Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Έχει ως όραμα μια Ελλάδα απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη»

Επικίνδυνος ο Τσίπρας σύμφωνα με τους New York Times
«Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, οι Έλληνες, σε καιρούς κρίσης έσπευδαν να αναδείξουν χαρισματικούς δημαγωγούς οι οποίοι, σαν αρουραίοι πετούσαν εαυτούς στα βαθιά» γράφει άρθρο των New York Times το οποίο αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Το άρθρο επικαλείται το παράδειγμα του Αλκιβιάδη, του «γοητευτικού ανιψιού του Περικλή» ο οποίος ανέλαβε μόλις ο ιστορικός ηγέτης της αρχαίας Αθήνας πέθανε από λοιμό στη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο Αλκιβιάδης «έπεισε τους Αθηναίους να ξοδέψουν τους εναπομείναντες στρατιωτικούς πόρους τους σε μια καταστροφική εκστρατεία στη Σικελία».


Αναφέρεται, επίσης, στο Νίκο Ζαχαριάδη «το δυναμικό 43χρονο ηγέτη του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος ο οποίος αποφάσισε να αγνοήσει το παράδειγμα του πολιτικά σοφότερου επικεφαλής των Κομμουνιστών της Ιταλίας, Palmiro Togliatti, ο οποίος απέτρεψε τους οπαδούς του από ένοπλες συρράξεις μετά από μια απόπειρα δολοφονίας του». «Ο Ζαχαριάδης ξεκίνησε ένα βίαιο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα ο οποίος την κατέστρεψε ενώ αυτή έβγαινε από την τρομακτική ναζιστική κατοχή».

Το άρθρο αναφέρεται με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο στη ρητορική του «κ. Τσίπρα που δεν φορά ποτέ γραβάτα» λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται αυτά που μισούν οι Έλληνες όπως το πρόγραμμα λιτότητας για να στήσει ένα πολιτικό λόγο «ανεφάρμοστο». Τονίζει, μάλιστα, ότι ήταν αυτός «που εξώθησε την Ελλάδα σε εκλογές αρνούμενος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού».

«Αυτοί που θα επωφεληθούν από την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι αυτοί εναντίον των οποίων καταφέρεται ο κ. Τσίπρας» συνεχίζει το άρθρο.

«Ωστόσο πολλοί Έλληνες βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα ως τον ηγέτη που περίμεναν -τολμηρό, ατίθασο, ατρόμητο. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι πόσο επικίνδυνος είναι καθώς έχει ως όραμα μια Ελλάδα απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη και με ένα επίπεδο φτώχειας που οι πολίτες της χώρας δεν έχουν δει εδώ και μισό αιώνα» καταλήγει το άρθρο.
www.newsbeast.gr

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας τον Τσίμπρα χτες στην κοινοβουλευτική του ομάδα είδα ένα Μένιο Κουτσόγιωργα όταν ο Παπανδρέου ήταν στο νοσοκομείο για την πρώτη εγχείρηση.Μιλούσε για σκοινιά και τα γνωστά λαικίστικα.Είναι δυνατόν ένας πολιτικός νέας κοπής να μιλά με γλώσσα του 1987;Mάλλον δεν έχουμε καταλάβει τι μας περιμένει και θα δώσουμε εντολή σε έναν όχι μόνο άπειρο πολιτικά αλλά και ουσιαστικά έναν ΝΤΕΝΕΚΕ!!!!Βέβαια άρθρα σαν και το παραπάνω καλό του κάνουν παρά κακό ai-vres γιατί ξέρουμε πως δρούνε τέτοιου είδους άρθρα στον Ελληνα ψηφοφόρο.

Ανώνυμος είπε...

Τρία πουλάκια κάθονται ψηλά στην Κουμουνδούρου
τα ‘να τηράει το ΚΚΕ, τ’ άλλο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
το τρίτο, το μικρότερο, μοιρολογάει και λέει:
“ενότητα αριστεράς, για την πλειοψηφία
γι’ αριστερή κυβέρνηση, γι’ αριστερές προτάσεις”.
Το ‘να το λένε λαφαζάν, τ’ άλλο το λεν στρατούλι,
το τρίτο, το μικρότερο, το λεν παπαδημούλι.

