Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πρώτοι οι Έλληνες σε αγορές κατοικιών στο Λονδίνο! ...

Αύξηση στην αγορά ακινήτων παρατηρείται τον τελευταίο μήνα στο Λονδίνο με πρώτους τους Έλληνες αγοραστές. Κατά πόδας ακολουθούν οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, αλλά και οι Γάλλοι. Μαζική φυγή κεφαλαίων κι από την Ισπανία.
Ο γερμανικός και ξένος τύπος με καθημερινά άρθρα κάνουν λόγο για συνεχή διαφυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα και από άλλα κράτη σε κρίση. Στην Ισπανία, στο πρώτο τετράμηνο του έτους, οι κάτοικοι μετέφεραν σε ασφαλείς χώρες ποσό που αγγίζει τα 97 δις ευρώ. Κάθετη αύξηση στην αγορά κατοικίας του Λονδίνου, παρατηρείται εκ νέου τον τελευταίο μήνα, εξ αιτίας της ανασφάλειας για το μέλλον της ευρωζώνης. Στην πρώτη θέση αγοραστών είναι οι Έλληνες και ακολουθούν Ιταλοί, Ισπανοί ακόμα και Γάλλοι.

Υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής και πολιτικής ανασφάλειας τρεις είναι οι ασφαλέστεροι επενδυτικοί τομείς, ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο και η αγορά σπιτιού στο Λονδίνο, υπογραμμίζει σχετικό άρθρο της Γκάρντιαν. Μόνο τον τελευταίο μήνα καταγράφεται αύξηση κατά 40% του ήδη αυξημένου ενδιαφέροντος για αγορά ακινήτων στο Λονδίνο από πολίτες της ευρωζώνης παρά την σημαντική αύξηση της στερλίνας έναντι του ευρώ. Πρώτοι απ όλους οι Έλληνες που από παράδοση προκρίνουν την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο ως την πιο ασφαλή επένδυση, ακόμα από τις δεκαετίες 80 και 90, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, αναφέροντας το παράδειγμα του Έλληνα εκατομμυριούχου Θόδωρου Αγγελόπουλου, όταν εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 1990 αγόρασε πολυτελές ακίνητο στο Τσέλσι, που θεωρείται σήμερα η ακριβότερη κατοικία της βρετανικής πρωτεύουσας αποτιμώμενη σε 13 εκατομμύρια ευρώ.
Ο διευθυντής του μεσιτικού γραφείου Baucham που ειδικεύεται σε πολυτελείς κατοικίες εκτιμά: "Μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις αναμένουμε νέα αύξηση της ζήτησης από την Ελλάδα. Μάλιστα για πρώτη φορά παρατηρείται διόγκωση της ζήτησης από την Ιταλία, την Ισπανία ακόμη και από τη Γαλλία, επισημαίνει ο διευθυντής του γραφείου Savills. Ωστόσο, εκπρόσωπος της επενδυτικής εταιρίας Fathom Consulting προειδοποιεί πως αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και διαλυθεί η ευρωζώνη οι τιμές ακινήτων στο Λονδίνο ενδέχεται να μειωθούν κατά 50% λόγω της μαζικής εξόδου κεφαλαίων από τη Βρετανία για την αγορά υποτιμημένων ακινήτων σε Παρίσι, Ρώμη, Φρανκφούρτη και αλλού.

kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας