Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΓΑΠ: «Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει»

«Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου επευθυνόμενος στους 26 ηγέτες της Συνόδου και την οποία εν συνεχεία μετέφερε σε συνεργάτες του. Στην κυβέρνηση εκφράζουν αισιοδοξία και για την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ καθώς όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου «στις διμερείς επαφές όλοι μίλησαν με θερμά λόγια για την προσπάθεια της Ελλάδας και με διαβεβαίωσαν όλοι πως το θέμα θα τελειώσει σύντομα» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κυβερνητικά στελέχη.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου πρόκειται να τεθεί πλέον σε τεχνοκρατικό επίπεδο, ίσως ακόμα και στο COREPER και να διευθετηθεί μεταξύ των μόνιμων πρεσβευτών των κρατών μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας την έγκριση του Eurogroup και του Ecofin.

«Η Ελλάδα είναι και πάλι αξιόπιστος συνομιλητής», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στις Βρυξέλλες μετά το τέλος της συνόδου κορυφής. Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνόδου αν και όλες οι δύσκολες αποφάσεις μετατίθενται για λύση από τους υπουργούς των οικονομικών. Το βασικό κέρδος για την ελληνική πλευρά είναι όπως καταγράφεται και από τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου η συζήτηση για το ευρωομόλογο.

«Η συζήτηση άνοιξε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα μέσα ενημέρωσης. Περιμένουμε να συμπεριληφθεί το ευρωομόλογο στις πηγές χρηματοδότησης της ανάπτυξης. Τα ευρωομόλογα αποτελούν πρόκληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας στην ένωση», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος και για το μηχανισμό στήριξης καθώς όπως είπε «αυτές οι αποφάσεις στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους». Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στις αγορές τόνισε: «Είναι επιφυλακτικές και λόγω της γενικότερης κρίσης φοβικές».Για την εσωτερική κατάσταση ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως « αλλάζουμε την Ελλάδα» και πως το θέμα είναι «η οδυνηρή εμπειρία της κρίσης να γίνει ευκαιρία και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να γίνει η χώρα μας πρωτοπόρος στα θέματα της πράσινης ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί από τη χειμερινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αισιόδοξος κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον δεν ήταν η Ελλάδα στο επίκεντρο της συζήτησης καθώς η κρίση αφορά πλέον όλες τις νότιες χώρες της Ευρώπης και δεύτερο η ζεστή αγκαλιά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του ένθερμου υποστηρικτή της έκδοσης ευρωομολόγου στον Γιώργο Παπανδρέου μπροστά στα βλέμματα δεκάδων φωτογράφων, κατά τη διάρκεια της «οικογενειακής φωτογραφίας» των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ίσως αφήνει ένα υπονοούμενο «στήριξης των αδυνάτων».

Πηγή: skai.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα τα καταφέρει ο Παπανδρέου γιατί δεν λογαριάζει πολιτικό κόστος και παλεύει για την σωτηρία της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Να καταφέρει τι?
Να δώσει όλα τα λεφτά των φτωχών σε πλούσιους?

Και ότι θέλει και να θέλει να καταφέρει,πως?
Με τον λαό να ορμάει να δείρει τους βουλευτές?

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ
"ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ"

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΣ ΤΑ ΔΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ή ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΠΑΡΗΣΣ

Ανώνυμος είπε...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/700.html

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

@1:02 ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ !!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ.

Ανώνυμος είπε...

@ δηλαδή φίλε τρίχα και ευρώ !!!!!
700 τρίχες δεν πιστεύω να έχει ο παπανδρέου στο κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τριανταφυλλόπουλος ο "τρίχας" που νόμιζε ότι θα κάνει συμφωνίες για τα χρέη του και ότι θα τα έβρισκε με την κυβέρνηση την πάτησε και προσπαθεί να ρίξει τη λάσπη του και να εκβιάσει. Ας πληρώσει το παλληκάρι της φακής τα χρέη του, ας πληρώσει ο Κουρής για τον ALTER και να πάψουν να εκβιάζουν την κυβέρνηση γιατί πρεπει να το πάρουν χαμπάρι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν παίζεται και δεν χαμπαριάζει από εκβιασμούς. Στο κομμωτήριο φιλε μου 8:04 εκτός από κούρεμα, οι γυναίκες κυρίως, κάνουν και άλλες τεχνικες περιποίησης μαλλιών που το κόστος τους είναι υψηλό. Σε συνοικιακό κομμωτήριο της επαρχίας να πας τόσα δίνεις (σου μιλάω εκ πείρας, πρόσφατα πλήρωσα για την θυγατέρα μου το ποσό των 600 ευρω για προσθετική μαλλιων του τύπου αυτού που έκανε και η κόρη του Παπανδρέου) και εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα τριχόπτωσης ή για λόγους αισθητικής το κάνεις. Σαν πολύ ασχοληθήκαμε με τρίχες....

Ανώνυμος είπε...

5.08 μηπως εισαι εκτος τοπου και χρονου σε
λιγους μηνες δεν θα εχουμε να φαμε και προκαλεις....μαλλον εισαι καποιος εργατοπατερας
η καποιος υψηλομισθος της ΔΕΚΟ η απο αυτους που
εξυπηρετουν τις πελατειακες σχεσεις των δικων μας συνδικαλιστων.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ούτε εργατοπατέρας είμαι, ούτε υψηλόμισθος των ΔΕΚΟ δημόσιος υπάλληλος είμαι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 21 χρόνια προϋπηρεσία με δυο παιδιά που σπουδάζουν και οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές μου είναι 1400 ευρώ. Τους πουλημένους συνδικαλιστές μας τους έχω γραμμένους εκεί που τους πρέπει. Στηρίζω όμως ανεπιφύλακτα τον Παπανδρέου γιατί πιστεύω ότι είναι καθαρός πολιτικός με ήθος, πολιτική βούληση, εργατικότατος και αποτελεσματικός. Ακριβώς για να μην φτάσουμε σε λίγους μήνες να μην έχουμε να φάμε ας συνεισφέρουμε στις προσπάθειες που κάνει για να σωθεί η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι νέος 30 ετών που εργάζομαι σε ιδιωτική εταιρεία για 700 ευρώ και 9,5 με 10 ώρες εργασία την ημέρα,υπερωρίες δεν πληρώνονται ποτέ εννοείται,άδειες δίνει το αφεντικό μόνο όταν πέφτει η δουλειά όχι όταν εγώ έχω ανάγκη,για οικογένεια ούτε λόγος γιατί η κοπέλα μου είναι πλέον άνεργη.Το μόνο περιουσιακό μου στοιχείο είναι ένα αυτοκίνητο 1400 που πήρα μεταχειρισμένο.
Και είμαι ήδη 30 χρονών(και όχι ο μόνος σε αυτή την κατάσταση).
Επειδή πλέον δεν έχω να χάσω και πολλά,θεωρώ πως ο Παπανδρέου είναι το λιγότερο επικίνδυνος για την γενιά μου και πρέπει να σταματήσει να δίνει το γάλα των αγέννητων παιδιών μου(αν κάνω τελικά) στους ξένους τοκογλύφους.
Αυτό που κάνει καταστρέφει το τώρα αλλά πολύ περισσότερο το μέλλον όλων μας(μας χρεώνει κι άλλο και σταματά κάθε ανάπτυξη της χώρας).
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ.

Το Προφίλ μας