Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ράντογλου


Πλήθος κόσμος παραβρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 10 Ιουλίου 2011 στην αίθουσα ΟΡΦΕΑΣ στον Φιλώτα Αμυνταίου όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου-μυθιστορήματος του Δημήτρη Ράντογλου "Ας ξημερώσει και αύριο, Θεέ μου…"
Εκφωνητές της όμορφης αυτής βραδιάς ήταν, ο Δήμος Γεωργούσης και η Ειρήνη Δαδακαρίδου. Ομιλητές-παρουσιαστές ήταν, ο καθηγητής Θανάσης Γερμανίδης και η μεταφράστρια Μαρία Φιλίππου που είχε και την επιμέλεια της έκδοσης του βιβλίου. Για την τελευταία σημειώσαμε μια πολύ ωραία αναφορά που έκανε σχετικά με την χρησιμότητα των βιβλίων: "Αν δεν σκύψουμε πάνω από ένα βιβλίο να το διαβάσουμε, θα σκύβουμε το κεφάλι γενικά…"
Στη συνέχεια ο συγγραφέας ιδιαίτερα συγκινημένος, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε πτυχές της πορείας του έργου από τη στιγμή της …έμπνευσης -του …καρφώθηκε το καλοκαίρι του 2009- μέχρι την ολοκλήρωσή του και ευχαρίστησε ξεχωριστά αυτούς που τον βοήθησαν. 
Η πλοκή του έργου διαδραματίζεται από τις αρχές του 18ου αιώνα στην Αφρική μέχρι τη Θεσσαλονίκη του 2010. Με την ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα, πλούσια σε δράση και συναισθήματα, που "τοποθετεί τις ηθικές αξίες στο βάθρο τους"…
Το πολυσέλιδο μυθιστόρημα αριθμεί 468 σελίδες και είναι έκδοση της ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΕ.
Και λίγα λόγια για το συγγραφέα…
Γεννήθηκε στον Φιλώτα Φλώρινας το 1966. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Κ. Αλεξοπούλου από το Μικρόβαλτο Κοζάνης και έχουν δυο παιδιά, την Ειρήνη φοιτήτρια Βιολογίας στο ΑΠΘ και το Σπύρο μαθητή Γυμνασίου.
Είναι ιδιωτικός υπάλληλος και ασχολείται με το γράψιμο και τη μουσική εδώ και τριάντα χρόνια.
Δραστήριο μέλος σε συλλόγους της περιοχής του επίσης για πολλά χρόνια.
Του αρέσει ο αθλητισμός  και ιδιαίτερα το τρέξιμο και η ποδηλασία.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη δεξίωση  και με τον συγγραφέα περιχαρή να δέχεται τα συγχαρητήρια και να υπογράφει τις αφιερώσεις στα βιβλία του στους πολλούς παρευρισκόμενους που το προμηθεύτηκαν.
Παραβρέθηκαν, ο τ. νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης, ο αντιδήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Μωυσιάδης, η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Βεράνη, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.

ΓΜ www.mikrovalto.gr         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας