Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πάμε Απέναντι: Οι βραβεύσεις στην Κοζάνη - δείτε τις βραβευμένες φωτογραφίες

Απονεμήθηκαν χτες τα βραβεία στους νικητές του Φεστιβάλ Φωτογραφίας  που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της Δράσης «Πάμε Απέναντι».  
Το πρώτο βραβείο δόθηκε από κοινού στον Νίκο Γιακουμίδη, φωτορεπόρτερ του Associated Press, από τη Θεσσαλονίκη και τον φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Άρι Μεσσίνη, από την Αθήνα. Το δεύτερο βραβείο πήρε ο Γιακούμπ Αλιζαντέχ Ζαχματκές, μετανάστης από το Ιράν, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Το τρίτο βραβείο κέρδισε ο Βαγγέλης Κουσιώρας, από τη Λάρισα.
Οι συμμετοχές  κρίθηκαν από την Κεντρική Καλλιτεχνική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν η  εικαστικός Έλλη Χρυσίδου,  ο φωτογράφος Γιώργος Πούπης, ο κριτικός κινηματογράφου και πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΟΝ Παναγιώτης Φόρσος, η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θούλη Μισιρλόγλου, ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Γιακουμίδης, ο κριτικός κινηματογράφου Θωμάς Λιναράς  και ο κινηματογραφιστής Βαχάγκ Καραπετιάν, μέλος της ΜΚΟ «Συμβίωσις» (βραβείο κοινού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2010).
Τα βραβεία και χρηματικά έπαθλα απένειμαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κοζάνης Κώστας Κυτίδης,  πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης, ο φωτογράφος Γιώργος Πούπης ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Καλλιτεχνικής Επιτροπής, και ο υπεύθυνος της ΕΣΗΕΜ-Θ για το πρόγραμμα «Πάμε Απέναντι» Βασίλης Σολιόπουλος.
Την έκθεση φωτογραφίας, που φιλοξενήθηκε από τις 5 ως τις 22 Ιουνίου στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κοζάνης, εκτός από κατοίκους και εκπροσώπους φορέων της πόλης, είδαν περίπου 1.200 επισκέπτες του μουσείου: μαθητές Δημοτικών Σχολείων από τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και οργανωμένα γκρουπ από την Κύπρο, την Πελοπόννησο, την Κεντρική Μακεδονία, σπουδαστές της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών και ομάδες προσκόπων.
Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ με θέμα τη Μετανάστευση και την Κοινωνική Ένταξη», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης, και υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και την μη κυβερνητική οργάνωση «Άρσις». με γενικό τίτλο «ΠΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν: 






www.esiemth.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτες πραγματικά από αισθητική και τεχνική άποψη όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες.
Αποπνέουν μιζέρια και μόνο.
Βοηθούν με κάποιο τρόπο το μεταναστευτικό οι μίζερες αυτές φωτογραφίες???
Για λύπηση...
Άλλη μια θλιβερή πραγματικότητα της 'πολιτιστικής' ζωής στην Ελλάδα.

Χρήστος Βερίκοκος είπε...

εξαιρετική η δεύτερη φωτογραφία και μετά η τρίτη!!!

Το Προφίλ μας