Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Γίνονται και εδώ εκβιασμοί από τα ΜΜΕ, δεν είναι προνόμιο του Μέρντοχ

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
Ακούμε τις τελευταίες μέρες, με ολοένα και αυξανόμενη ένταση τις αποκαλύψεις που σκάνε σαν χιονοστιβάδα από το Λονδίνο και αφορούν τις επιδόσεις του επικοινωνιακού κολοσσού Μέρντοχ, με την πιο βαριά υπογραφή, σε υποκλοπές, παραβίαση οικογενειακού ασύλου πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, σε υποκλοπές μικρών στιγμών ακόμη και απλών πολιτών.


Γιγαντιαία Μ. Μ. Ε. με ιστορία σύμφυτη με αυτή της Γης των Αετών- έτσι αναλύεται ετυμολογικά η λέξη England- καταρρέουν εν μία νυκτί και απομυθοποιούνται πολύ πιο γρήγορα κι εμείς παρακολουθούμε με γνώμονα την αχόρταγη τάση μας να ικανοποιούμαστε με το μάτι καρφωμένο σε μια κλειδαρότρυπα. Ξεχνάμε για λίγο τα προβλήματα μας. Ας προσέξουμε όμως διότι αυτό το περιεχόμενο της συγκεκριμένης κλειδαρότρυπας μπορεί να κρύβει μέρος του προβλήματος, ή να ‘ βρε χώρο σε ένα σύστημα αξιακά διαβρωμένο, σε μια κοινωνία αποκαμωμένη που ψάχνει την διέξοδο της σε περιεχόμενα «κλειδαρότρυπας»... Είναι σαφές. Οι υποκλοπές ανθρώπινων στιγμών δεν είναι «πατέντα» που ανακάλυψε ο Μέρντοχ.

Θα πρέπει, ίσως, αυτή η κατακλυσμιαία αποκάλυψη να γεννήσει κι ένα ερώτημα εσωτερικής χρήσεως. Οι Έλληνες εκδότες είναι καθαροί; Οι δήθεν αποκαλύψεις που κατά καιρούς συνιστούν αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο του δημοσιογραφικού δαιμονίου κάποιων αληθινά ή επίπλαστα έγκριτων συναδέλφων;

Είναι περιττή πληροφορία να πούμε πως για να καταρρεύσει τόσο εύκολα ένας δημοσιογραφικός ογκόλιθος σαν τον όμιλο Μέρντοχ που μετρά δεκαετίες επί δεκαετιών όχι μόνο παρουσίας αλλά και καταλυτικής επιρροής στη Γηραιά Αλβιώνα θα είναι απείρως ευκολότερο να διαλυθούν μετατρεπόμενοι σε στάχτες κάποιοι ντόπιοι καιροσκόποι που παριστάνουν τους τιμητές των πάντων και τους παράγοντες. Κι αφού όλα από την πολιτική ως το ποδόσφαιρο κι από την Εκκλησία ως το στρατό έχουν υποβληθεί στην αιματηρή κρισάρα της συγκυρίας είναι προφανές ότι θα πρέπει την ίδια τύχη εκκαθάρισης της ήρας απ’ το στάρι να έχει και το ισχύον σύστημα των μεγάλων και δήθεν αξιόπιστων ΜΜΕ.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως προέκυψαν τα ψευδεπίγραφα σκάνδαλα που στην Ελλάδα ανέτρεψαν κυβερνήσεις και με ποιου φθηνού εκβιασμού την πρόφαση υποτίθεται κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες του τύπου βρέθηκαν να έχουν λόγο βαρύτερο από τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς, τους βουλευτές γιατί τάχα μετέφεραν (με το αζημείωτο φυσικά) τη φωνή της κοινωνίας στη βαρύκοη κεντρική εξουσία.

Να μάθουμε ποιοι είναι οι εκβιαστές, ποιοι είναι οι καθ΄έξην βρώμικοι βαρονίσκοι των ΜΜΕ που δίκαια συγκεντρώνουν την επαναστατημένη οργή των “νοικοκυραίων” της κοινωνίας αλλά και όλων των πολιτών περισσότερο από τους πολιτικούς ή άλλους θεσμικούς παράγοντες. Δεν έχω στοιχεία αλλά υποψίες. Είναι όμως βέβαιο ότι και εδώ μεγαλοπαράγοντες του τύπου και υποτίθεται μεγάλα ΜΜΕ υποκλέπτουν παρανομούν κι εκβιάζουν. Βρείτε τους λοιπόν γιατί μόνο έτσι οι δημοσιογράφοι-οι περισσότεροι από εμάς που δεν τα “πήραμε” ή δεν μπήκαμε σε συναλλαγή- θα έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε για κάθαρση της δημόσιας ζωής και να μετέχουμε σ’αυτήν ως λύση
http://www.vimaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας