Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τις συνδιοικήσεις των νοσοκομείων ανακοίνωσε σήμερα ο Υπ. Υγείας Αν. Λοβέρδος

Τις συνδιοικήσεις των νοσοκομείων ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Από τα 131 νοσοκομεία, κύρια θα είναι τα 82 και συνδεόμενα σε αυτά, τα 49. Από το σύνολο των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών που ανέρχονται σε 175, οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές μειώνονται σε 144, ενώ οι κλίνες από 46.173, μειώνονται σε 35.815.
Ένας διοικητής κι ένας αναπληρωτής διοικητής για το Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο.
Ολόκληρη η τελική απόφαση:

Απόφαση Πρόταση ΚΕΣΥΠΕ
Στην περιοχή της πρωτεύουσας, όπως τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, η διοίκηση κάθε συγκροτήματος νοσοκομείων θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μετακινήσεις προσωπικού και κοινές προμήθειες.
Συνολικά έως το 2015 εκτιμάται ότι θα έχουν εξοικονομηθεί 150 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή του μέτρου. Στην περιοχή της Αττικής θα μείνουν ως έχουν τα νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός», «Λαϊκό», «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός Σταυρός», το «Ελπίς», το «ΚΑΤ», το «Ασκληπιείο» Βούλας, το «Θριάσιο», το «Τζάνειο», το «Μεταξά» και το «Αττικό».
Προωθείται υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, με την οποία προβλέπεται ακόμη η συνδιοίκηση των τριών πανεπιστημιακών νοσοκομείων «Αρεταίειο», «Αιγινήτειο» και «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο».
Την επόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει τη μετατροπή οχτώ νοσηλευτικών μονάδων σε άλλη μορφή καθώς επίσης και τις συνενώσεις κλινικών.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας