά μας παιδιά. …για κάποια παιδιά και γονείς δεν είναι και τόσο απλό να γράφεις το παιδί σου στο σχολείο και τον Σεπτέμβριο να αρχίζει η χρονιά κανονικά.
Τα παιδιά με αναπηρία και οι γονείς τους περνάνε έναν Γολγοθά κάθε χρόνο. Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κοζάνης φέτος πετιέται στην κυριολεξία στην Ποντοκώμη γιατί οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να υπάρχει χώρος στέγασης στην πόλη της Κοζάνης (ή μήπως φρόντισαν να μην υπάρχει;). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας