Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Διορθώσεις «Καλλικράτη»: Μέχρι τέλος Αυγούστου το ν/σ-«σκούπα»

Επίσημη πρόταση προς την ΚΕΔΚΕ θα κάνει μεθαύριο ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης προκειμένου να συγκροτηθεί μια θεσμική επιτροπή από δημάρχους και παράγοντες του υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κενών τού «Καλλικράτη».
Σε αυτό κατέληξαν η ηγεσία του ΥΠΕΣ (υπουργός Χάρης Καστανίδης, υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, γενικός γραμματέας Αυτοδιοίκησης Θανάσης Ξηρός) και οι «πράσινοι» δήμαρχοι, σε πολύωρη συνάντηση-σύσκεψη που έχουν από τις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά τις 7.30 το βράδυ.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καστανίδης με βάση τα συμπεράσματα της εν λόγω επιτροπής το υπουργείου Εσωτερικών θα καταθέσει μέχρι τέλος Αυγούστου στη Βουλή νoμοσχέδιο «σκούπα» με το οποίο θα προχωρά στις απαραίτητες αλλαγές για την καλύτερη λειτουργία του "Καλλικράτη"
Να σημειωθεί ότι ήδη το υπουργείο έχει κάνει μια προεργασία για το θέμα, με βάση την εικόνα που έχει από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του «Καλλικράτη» στους ΟΤΑ.

Από την πλευρά του οι δήμαρχοι στη σύσκεψη, τώρα, έθεσαν με έμφαση τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον «Καλλικράτη» αλλά και τα οικονομικά, ενώ εξέφρασαν παράπονα για το ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ «δεν μας άκουγε».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε και επίσημα το όνομα του Κώστα Ασκούνη για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ.
Για τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών σχετικά με την «τρόικα» στους δήμους κάντε κλικ εδώ
www.aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους θα ησυχάσουμε και μείς αφού θα «δικαιωθεί» και ο Βελβεντός.

Το Προφίλ μας