Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Νεκρός ο δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών

από ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Ο Σον Χόαρ είχε πει πως ο διευθυντής του ενθάρρυνε τους υφισταμένους του να παγιδεύουν τα τηλέφωνα διασήμων για "να βγάζουν αποκλειστικά ρεπορτάζ". "Τα αίτια του θανάτου παραμένουν άγνωστα, αλλά κατ' αρχήν δεν θεωρείται ύποπτος", δήλωσε αστυνομική πηγή στην "Guardian"
Δραματική τροπή παίρνει το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βρετανία, καθώς χθες η "Guardian" αποκάλυψε ότι βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Ουότφορντ ο δημοσιογράφος της "News of the World" Σον Χόαρ. Ηταν ο πρώτος που είχε καταγγείλει επωνύμως τον διευθυντή του Αντι Κόλσον (επικοινωνιακό συνεργάτη του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον) ότι γνώριζε γι' αυτήν την πρακτική της εφημερίδας του Ρούπερτ Μέρντοχ.

"Τα αίτια του θανάτου παραμένουν άγνωστα, αλλά κατ' αρχήν δεν θεωρείται ύποπτος. Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα", δήλωσε αστυνομική πηγή στην "Guardian".
Σε συνεντεύξεις στους "New York Times" και στο BBC, ο Σον Χόαρ (συντάκτης της σόουμπιζ) είχε πει πως ο διευθυντής του Αντι Κόλσον όχι μόνο γνώριζε για τις υποκλοπές, αλλά ενθάρρυνε τους υφισταμένους του να παγιδεύουν τα τηλέφωνα των σελέμπριτι για "να βγάζουν αποκλειστικά ρεπορτάζ".
Πρώην συνεργάτης της "Sun" και της "News of the World", ο Χόαρ ήταν αρχικά φίλος με τον Κόλσον, αλλά στη συνέχεια απολύθηκε λόγω "εθισμού στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά". Την προηγούμενη εβδομάδα είχε υπογραμμίσει στους "New York Times" ότι οι συντάκτες της "News of the World" εξαγόραζαν αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρείχαν τεχνολογία για τον εντοπισμό "δημοσιογραφικών στόχων" από το σήμα του κινητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας