Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Παπανδρέου: Αν γυρίσουμε στην δραχμή θα καταστραφούμε

Ενάντια της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, την οποία χαρακτήρισε ως «την χειρότερη δυνατή επιλογή», τάχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προειδοποίησε πως μία τέτοια επιλογή, θα οδηγούσε σε καταστροφή της οικονομίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Newsnight» του BBC και τόνισε πως «πρώτα από όλα πιστεύω ότι είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή να φύγουμε από το ευρώ και γι αυτό το λόγο πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση στο τι θα αποφασίσει στις επόμενες εκλογές. Οι Ελληνες δε θέλουν να βγουν από το ευρώ».

Στην συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε πως η παραμονή στην Ευρωζώνη, δίνει ασφάλεια στους πολίτες, παρά τις όποιες δυσκολίες και εάν υπάρχουν. «Αν βγούμε όμως από το ευρώ, δεν θα είναι σαν την Αργεντινή που ήταν καθηλωμένη στο δολάριο, εμείς δεν είμαστε καθηλωμένοι στο ευρώ, αλλά το χρησιμοποιούμε στη καθημερινή μας ζωή, στα συμβόλαιά μας, τις τράπεζές μας. Σε περίπτωση αλλαγής αυτό θα σημάνει τεραστία αναδιοργάνωση, αλλά την ίδια στιγμή θα σημειωθεί χρεοκοπία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είπε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, όμως υπάρχει ταυτόχρονα και μεγάλη ανασφάλεια, ενώ κάλεσε τους πολίτες σε αυτές τις εκλογές να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Στο απόσπασμα της εκπομπής που ανάρτησε η επίσημη ιστοσελίδα του BBC πριν την αποψινή της προβολή στο «BBC Two» ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική, «αλλά αυτό απαιτεί χρόνο. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα εξαρτόμαστε από άλλες χώρες για πετρέλαιο. Ευελπιστούμε όμως ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε πράσινη ενέργεια, έχουμε τον ήλιο, τον άνεμο και θα είμαστε λιγότεροι εξαρτημένοι. Αν όμως έρθει η δραχμή και υποτιμηθεί δύο, τρεις ή πέντε φορές οι τιμές θα εκτοξευθούν και δε θα είμαστε ανταγωνιστικοί κι αυτό θα καταστρέψει την οικονομία».
Στην συνέχεια αναφερόμενος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν και αυτές μία σοβαρή οικονομική κρίση, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως η καταστροφή της Ελλάδας μπορεί να επηρεάσει άμεσα την Πορτογαλία και τις άλλες χώρες μια και κανείς δε θα κάνει επενδύσεις, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη να εξασφαλίσουμε οικονομική σταθερότητα, αλλά αυτό θα γίνει μόνο με τις σωστές αποφάσεις».
www.iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Όπως, οι χωρίς περιεχόμενο ασκοί φουσκώνουν με τον αέρα, έτσι και οι χωρίς πνευματική υπόσταση άνθρωποι διογκώνονται από την έπαρση, την αλαζονεία, και την εσφαλμένη για τον εαυτό τους γνώμη" Σωκρατης

Το Προφίλ μας