Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Διεκόπη το Περιφερειακό Συμβούλιο-Ένταση για την αναβολή συζήτησης για τα Σέρβια ως ενεργειακό Δήμο!

Από το kozanimedia.gr
Μια μάλλον…απρόοπτη εξέλιξη είχε τελικά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς περί τις 11.20, μετά από σχεδόν 4,5 ώρες, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης για τη λήψη απόφασης ώστε να προταθεί στο ΥΠΕΚΑ να χρακτηριστεί ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού ως «ενεργειακός»! Την αναβολή πρότεινε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς και τέθηκε σε ψηφοφορία, με τη συμπολίτευση να ψηφίζει την αναβολή και την πλευρά Παπαϊορδανίδη τη συζήτηση.
Το σκεπτικό της πρότασης (και όχι απόφασης) του κ. Πλακεντά ήταν πως έμενε μισή ώρα για να συμπληρωθεί το όριο της συνεδρίασης, με ένα θέμα που όπως φαινόταν θα διαρκούσε πολύ περισσότερο. Στην ένσταση του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Βασίλη Κωνστανόπουλου πως επί Νομαρχίας υπήρχαν ακόμη και συνεδριάσεις 7-8 ωρών, ο Παναγιώτης Πλακεντάς σημείωσε πως πλέον οι αποστάσεις των περιφερειακών συμβούλων από Καστοριά και ειδικά Φλώρινα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Τότε, λοιπόν, ο περιφερειακός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Μαργαρίτης (ο οποίος κατάγεται από το Ρύμνιο και έχει «αναφορά» στα Σέρβια) είπε στον πρόεδρο πως εάν το θέμα αφορούσε στην Εορδαία δεν θα διέκοπτε τη συνεδρίαση! Ο Παναγιώτης Πλακεντάς αντέδρασε πολύ έντονα και απάντησε πως «εγώ δεν εκλέγομαι μόνο από την Εορδαια και εάν εσείς εκλέγεστε μόνο από τα Σέρβια είναι δικό σας θέμα…Είναι προσβολή προς το πρόσωπό μου και φυσικά έχω κάθε δικαίωμα να διακόψω τη συνεδρίαση».
Μάλιστα, ο κ. Πλακεντάς έκανε λόγο για «μαγκιές του κώλου», κάτι που δεν διέψευσε και ο ίδιος στο Kozanimedia.gr.  Να σημειωθεί πως περιφερειακοί σύμβουλοι σημειώνουν πως ο κ. Μαργαρίτης εντελώς ξαφνικά δημιούργησε το θέμα και καταφέρθηκε έντονα κατά του κ. Πλακεντά.
Το θέμα πάντως θα συζητηθεί εκ νέου το μεσημέρι της Τετάρτης και αναμένεται, πλέον, με μεγάλο ενδιαφέρον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας