Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Παπανδρέου : "Ιστορικός ο ρόλος μας απέναντι στην κρίση"

Για «ιστορικό ρόλο» τον οποίο έχει αναλάβει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου στην σημερινή του ομιλία προς τους βουλευτές του κόμματος, προσπαθώντας να εκτονώσει τις εσωτερικές αντιδράσεις και να αποτρέψει την εσωστρέφεια μετά και την διαγραφή του Β. Παπαχρήστου. «Ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο» είπε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός.
Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2011, στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου περιέγραψε τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής μέχρι και το 2013. Αυτοί είναι:

- Αλλαγές στο κράτος και την δημόσια διοίκηση με νέο πειθαρχικό κώδικα για το Δημόσιο, κάρτα του πολίτη, νέο ενιαίο μισθολόγιο.
- Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης το οποίο θα στηρίζεται σε νέο αναπτυξιακό και επενδυτικό νόμο, στις ηλεκτρονικές προμήθειες και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού)
-Κοινωνία συμμετοχής ευνομίας και Δικαιοσύνης με νέο εκλογικό νόμο, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και άμεση έναρξη διαβούλευσης για την συνταγματική αναθεώρηση
-Κοινωνικό κράτος που θα στηρίζεται στην καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση
-Ισχυρή φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό με νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, καλύτερη φύλαξη συνόρων και βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων
"Το 2013 θέλω να μπορώ να βλέπω τον πολίτη στα μάτια όταν θα βγούμε από το μνημόνιο μετά από αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει" είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: "Δεν θα είχαμε ανάγκη το μνημόνιο αν είχαμε κάνει αυτές τις αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να αποτινάξουμε, βαρύδια και λάθη που έγιναν εδώ και τρείς δεκαετίες από όλους στην χώρα"
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι "να φύγουμε από τις επιτηρήσεις, από την εξάρτηση" λέγοντας ότι έχει πάρει τη διαβεβαίωση "ότι θα υπάρξει απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου".
fimotro.blogspot.com

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ουδείς είναι λάτρης της διαδικασίας του επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο»
είπε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπου

ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗΑ Ο ΛΑΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε προχώρα σε στηρίζουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαός ΑΝΟΗΤΕ 1:53 στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί βλέπει ότι μόνο μ’ Αυτόν η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στην έξοδο από την κρίση.
Αλλά ξέρω εσύ δεν θέλεις την σωτηρία της χώρας εύχεσαι να χρεοκοπήσουμε , να υπάρξει κοινωνική αναταραχή μπας και το ΚΚΕ πάρει διψήφιο νούμερο στις εκλογές .
ΑΝΟΗΤΕ Ε ΑΝΟΗΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ai-vres μόνος σου ανάρτησες και απάντησες τελικά ποιος πολιτικός αρχηγός είπε ότι "είμαστε σε πόλεμο". Από έναν διάλογο σε πιο κάτω ανάρτηση που είχαμε αφήσει στη μέση. Το είπε και ο Πρωθυπουργός. Ένα το κρατούμενο.

Φίλε 11:01, άσε τα μέτρα του μνημονίου που έχουν σχέση με μισθούς, συντάξεις κτλ. Πες πως δεν υπάρχουν (!). Τί χρειάζετε για να πεις κάποιον προδότη? Μήπως η υπογραφή από μέρους του μιας συμφωνίας που λέει "Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας".? Μήπως αυτό δεν είναι αρκετό? Και δεν χρειάζεται να το πει κάποιο κόμμα αυτό. Εξάλλου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών που έχει απευθυνθεί στα δικαστήρια ανόητος είναι κι αυτός?

ΥΓ: Δεν χρειάζεται να βλέπεις την πραγματικότητα και την επικαιρότητα μέσα από το πρίσμα κανενός κόμματος για να εξάγεις συμπεράσματα και να πράττεις. Ούτε να προσαρμόζεις τον εαυτό σου σε (οποιοδήποτε) κόμμα. Τα κόμματα προσαρμόζεις σε αυτό που εσύ πιστεύεις. Ούτε είναι θεμιτό η αντίθετη άποψη να περνιέται για "ανόητη". Πόσο μάλλον που από ότι φαίνεται ο χαρακτηρισμός αυτός γίνεται από κάποιον που έχει παρωπίδες κομματικές και μη σου πω και χαλινάρια, που σε αυτή τη περίπτωση και υπό τις παρούσες συνθήκες του επιστρέφεται αυτεπάγγελτα και ανεπιστρεπτί ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ χαρακτηρισμός.

Καλημέρα!

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

@ 4:43
Μη μιλάς στον πληθυντικό!
μίλα για τον εαυτό σου!!!
....άκου ..σε στηρίζουμε!?!?!
Στηρίζω κάποιον που με στηρίζει, ΟΧΙ αυτόν που μου παίρνει και καθαιρεί όλα μου τα δικαιώματά!!
ΧΩΡΙΣ να έχει βαρέσει μία στη ζωή του!!
Επειτα, ποιά χώρα θα σωθεί χωρίς τους κατοίκους της??????
Τι χαζομάρα είναι αυτή που λέγεται!!
Είναι δυνατόν να είναι χάλια η χώρα και οι κάτοικοι να ζουν στην πολυτέλεια!!
Η χώρα χωρίς κατοίκους υφίσταται???

ΓΙ ΑΥΤΟ, οι Τούρκοι έκατσαν 600 χρόνια στο σβέρκο των Ελλήνων, γιατί υπήρχαν πολλοί ραγιάδες που τους υπηρετούσαν, όπως οι σημερινοί "πασοκορουφιάνοι"!!
Ότι και να γίνεται, αυτοί έχουν βουλωμένα αυτιά και μάτια, μέχρι και το μυαλό τους είναι....
Τί να πεί κανείς...
Άραγε έχουν παιδιά, και μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια χωρίς να ντρέπονται????

Πρασινογκούστηρες,αποκρουστικά ΕΡΠΕΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

1:52 Κόψε τα ληγμένα .. θα πάθεις τίποτα

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς Γιώργο είμαστε σε πόλεμο,οδέυεις την χώρα προς εμφύλιο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? Γ" ΑΥΤΑ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΠΟΥ ΣΩΣΑΝ (προς το παρον)ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" .ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.ΑΛΩΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ (Μπερναν Σω).ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ,ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ,ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ,"ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ". ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ,ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΗΤΑΝ Η ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ,ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ,ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. Υ.Γ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΟΓΟ,ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ,ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ,ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥ ΧΩΡΑ "ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΩΝ".

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010
Ταφόπλακα

Μια τυφλή, άναρχη, ασύμμετρη και τις περισσότερες φορές υποκριτική μανία καταστροφής απλώνεται σαν αόρατο φάντασμα σε κάθε γωνιά αυτής της δύσμοιρης χώρας. Μια καταστροφή επικών διαστάσεων, με τη μορφή εμφυλίου πολέμου από μικρές, διαφορετικών συμφερόντων, παρατάξεις. Τόσο μικρές που αρκετές από αυτές είναι εντελώς ατομικές. Περίπου σαν να λέμε ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Ενα τελευταίο παράδειγμα από προσωπικό περιστατικό. Οταν τις προάλλες μια φίλη έσπρωξε στο e-mail μου το μήνυμα μιας δικής της φίλης. Που έλεγε το εξής ανατριχιαστικό: Να μποϊκοτάρουμε, λέει, και μάλιστα με φανατισμό κουκουλοφόρων των Εξαρχείων, το κυριακάτικο «Βήμα». Προτού καν προλάβω να αντιδράσω, μαθαίνω από τη φίλη ότι η εξοργισμένη, επαναστατημένη και δήθεν αναρχική φίλη της προέρχεται από οικογένεια μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι πέταξαν στον δρόμο τα δύο τρίτα των εργαζομένων. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά κατά βάση είναι ο ορισμός της απροσμέτρητης νεοελληνικής υποκρισίας και της παροιμιώδους σχιζοφρένειας που σχεδόν κυτταρικά ροκανίζει τα θεμέλια και τα σπλάχνα αυτής της χώρας. Προσέξτε τα πολλαπλά νοήματα αυτής της πολεμικής. Η ενδεχόμενη επιτυχία ενός τέτοιου μποϊκοτάζ για οποιαδήποτε εφημερίδα και οποιαδήποτε επιχείρηση θα κατέληγε σε λιγότερες πωλήσεις και επομένως σε περισσότερες απολύσεις. Κλασική νεοελληνική λογική. Αφού, σου λέει, εγώ δεν πάω καλά, ε, τότε και ο γείτονας χειρότερα από εμένα, να καταστραφεί. Τρίχες δηλαδή η τάχα μου φιλεργατική ανησυχία. Πάμε παρακάτω. Το ίδιο άτομο χωρισμένο στα δύο. Από τη μια, για την τσέπη του, με τον καπιταλισμό. Από την άλλη, για την αερολογία του και την τσάμπα μαγκιά του, με τον σοσιαλισμό. Πάμε τώρα στο χειρότερο εξ όλων αυτών. Γιατί αυτό που εξωτερικά μοιάζει με αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία, πρακτικά καταλήγει σε αυτοκτονική μανία. Γιατί, σου λέει, αν δεν σωθούν οι λίγοι, ε, τότε ας πεθάνουμε όλοι μαζί. Αυτός και ο χειρότερος εχθρός. Η ταφόπλακα του Εθνους ο φιλοτομαρισμός!
Δ.Δανίκας-
Αφιερωμενο σε ολους τους ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΣ,επαναστατες του γλυκου νερου.

Ανώνυμος είπε...

Τα 110 δίς σε 2 χρόνια θα είναι γύρω στα 500 δίς στο σύνολο από τα 300 που έχουμε τώρα.

Πού σκατά είναι η σωτηρία?
Τότε οι δανειστές μας θα χαλαρώσουν τα μέτρα ενώ θα χρωστάμε πιο πολλά?
Θα έχουμε ανάπτυξη έχοντας δώσει κι άλλα λεφτά στους ξένους πλούσιους?
Θα σταματήσουν τα μέτρα?
Θα έχουμε αύξηση στις εξαγωγές με νόμισμα το ευρώ?

Αυτό που κάνει ο Γιώργος είναι η πλήρη καταστροφή της χώρας και των πολιτών της,η μόνη λύση η άρνηση εξυπηρέτησης του χρέους προς τους ζάπλουτους.
Αφού στο κάτω-κάτω της γραφής θα το κάνουν και άλλες χώρες γιατί εμείς δίνουμε το γάλα των παιδιών μας σε τοκογλύφους?
Ποίο το νόημα,σε αριθμούς,μπορεί κανείς να δει έξοδο από το ατέρμονο κλέψιμο των ζωών μας που μας υποβάλει το GAP?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ 7.27 ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ? ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ, ΜΑΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΤΑ ΛΕΝΕ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΠΙΘΕΣ"ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΜΕΣΑ.ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΒΙΩΝΕΙΣ, ΔΑΝΕΙΖΕΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΨΑΧΝΑΝ.ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΧΑΡΙ ΔΗΛ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΣΤΡΑΒΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ .ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ Η" (ΑΝ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ) ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ 50%ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ,50%ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΕΝΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩ,ΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.ΑΡΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΕ ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ,ΞΑΧΑΣΑ ΣΥΓΝΩΜΗ,ΕΣΥ ΤΟ ΕΛΥΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ,ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ? Υ.Γ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΥΧΟΝΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΦΥΣΙΚΑ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ,ΘΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

"Όταν μιλάμε για συνολικό Εθνικό Χρέος εννοούμε το άθροισμα του Δημόσιου και του Εταιρικού Χρέους. Το συνολικό Εθνικό Χρέος αποτιμάται διεθνώς ως ποσοστό του Εθνικού ΑΕΠ. Το συνολικό Εθνικό Χρέος είναι το πλέον σημαντικό και κρίσιμο στατιστικό οικονομικό μέγεθος για να αποτιμηθεί η οικονομική θέση ενός κράτους. Με βάση αυτή την λογική αποτίμησης η παγκόσμια κατάταξη για το 2009 ήταν η εξής:

· 1) Ιρλανδία 1.312 % του ΑΕΠ 2) Μ.Βρετανία 425,9 % του ΑΕΠ 3) Ελβετία 382,2 % του ΑΕΠ 4) Ολλανδία 376 % του ΑΕΠ 5) Βέλγιο 328 % του ΑΕΠ 6) Δανία 316 % του ΑΕΠ 7) Σουηδία 264 % του ΑΕΠ 8) Αυστρία 256 % του ΑΕΠ 9) Γαλλία 248 % του ΑΕΠ 10) Πορτογαλία 235 % του ΑΕΠ 11) Χόνγκ-Κόνγκ 223 % του ΑΕΠ 12) Φινλανδία 220% του ΑΕΠ 13) Νορβηγία 202 % του ΑΕΠ 14) Ισπανία 186 % του ΑΕΠ 15) Γερμανία 182 % του ΑΕΠ 16) Ελλάδα 170 % του ΑΕΠ 17) Ιταλία 147 % του ΑΕΠ 18) Αυστραλία 124 % του ΑΕΠ 19) Ουγγαρία 121 % του ΑΕΠ 20) ΗΠΑ 96 % του ΑΕΠ.

Όπως βλέπουμε, η χώρα μας βρίσκεται στην 16η θέση στην κατάταξη ως προς το συνολικό...
Εθνικό Χρέος και πολύ πίσω από χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Γερμανία, που ως μέλη της ΕΕ έστησαν την χώρα μας στον τοίχο για το μεγάλο Δημόσιο Χρέος και ως δανειστές μέσω του περιβόητου μνημονίου ελέγχουν σήμερα την Ελληνική Οικονομία και συνεπακόλουθα τις τύχες των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Όπως εξηγήσαμε, όμως, το Δημόσιο Χρέος είναι το ένα μόνο μέρος του συνολικού Εθνικού Χρέους το οποίο είναι και το σημαντικότερο και κρισιμότερο μέγεθος μέσω του οποίου αποτιμάται η πραγματική οικονομική θέση ενός κράτους.
Μετά από αυτά αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος πολίτης.

Πόσο ανίκανοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν, ώστε να δεχθούν να απολογηθούν και να δανειστούν από αυτούς που χρωστάνε πολύ περισσότερα από την Ελλάδα;"

Εσείς που δεν είστε φιλοτομαριστές και αναφέρεστε εντελώς λαικίστικα στην "ταμπακιέρα" πείτε και ευχαριστώ και από πάνω.

Καληνύχτα!

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

7.27, τα καταλαβαίνεις τουλάχιστον εσύ ο ίδιος αυτά που γράφεις???

Αλήθεια γνωρίζει κανείς πόσα δανειστήκαμε, από ποιούς δανειστήκαμε, ποιός υπέγραψε, ποιός τα πήρε????
Πάντως εγώ ΔΕΝ δανείστηκα τίποτα, και από ότι ξέρω, ούτε τα 10,50 εκατομύρια των Ελλήνων, πλήν από τους 500 χιλιάδες Έλληνες.
Ε λοιπόν, αυτοί που τα πήραν να τα δώσουν πίσω!!

και η κυβέρνηση να μη τους καλύπτει και ζητά από τον Ελληνικό λαό να πληρώσει. Να τους ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ποιοί είναι!!
Κάποιες υπογραφές πέσανε...κάποιες ημερομηνίες υπάρχουνε...
και μετά...τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνάδες! Εγώ δεν πήρα, δεν δανείστηκα τίποτα...
Αλλού ζούσες; Δεν ψήφιζες πράσινους ή βένετους μια ζωή; Τους ρούσους πάντως απο την εποχή του βυζαντίου για την απέξω τους έχουμε. Αλλά μήπως δεν τους βλέπαμε να καμαρώνονται για την ικανότητα τους να δανείζονται; Νοιαστηκες ποτέ φίλε 8:41 να δεις τι τα κάνουν τα δανεικά; Τι πίστευες τότε; Οτι δεν σ' αφορά; Θεωρούσες μήπως γραφικούς όσους ασχολούνταν με τα κοινά; Γιατί ναι, δύο κατηγορίες ανθρώπων ασχολούνται με τα κοινά: οι συμφεροντολογοι και οι γραφικοί. Οι γραφικοί παληά όταν γίνονταν ενοχλητικοί στέλνονταν στα ξερονήσια. Οι συμφεροντολόγοι ήταν πάντα εδώ. Πότε πράσινοι, πότε βένετοι. Πάντα με το γκουβέρνο. Να κάνουν τη δουλειά τους νοιάζονταν. Όχι να δουλέψουν...
Ήρθε η ώρα να νοιαστούμε για τις κοινές μας υποθέσεις. Να μην τις αφήνουμε στους άλλους.
Λες αυτοί που τα πήραν, να πάνε μόνοι τους να τα δώσουν πίσω; Το παράνομο, το μη νόμιμο, το εύκολο χρήμα δε μένει σε κοινή θέα. Κρύβεται καλά και ασφαλίζεται σε εξωτικούς παράδεισους και ασφαλή θησαυροφυλάκια.
Για να πληρώσουν αυτοί που φταίνε για την κατάντια μας πρέπει πρώτα απόλα να σταματήσουμε να δεχόμαστε τις απλουστευτικές λογικές του στυλ, δεν τα πήρα εγώ, δεν χρωστάω. Η χώρα τα πήρε, δια των κυβερνήσεών της και ο λαός της θα τα πληρώσει. Με το καλό ή με το άγριο.....

