Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Σημαντικός ο ρόλος περιφερειών σε ανάπτυξη & απασχόληση

Ως «θεμελιωτές μιας μεγάλης μεταρρύθμισης», του επιτελικού κράτους, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τους 13 περιφερειάρχες, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα, με αφορμή το «πέρασμα» του ΕΣΠΑ από τα «χέρια» του κράτους στις αιρετές περιφέρειες.
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΠΑ, σε μια δύσκολη συγκυρία για τον πολίτη και την οικονομία της χώρας, «στοχεύει  σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαμόρφωση της ταυτότητας κάθε περιφέρειας, στη στήριξη της εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάδειξη της περιφέρειας, κάθε περιφέρειας που μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης, ανάπτυξης και προοπτικής για όλους τους Έλληνες».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος τόνισε ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων αποτελεί «μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα».
Νωρίτερα οι 13 περιφερειάρχες συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, και τον υφυπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο και είχαν διεξοδική συζήτηση για όλα τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» τους πρώτους έξι μήνες. Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού κατέγραψε όλα τα προβλήματα δεσμεύτηκε να υπάρξουν λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για όσα αφορούν τη λειτουργία του θεσμού και υποσχέθηκε ότι με επισκέψεις του σε κάθε περιφέρεια θα εξεταστούν και θα δοθούν λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζει η καθεμιά ξεχωριστά.
Από την πλευρά τους οι περιφερειάρχες τόνισαν ότι η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι η μεγάλη ευκαιρία της χώρας μας.
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας