Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Στην Ελλάδα της κρίσης: Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία αλλά…πέντε πλουσιοπάροχα γεύματα και δείπνα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη!

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από το kozanimedia.gr
Και είναι μόνο η αρχή…ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία, αλλά….πέντε πλουσιοπάροχα δείπνα και γεύματα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθλομαίου θα παραθέσουν οι τοπικές αρχές, στο διάστημα της τριήμερης παρουσίας του στην Κοζάνη! Στην Ελλάδα της κρίσης και των περικοπών, τόσο το Πατριαρχείο, όσο και η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, αλλά και οι περισσότεροι τοπικοί φορείς δείχνουν πως….δε χαμπαριάζουν από τα δεινά που περνά ο ελληνικός λαός και προκαλούν με τη διοργάνωση δείπνων με κόστος ακόμη και….30-40 ευρώ ανά άτομο!!!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Τετάρτη βράδυ δείπνο από το Δήμο Κοζάνης, Πέμπτη μεσημέρι γεύμα στο Βελβεντό από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, Πέμπτη βράδυ δείπνο στα Σέρβια από το Δήμο, Παρασκευή βράδυ δείπνο στα Πετρανά από την Περιφέρεια και Σάβββατο μεσημέρι γεύμα από τον πρόεδρο της ΔΕΗ! Και, φυσικά, δε λογαριάζουμε το γεύμα της Μητρόπολης, το μεσημέρι της Παρασκευής…!!!
Είναι αλήθεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως τουλάχιστον οι δήμαρχοι Κοζάνης και Σερβίων-Βελβεντού, (την ώρα που οι Δήμοι δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα) προσπάθησαν και εν μέρει κατάφεραν να μειώσουν το κόστος και τα άτομα, όμως η ουσία παραμένει: Πλουσιοπάροχα δείπνα πέντε και έξι πιάτων, δεκάδες προσκεκλημένοι (μέχρι και 250 και πλέον σε κάποια) και προκλητικά έξοδα, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!
Όμως, τον λογαριασμό όλων των εκδηλώσεων και, φυσικά, των γαστριμαργικών δείπνων των τριών αυτών ημερών θα τον πληρώσουμε όλοι εμείς! Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο! Τουλάχιστον κάποιοι ίσως τσουγκρίσουν και ένα ποτήρι κρασί στην υγειά μας! Στην υγειά των κορόϊδων, δηλαδή…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω για τη φιλοξενία ε...Μια σημείωση, για την περιοχή: Σύμφωνα με το ρεπορταζ μας, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού έχει κάνει ό,τι μπορεί για να περικόψει δαπάνες. Σήμερα μείωσε και άλλο, κατά ακόμη 25 άτομα, το σύνολο εκείνων που θα παρακαθίσουν στο δείπνο, ενώ στην επόμενη εβδομαδα θα υπάρχουν και αλλες σχετικές ειδήσεις...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο πλιατσιος εγραψε κατι σωστο..... ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!!!!!!!
(αλλα μολις ειδα οτι παλι γλυφει... ΕΛΕΟΣ!!!!)

ai-vreS είπε...

Προς τιμήν του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού τα έξοδα για την επίσκεψη είναι πράγματι όσο γίνεται περιορισμένα. Μαθαίνουμε ότι για κάποια έξοδα της επίσκεψης δεν επιβαρύνεται καθόλου ο Δήμος.
Δεν παύει ωστόσο να είναι πρόκληση οι "απαιτήσεις" της συνοδείας του Πατριάρχη καθώς και η μεγαλοπρέπεια της όλης υπόθεσης...

Ανώνυμος είπε...

δεν γνωριζω για το δημο κοζανης. για το δημο σερβιων παντως το ζουμε καθημερινα. τα χρηματα μοιραζονται κατα το δοκουν αψηφωντας ακομα και κανονισμους του ιδιου του καλλικρατη που αφορουν χρηματα αποκλειστικα των δημοτικων ενοτητων. αποτελεσμα αυτου, απληρωτοι υπαλληλοι εδω και 1 εξαμηνο, φορεις που δεν εχουν χρηματοδοτηθει απο το 2011 ακομη, προμηθευτες απληρωτοι κλπ. οταν ομως υπαρχει περιπτωση προβολης της δημοτικης αρχης η οικονομικη στενοτης δεν υπαρχει.

Ανώνυμος είπε...

aivres, Επειδή βλέπω οτι εισαι εκπροσωπος του Δημάρχου, πέστου τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΗΚΙΑ που σκέπτονται να κάνουν για το κτηριακό μίασμα της πλατείας ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ, θα ηταν καλλίτερα να μήν κάνουν τίποτα. Ετσι θα δεί και ο Πατριάρχης την κατάσταση που ζούμε εδώ και 60 χρόνια απο το ΚΑΨΙΜΟ της πόλης.Ολο σε προγράμματα εντάσσεται και ανένταχτο είναι.-

Ανώνυμος είπε...

Ο 5.12 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος τελικά ποσά θα "ξοδέψει";

Το Προφίλ μας