Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

"Δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας"

Στις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση, αλλά και ορισμένους στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού. Καταλόγισε ανευθυνότητα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, και αναρωτήθηκε κατά πόσον θα ήταν «σοσιαλιστική η χρεοκοπία», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση λογοδοτεί μόνο στην κοινωνία και «δεν έχει πουλήσει την ψυχή της»
Το 2011, προανήγγειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «θα είναι μια χρονιά στην οποία θα έχουμε πλήρη αναδιάρθρωση των δημοσίων επιχειρήσεων, θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Θα είναι μια χρονιά αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας, ενώ θα έχουμε μια οικονομία με σταθερούς κανόνες». «Είμαστε σε ένα τέλος εποχής» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «αυτή η μετάβαση δεν είναι εύκολη».
 
Ασκώντας κριτική στην Αντιπολίτευση, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τη ΝΔ να μιλήσει καθαρά για το παρελθόν της, την Αριστερά να εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει «άλλη πολιτική» και απέρριψε την κριτική για υφεσιακή πολιτική από πλευράς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «η ανάπτυξη δεν είναι κάτι το οποίο παραγγέλνεται». «Η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι αναπτυξιακή πολιτική» πρόσθεσε.
Αιχμές άφησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και για τους εσωκομματικούς επικριτές της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. «Πόσο σοσιαλιστική είναι ακριβώς η χρεοκοπία; Και ποιους πλήττει αυτή; Πλήττει το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να φυγαδεύσει τα χρήματά του στο εξωτερικό; Ή πλήττει τους πιο ευάλωτους στην ελληνική κοινωνία;» αναρωτήθηκε.

«Πόσο σοσιαλιστές θα μας έκανε και πόσο θα προστατεύαμε τους εργαζόμενους αν δεν κάναμε τίποτα για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις στη ζωή στη διάρκεια μίας κρίσης; Πόσο σοσιαλιστικό και αλληλέγγυο μεταξύ των γενεών θα ήταν να αφήναμε το συνταξιοδοτικό να καταρρεύσει και να πούμε στο σημερινό 50άρη ότι δεν υπάρχει σύνταξη για σένα;» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Έχουμε να αποδείξουμε ότι οι θυσίες τις οποίες κάνουν οι πολίτες δεν θα πάνε χαμένες. Και προσπαθούμε αυτό να αποδείξουμε με την καθημερινή μας πρακτική. Αλλά αντίθετα με αυτά που πολλοί σπεύδουν να πουν, δεν έχουμε πουλήσει την ψυχή μας. Η ψυχή μας είναι στην κοινωνία. Γιατί από την κοινωνία προερχόμαστε και στην κοινωνία και μόνο λογοδοτούμε» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.
fimotro.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είπε και άλλα σωστά και καλό θα ήταν να αναρτήσετε όλη την ομιλία του...
Μπορείτε να τη βρείτε στα πρακτικά της Βουλής.

Ανώνυμος είπε...

«δεν έχει πουλήσει την ψυχή της»

"Μεγάλες κουβέντες....απο έναν "Μεγάλο Πολιτικό"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ενός
"ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Η επιμονή στο άσκοπο φθίρει… και η σωτηρία της ψυχής είναι όντως πολύ μεγάλο
πράγμα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε σύντροφε κανε και καμία άλλη δουλεια .

Ανώνυμος είπε...

Σαν τι???
Τι άλλη δουλειά μπορείς να κάνεις στο μπλογκ, εκτός το να σχολιάζεις..

Για πες καμία....

Ανώνυμος είπε...

Αισθανόμαστε περήφανοι για τον άνθρωπο Παπακωνσταντίνου, για τον πολιτικό Παπακωνσταντίνου! Μετρημένα και σταράτα λόγια. Αναρτήστε όλη την ομιλία αξίζει τον κόπο.

Το Προφίλ μας