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα μας πει πως φαντάζεται την Ελλάδα του αύριο ο ΝΤΕΝΕΚΕΣ;Oυτε αγγλικά δεν ξέρει ο ΝΤΕΝΕΚΕΣ;Πως θα πάει στην Μέρκελ και με ποιους;Mάλλον πάσχουμε από καρκίνο στα τελευταία στάδια και το μόνο που ψάχνουμε είναι ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ανακοινωσή της η Άννα Διαμαντοπούλου απαντά στην αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο νόμο για τα ΑΕΙ κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του
''Η αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως «Νόμος Διαμαντοπούλου» με τιμά γιατί ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή με την μοναδική στην ιστορία της Παιδείας πλειοψηφία των 255 Βουλευτών.

Επειδή εξέφρασε την ανησυχία του για την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων τον Ιούνιο και για την μη ύπαρξη διοικήσεων των Σεπτέμβριο, θα ήθελα να του υπενθυμίσω, ότι τα χρήματα υπάρχουν στους προϋπολογισμούς των Πανεπιστήμιων και ο Νόμος προβλέπει με λεπτομερή τρόπο την εκλογή των νέων διοικήσεων. Πρόβλημα θα υπάρχει σε εκείνα τα Ανώτατα Ιδρύματα, τα οποία αρνούνται συνειδητά την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου του Νόμου. Τα οχτώ Ιδρύματα που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη διάταξη αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει νομικό ή συνταγματικό πρόβλημα.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποκινήσει και υποθάλψει ενεργά την με βίαιο τρόπο παρεμπόδιση της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής νέων διοικήσεων, σήμερα τα Ιδρύματα στα οποία αναφέρεται θα είχαν νέες διοικήσεις, με ενισχυμένο το πλήρες αυτοδιοίκητο, εξαιρετικές δυνατότητες αλλαγής των δεδομένων στα Πανεπιστήμια και κανονική ροή της χρηματοδότησης.
Ας αναλάβει λοιπόν της ευθύνες του, αντί για την γνωστή δημαγωγική κριτική και καταστροφολογία''.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε να χτυπάτε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με Αμερικάνικα επιχειρήματα.Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Όλο το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, παπαγάλοι, ΜΜΕ, κ.λ.π. και οι προστάτες του έχουν πέσει με τα μούτρα να συκοφαντούν την έντιμη και καθαρή φωνή. Στις 17 του άλλου μήνα θα ολοκληρωθεί το στραπάτσο.
ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και τα μυαλά στα κάγκελα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ..... ΤΟ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΗΛΑΖΕΙ!!!!!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΚΚΕ;;; είπε...

ΑΛΕΞΗ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΣ!!!ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΙΛΙΑ ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΪΚΑ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΖΗΤΟΥΝ,ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ!!ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΙΑΘΗΤΑ!ΚΡΙΜΑ,ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΘΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΛΕΚΑ...

(ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ)

Ανώνυμος είπε...

αλλη μια φορα ai-vres εχεις δειξει το φιλοπασοκικο σου προσωπο!!αποτελεις και συ ενα δοντι στο γραναζι που γυριζει και πεταει λασπες στο ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,βολευτειται τωρα ομως με το χαμηλοτερο ποσοστο απο την μεταπολιτευση και μετα γιατι στις εκλογες τον ιουνιο η ετυμηγορια του λαου θα εχει ονομα "επανασταση".Σταματηστε επιτελους αυτη την προπαγανδα που ξεκινησατε και εσεις ολο αυτο τ διαστημα και πατρε το χαμπαρι..ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΙΔΕΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1996 και καλα θα κανετε αν και αργα να το συνηδιτοποιτε πλεον!ευτυχως για εμας και ολο το λαο θα αναδυχθει ο ΣΥΡΙΖΑ!εχετε σαπισει πλεον οπως ειπε και ο αρχηγος σας ,κουραστεικατε και εχετε κουρασει!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι και η Μερκελ μας υποδεικνύει τι να ψηφίσουμε για να μην μας τημωρίσει. Εκεί έχει φτάσει η κατάντια του ΠΑΣΟΚ. Που είναι το περίφημο σύνθημα "Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες; Μούγκα. Το μόνο που κάνουν είναι να κουνάνε το δάκτυλο στο λαό και να μΙλάνε για τους εφιάλτες που θα έρθουν. 'Ολοι εμείς που προερχόμαστε από το ιδεατό πασόκ, και μάλιστα εμείς που δεν καρποθήκαμε τίποτα από αυτό το κράτος-κόμμα- τερατούργημα, τώρα έχουμε έναν τόπο για να ελπίζουμε για το μέλλον. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

ai-vreS είπε...

6.59 και 6.43 κανένα σχόλιο πέρα από το ότι ο καθείς είναι ελεύθερος (ακόμα) να πιστεύει ό,τι του αρέσει. Ακόμα και ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί δημοκρατική επιλογή και ανήκει στη Βουλή. Τι να πεις;
Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα του λαού. Την αποκλειστικότητα εκεί την έχει το ΚΚΕ...
Α, και κάτι άλλο: ιδεατό ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε ποτέ. Βαθύ ΠΑΣΟΚ υπήρχε και υπάρχει και βρήκε στέγη μαζί με κάτι άλλα μαζέματα στο ΣΥΡΙΖΑ. Απογοητευένοι που δεν σας βόλεψε το σύστημα, έτοιμοι να εκδικηθείτε το ΠΑΣΟΚ και να γλύψετε τα κοκαλάκια της εξουσίας. Άντε λοιπόν, μακάρι τα πράγματα να είναι όπως λέει ο Τσίπρας. Φοβούμαστε όμως, ξέρουμε δυστυχώς, ότι δεν είναι.

Επαναλαμβάνεσαι όμως και τα ορθογραφικά (και τα γραμματικο-συντακτικά) σου γίνονται κουραστικά (βολευτείται, την μεταπολίτευση, πατρε, συνηδιτοποιτε, αναδυχθεί, κουραστεικατε, τημωρίσει κλπ. κλπ.) Θα έπρεπε να βάλει μίνιμουμ την επιτυχή αποφοίτηση από το Λύκειο ο Τσίπρας για τους οπαδούς του...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΡΕΣ, ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΙΔΕ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΟΧΙ ΓΛΥΦΤΗΣ - ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΔΗΜΑΡ??? ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΕ ΝΔ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΣΟΚ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ. ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ, ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ.

ai-vreS είπε...

Σ'ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση 10.35. Να τα πεις στον ή μάλλον στην 6.59 και 6.43. Έλειπε από την καθοδήγηση και το μάθημα ορθογραφίας...
Και βλέπουμε ποιοι πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παλιό, βολεμένο ΠΑΣΟΚ. Ή ισχυρίζεσαι ότι τα αυξημένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από νέους, μορφωμένους και μη γλύφτες; Στις ίδιες δημοσκοπήσεις που διαβάζεις φαίνονται οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων και η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.
Α, και εξυπνάδες γράφουμε όχι μόνο στο μπλογκ μας αλλά κάνουμε και μαθήματα κατ' οίκον...

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ (ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ) ΚΑΙ 3ο ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

το οτι οι ψηφοφοροι του συριζα ειναι οι βολεμενοι πρωην ψηφοφοροι του πασοκ ειναι ενα ακομη τεραστιο ψεμα του συστηματος που μας εχει γεμισει με τετοια τον τελευταιο καιρο. φυσικα και η δημοσκοπιση δειχνει πως η δεξαμενη του συριζα ειναι απο πασοκ (ενα μερος γιατι ενα αλλο ειναι απο νεους ψηφοφορους). απο που προκυπτει πως ειναι οι πρωην βολεμενοι??? προσωπικα ΟΠΟΙΟΝ ξερω απο παλια βολεμενο σε θεσεις, με διπλες δουλειες - με μιζες - δημοσια εργα, με παιδια βολεμενα σε δημους με συμβασεις και οπουδηποτε αλλου, ανεπαγγελτους που πασχιζουν για το βολεμα, γερους που νομιζουν ζουν σε αλλες εποχες επι ανδρεα, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Ενα ακομα απ τα ψεματα τυπου παγκαλου (ο οποιος σε ερωτηση για το τι ψηφιζει ο σωφρων ψηφοφορος σημερα ειπε ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ!!!!!!!!!) για το τελευταιο εχεις να μας πεις κατι?

υγ. Θεωρω δεδομενο πως αν επικρατησει ο συριζα στο μελον, γινει κυβερνηση, γινει ενα κινημα τυπου πασοκ του 70, θα υπαρξουν ΣΙΓΟΥΡΑ ανθρωποι σαν εσενα που θα μπουνε μεσα να εκμεταλλευτουν την κατασταση και να το βρωμισουν - μη σου πω κι εσυ ο ιδιος!

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα λαιφτα ιπαρχουν

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΥ ΤΑ ΦΑΓΑΜΑΙ ΧΑΧΑ

ai-vreS είπε...

12.44 μόνο 2 μισθούς; 7 μισθούς παίρνουμε κι όταν δεν μας φτάνουν πάμε στο ΠΑΣΟΚ και μας κόβει επιπλέον.
Και μόλις κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα μπούμε και θα τον βρωμίσουμε και θα απαιτήσουμε να παίρνουμε μισθό κι από 'κει.

Τον 3ο γιατί τον παίρνουμε παράνομα δεν καταλάβαμε, αλλά πού να βρεις λογική στον παραλογισμό;;;

Ανώνυμος είπε...

Αφού κάναμε για λίγο μάθημα γραμματικής, ας κάνουμε και λίγο μάθημα πολιτικής ιστορίας.
Από που και ως που ΑΙ-ΒΡΕΣ υπήρχε πάντοτε βαθύ πασοκ;. Μάθε λοιπόν ότι το πασόκ ξεκίνησε ως ιδέα. Οι εξαγγελίες της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη είχαν ως στόχο μια απελευθερωμένη κοινωνία. Και κάτω από ποιες ιστορικές συνθήκες γεννήθηκε αυτό το κίνημα; Τα γράφει αυτά η Διακήρυξη και δεν έχεις παρά να τη διαβάσεις. Αν υπάρχει ακόμη βέβαια στα αραχνιασμένα γραφεία σας.Εκεί που μέχρι χθες επιστρατεύατε γενίτσαρους για να συντηρείτε τον κομματικό σας στρατό. Και που βρίσκονται σήμερα οι συγγραφείς της 3ης Σεπτέμβρη του 1974; Τους απαρνήθηκε το σύστημα- πασόκ. Οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ αυτοί, όπως ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης προσπαθούσανε να υφάνουν τον ιδεολογικό ιστό του κινήματος για να μπορέσει στη συνέχεια το πασοκ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Φαίνεται όμως πως κάποια υψηλόβαθμα τέρατα το μόνο που ήθελαν να υφάνουν ήταν το οικονομικό και κοινωνικό τους κύρος. Μερικοί από αυτούς μάλιστα με υπεράκτιες εταιρίες. Μάθε λοιπόν ότι από αυτό το πολιτικό μετερίζι (δημοκρατική νέα αριστερά)κατάγονται πολλοί από εμάς που σήμερα βρίσκουμε την έκφρασή μας στο ΣΥΡΙΖΑ.
Υ.Γ. Συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη.
ΑΡ. ΑΝ.

ai-vreS είπε...

Δεν διαφωνούμε με τα ιστορικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ που μας παραθέτεις. Μιλάς όμως για τον εαυτό σου και όχι για ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Δεν βρήκαν όλοι οι παλιοί ΠΑΣΟΚοι έκφραση στο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι όπως το ιστορικό και επί σειρά ετών μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ και αγαπημένο παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου, Μιχ. Χαραλαμπίδης (τι μας θυμίζεις τώρα... 1990 ΕΜΠ καλεσμένος στο αμφιθέατρο να μιλήσει μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο - και τότε δύσκολες εποχές για το κίνημα)βρήκε στέγη εκεί αφού ίδρυσε το δικό του κόμμα. Κάποιοι άλλοι θεωρώντας ότι είναι το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ έφυγαν και ίδρυσαν την Κοινωνική Συμφωνία. Και κάποιοι άλλοι έμειναν. Μια μεγάλη μερίδα όμως είναι πολιτικά άστεγοι και κάποια στιγμή θα εκφραστούν. Βαθύ ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε από τη στιγμή που έγινε κατεστημένο και καθιέρωσε το πελατειακό σύστημα.
Γεγονός είναι ότι το κίνημα περνάει δύσκολα. Μετράει και σήμερα τους φίλους του παλιούς και νέους. Θεωρούμε ότι θα ανασυνταχθεί, θα μεταμορφωθεί και θα αναγεννηθεί.
Όσο γι' αυτούς που περιμένουν στη γωνία να διαλυθεί, τους θυμίζουμε την παροιμία με τον τράγο και την αλεπού.

ai-vreS είπε...

Υ.Γ. Μαθήματα ιστορίας για το ΠΑΣΟΚ δεν δεχόμαστε. Για τους πόντιους από το Μιχ. Χαραλαμπίδη και τους φίλους του, ευχαρίστως...

Ανώνυμος είπε...

Ο Μιχάλης όμως δεν εκφράζει μόνο τους πόντιους, αλλά όλους τους Έλληνες. Μάθε λοιπόν ποιός είναι:
Είναι Ο εκφραστής των αγώνων για λαική εξουσία, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.Είναι αυτός που σε μια εποχή όπου όλα τα στελέχη του πασοκ υποκλίνονταν μπροστά στην ηγεμονική μορφή Ανδρέα, βρήκε το θάρρος να αντιταχθεί στο Νταβός και να εκφράσει την ψυχή των ποντίων θέτοντας μόνος του το ζήτημα της γενοκτονίας. Είναι αυτός που αντιτάχθηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Τους ολυμπιακούς αγώνες.Είναι αυτός που μιλούσε για την καταστροφική πορεία του πασοκ αλλά η πολιτική ελίτ που κυβερνάει αυτή τη χώρα τον εξόρισε για να τον τιμωρήσει. Με τη βοήθεια του πριγκιπάτου των ΜΜΕ σώπασαν μια για πάντα τη φωνή του. Προσπάθησαν μάλιστα να τον εμπλέξουν με τη 17 Νοέμβρη για να τον συκοφαντήσουν. Ποιόν; τον άνθρωπο που οραματίστηκε μια πραγματικά απελευθερωμένη Ελλάδα. Αυτόν που δε δεχόταν να είναι ούτε καν υποψήφιος βουλευτής (θα μπορούσε να είναι ο πρώτος μεταξύ των υπουργών του πασοκ)γιατί διαχώριζε το κόμμα από την εξουσία. Τον άνθρωπο που με τις ιδέες του μάγεψε όχι μόνο τους αριστερούς ή τους πόντιους. Ο Μιχάλης ότι είπε και ότι έκανε μέχρι σήμερα το έκανε κάτω από το φως του ήλιου. Στην εκκλησία του Δήμου.
Ο Μιχάλη για να ξέρεις δεν είναι με το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι πολύ άστοχο εκ μέρους σου να τον τοποθετείς δίπλα στον Ακη. Μιας και είναι η μέρα τέτοια (19 Μάη) ας μου επιτραπεί να πω ότι όταν θα βάζουμε στο στόμα μας τον Μιχάλη.....ΣΕΒΑΣΜΟΣ
ΑΡ.ΑΝ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΚΟΠΡΙΤΗ, ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΚΑΤΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΩΘΗΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

ai-vreS είπε...

8.42 σου μιλάμε για το αμφιθέατρο του Μετσόβιο και το 1990 όπου ήταν καλεσμένοι να μιλήσουν ο Χαραλαμπίδης και ο Τσοχατζόπουλος σε φοιτητές. Τι δεν καταλαβαίνεις; Πού δεν φαίνεται ο σεβασμός;

9.59 σκατορουφιάνος είσαι και φαίνεσαι. Σάλτα στην τρύπα σου γιατί έχει τελειώσει η δική μας υπομονή. Ηλίθιε.

Το Προφίλ μας