Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Θα συμμετέχουμε μόνο σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

Ανοίγει κι άλλο τα χαρτιά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δύο εβδομάδες πριν από την προσφυγή στις κάλπες σε ό,τι αφορά την μετεκλογική στάση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος εκπέμπει πλέον ξεκάθαρα το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ούτε καν ανοχής είτε στην Νέα Δημοκρατία είτε στον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον δεν έχει επιτευχθεί εθνική συνεννόηση
Παράλληλα, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ένα μικρό και αδύναμο πολιτικά κόμμα δεν έχει λόγο να επωμισθεί ευθύνες που δεν του αναθέτει ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να περιγράψει με πιο σαφή τρόπο τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά το μετεκλογικό τοπίο στις πρόσφατες περιοδείες του διαπιστώνοντας ότι το κόμμα του έχει αρχίσει να συμπιέζεται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που διαγκωνίζονται για την πρώτη θέση, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.
Ως εκ τούτου παίζει πλέον το χαρτί της κυβερνησιμότητας προκειμένου να διαμηνύσει στους πολίτες, που θεωρούσαν δεδομένη την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πριν από την 6η Μαϊου, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μετάσχει ως τσόντα σε ένα οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές καθώς όπως συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες του «η χώρα δεν κυβερνιέται ούτε με το 18% ούτε με το 25% του εκλογικού σώματος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να δώσει απάντηση στο θέμα αλλά με μία ισχυρή κυβέρνηση που έχει όχι απλώς και μόνον τον ελάχιστο αριθμό εδρών στη βουλή αλλά ισχυρή πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση.
Μ' αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να οδηγήσει τους δυσαρεστημένους παλαιούς ψηψοφόρους του ΠΑΣΟΚ στον δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι, δηλαδή να τους πείσει ότι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ θα σπάσει τα αδιέξοδα και δεν θα αφήσει την χώρα εγκαταλελειμένη στην ακυβερνησία..
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει απόψε σε νέους επιστήμονες ενώ αύριο θα μιλήσει σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα. Την Πέμπτη μεταβαίνει στην Ημαθία όπου και θα απευθυνθεί σε αγρότες, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη (Ολύμπιον).
Η Ιπποκράτους επεχείρησε χθες να υποβαθμίσει το θέμα που προκλήθηκε από ένα tweet που εστάλη από τον επίσημο λογαριασμό του Ευάγγελου Βενιζέλου και το οποίο έθετε ευθέως θέμα...ανανέωσης στο κόμμα.
»Δεν μπορεί τα στελέχη μας να είναι συνομίληκοι ή και μεγαλύτεροι από μένα. Όταν στάθηκα δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου ήμουν 30 χρονών» ανέφερε στο twitter ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Μετά τις υπόγειες συζητήσεις και τις αντιδράσεις που προκάλεσε εσωτερικά η συγκεκριμένη αναφορά δόθηκε στην δημοσιότητα το πλήρες απόσπασμα της απάντησης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος σε πολίτη στην Λειβαδιά όταν εκείνος του έθεσε το θέμα της νέας γενιάς:
«Το ΠΑΣΟΚ είστε εσείς. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο αγνός λαός του ΠΑΣΟΚ, η κοινωνική βάση. Οι απλοί άνθρωποι των Οργανώσεων, η κοινωνία των πολιτών. Βεβαίως οι νέοι άνθρωποι, όπως ειπώθηκε. Δεν μπορεί να είμαστε εδώ με μια μεγάλη – μέση ηλικία, που ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ μεγάλος. Δεν μπορεί τα στελέχη να είναι μεγαλύτερα από εμένα ή συνομήλικά μου και να έχουμε πρόβλημα στα νεότερα στελέχη».
«Όταν ξεκίνησα τη διαδρομή μου την πολιτική, ήμουν 18 χρονών και θεωρούσα ότι είμαι μια ολοκληρωμένη πολιτική προσωπικότητα που έχω άποψη. Δεν περίμενα να μεγαλώσω να ωριμάσω. Τα παιδιά έχουν άποψη, έχουν γνώση, πρέπει να τους δώσουμε τη θέση μας».
«Όταν είπα ότι «ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30 χρονών», αυτό εννοούσα. Δεν εννοούσα ότι θα ανακαλύψουμε έναν που είναι 30 χρονών να τον κάνουμε αρχηγό! Εννοούσα ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τους νέους ανθρώπους.
Όταν σηκώσαμε το βάρος της υπεράσπισης του Ανδρέα Παπανδρέου το βρώμικο '89 και πήγα να σταθώ δίπλα του, ήμουν 30 χρονών. Πως θα γίνει αυτό; Πρέπει να έρθουμε κοντά στους νέους και να έρθουν και οι νέοι κοντά μας. »
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας