Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κοζάνη: Με οικονομικές δυσκολίες η νέα σχολική χρονιά - 54.000 ευρώ για το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

Με χρήματα στο ταμείο τους θα ξεκινήσουν την φετινή χρονιά οι σχολικές επιτροπές στο Δήμο Κοζάνης, καθώς τα χρήματα της 2ης δόσης έχουν κατατεθεί και πολύ σύντομα θα γίνει η εκταμίευση και η κατανομή τους στα σχολεία, μετά την υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών  κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης κατά την διάρκεια της χθεσινής (Τρίτη) σύσκεψης με φορείς της εκπαίδευσης και του δήμου, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η ετοιμότητα των σχολικών μονάδων για την υποδοχή των μαθητών, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Κοινή διαπίστωση όλων των φορέων ήταν πως η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με καλές προϋποθέσεις, καθώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την στελέχωση των σχολείων είναι ελάχιστα και τα βιβλία έχουν διανεμηθεί στις σχολικές μονάδες. Το πρόβλημα ωστόσο που παραμένει άλυτο είναι αυτό της χρηματοδότησης των σχολείων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα, καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αφού υπολείπονται ακόμα 2 δόσεις, ενώ τα πράγματα θα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο με την έλευση του χειμώνα και με τις ανάγκες θέρμανσης στα σχολικά συγκροτήματα εκτός Κοζάνης.
Την αγωνία τους εξέφρασαν οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Κοζάνης οι κύριοι Ιωάννης Παπαγεωργίου και Νικόλαος Βλάχος καθώς όπως υπογράμμισαν εάν δεν παρθούν όλες οι χρηματοδοτήσεις και δεν υπάρξει μέριμνα για την τιμή του πετρελαίου στα σχολεία, τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη για να λειτουργήσουν ομαλά οι μονάδες.
Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Γκαμπούρας τα ποσά που θα δοθούν για την 2η δόση στην Π.Ε Κοζάνης κατανέμονται ως εξής: για τον Δήμο Βοιου 71.636 ευρώ, για τον Δήμο Εορδαίας 126.000 ευρώ, για τον Δήμο Κοζάνης 190.000 ευρώ και τον Δήμο Σερβίων Βελβεντού 54.000 ευρώ.
ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας