Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Το πελατειακό κράτος Μακεδονίας- Θράκης

Είναι να γελάς και να κλαις. Η κυβέρνηση Παπανδρέου 2,5 χρόνια πριν καταργεί το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, προκαλώντας βέλη από τους εκφραστές των σύγχρονων αντιλήψεων γα την πατρίδα. Ψωμιάδης, Άνθιμος, Καρατζαφέρης, συνεπικουρούμενοι βεβαίως και από τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, βρίσκουν πάτημα προκειμένου να αρχίσει το πρώτο σενάριο συνομωσίας για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και τον περιορισμό της Βόρειας Ελλάδας. Μπούρδες. Δεξιές και ανούσιες.

 Το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, αποτελούσε ανέκαθεν το τυράκι στη φάκα για τη Βόρειο Ελλάδα, που έκανε κάποιους να πιστεύουν πως έχοντας έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης στα πόδια τους θα μπορούν να ζητάνε πράγματα για το χωριό τους.
Τι στα αλήθεια όμως αποτέλεσε το συγκεκριμένο Υπουργείο στο παρελθόν; Μα, τι άλλο πέραν από την πελατειακή σχέση που επέλεξε επί δεκαετίες να έχει το κράτος μας με τους πολίτες και τους παραγοντίσκους του εκάστοτε κόμματος στην περιφέρεια.

Ξεκινώντας από την τοποθέτηση κάποιου Μακεδόνα για Υπουργό, που κάπου έπρεπε να τον βολέψουμε γιατί ήταν με τον Πρόεδρο, το Μακεδονίας- Θράκης άνοιγε τις πύλες του σε ημετέρους από το χωριό του επικεφαλής του, μοιράζοντας χρήματα και διευκολύνσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις, χτίσιμο εκκλησιών, πολιτιστικών κέντρων και πολλές φορές την πόρτα περνούσαν και ιδιοκτήτες ΜΜΕ που έπαιρναν από καμιά διαφήμιση.
Εν συνεχεία το Υπουργείο γινόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σημείο συνάντησης διαδηλωτών οι οποίοι έβγαζαν τα εσώψυχά τους σε έναν φορέα του κράτους με αρμοδιότητες λιγότερες από το «μηδέν», ενώ κατά το Σεπτέμβρη το Μακεδονίας- Θράκης ετοιμαζόταν για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.
Κάπου εκεί το πανηγύρι τελείωνε και ο εκάστοτε ο Υπουργός, απλώς τριγυρνούσε από εδώ και από εκεί, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση σε κάθε είδους event της περιφέρειας, τάζοντας παραλλήλως στους βλαχοδημάρχους(σ..σ. σε νοοτροπία εννοώ) από ένα δρόμο. Θυμάμαι κάποιον αυτοδιοικητικό να μου περιγράφει επίσκεψη πρώην Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης στην περιοχή και αφού τον έχουν καθίσει διάφοροι παράγοντες σε ένα γραφείο, ο καθένας ζητούσε από κάτι. Ο Υπουργός έλεγε στο γραμματέα του «γράφε», ενώ όταν ερχόταν η ώρα των εκπροσώπων της εκκλησίας το «γράφε» γινόταν «σημείωνε να το δούμε αύριο».
Δυστυχώς ο Αντώνης Σαμαράς και οι εταίροι του(Βενιζέλος, Κουβέλης), δεν κατάλαβαν πως η Ελλάδα της περιφέρειας δε χρειάζεται ρουσφέτια και χάιδεμα αυτιών, αλλά ουσιαστικές λύσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΘΡΑΚΗ" ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ;

Το Προφίλ μας