Ανώνυμος είπε...

Εσύ 10:18 π.μ. Ξέρεις ποιός δανείστηκε τα λεφτα και που πήγαν???
Μήπως τάφαγες και σύ με τον παγκαλοκαρχαρία;;
Δεν μπορεί ο παπακωνσταντίνου, να μας πεί τις υπογραφές αυτών, και ποιός τα "επένδυσε"????
Πάντως αυτά που λένε τάχα για μισθούς και συντάξεις είναι τρίχες...
γιατί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν παράξει και παράγουν τα Υπερκέρδη και έχουν κρατηθεί οι αποδοχές τους και πληρώνονται από κεί...
τα δις θέλω να μου πουν, που δανειστήκανε και που "επενδυθήκανε"..
Αν τα γνωρίζει αυτά ο λαός, είναι πιό εύκολο να συναινέσει.
Στο άγνωστο δεν έχουμε εμπιστοσύνη!!!

Τα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλάδων των εργαζομένων έχουν "μπεί" μέσα, -όπως μας λένε-
ποιοί είναι οι υπεύθυνοι αυτών των ταμείων -πρόεδροι, γραμματείς, κλπ- ΔΕΝ υπάρχουν ευθύνες???..Ποιός τους ενόχλησε???..

που βρίσκονται αυτά τα λεφτά, ποιός τα ιδιωποιήθηκε???...
Ο Σιμήτης?,..ή κάνας άλλος??

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 1:28, με το πρώτο ερώτημα, επιβεβαιώνεις την άποψη ότι μάλλον δεν παρακολουθούσες τι γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Προφανώς σου έφθανε το ξεροκόμματο που σου πετούσαν. Ακόμα και τώρα βλέπεις ότι ο τσακωμός είναι γιατί δεν δανειστήκατε τότε, ή εμείς δανειζόμασταν καλύτερα απ' ότι δανείζεστε εσείς...
Η δεύτερη φράση σου δείχνει το επίπεδό σου. Μόλις κάποια άποψη ακουμπήσει και τη δική σου ευθύνη, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια σαν το τζίτζικα αμέριμνος τραγουδούσες, κάνεις κόντρα ρελάνς, "μήπως τάφαγες και σύ;".
Έγώ νοιαζόμουν και πριν, σου μίλαγα, αλλά δεν άκουγες. Μου γυρνούσες την πλάτη και ακολουθούσες μονίμως αυτούς που σου τα υπόσχονταν όλα, που σου έταζαν αυτό που εσύ ήθελες, για να κάνουν τη δουλειά τους.
Τα δις που ψάχνεις βρέστα εκεί που σου λένε επίσημα ότι "το 40% των λιγνιτικών μονάδων της περιοχής αποτιμάται 2 δις €", ότι η ΔΕΗ αποτιμήθηκε 4 δις € όταν μπήκε στο Χρηματιστήριο, παίρνοντας και τα εδάφη του νομού μας, όταν το ασφαλιστικό της ΔΕΗ - των εργαζομένων τα λεφτά που ψάχνεις - είχε επενδύσει στη επιχείρηση 11 δις €. Άκουσες καμιά διαμαρτυρία γι' αυτό;
Ε, λοιπόν κατάλαβέ το.
Ναι, φταίνε πρώτα αυτοί που φάγανε, φάγανε, φάγανε...
Φταίνε όμως και αυτοί που τους βοηθούσαν να τρώνε, κοιτώντας την πάρτη τους, να γίνει η δουλειά τους, να βολευτούνε...
Και φταίνε και όσοι τους έβλεπαν να τρώνε και δε μίλαγαν...
Και αυτοί που τις καταγγελίες τις περιώριζαν μόνο στην παρέα τους, στο ελάχιστο ακροατήριό τους....
Και ακόμη όσοι ανέχθηκαν και γίνανε κομάτι του συστήματος με αυτό τον τρόπο, ακόμη και άν "ευαγγελίζονται" εναν άλλο κόσμο, υπαρκτο ή εφικτό.

Ανώνυμος είπε...

good!!!

Το Προφίλ μας