Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Edith Piaf (19-12-1915 / 11-10-1963)

H Eντίθ Zιοβανά Γκασιόν, που αργότερα θα της έδιναν το στοργικό επίθετο Πιάφ - σπουργιτάκι στα γαλλικά- γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 19 Δεκεμβρίου του 1915. H μητέρα της, τραγουδίστρια του δρόμου, παράτησε το παιδί στη γιαγιά του, που διατηρούσε οίκο ανοχής σε επαρχιακή κωμόπολη.
Σε ηλικία οκτώ ετών, η μικρή Eντίθ τυφλώθηκε από άγνωστη αιτία, ωστόσο ξαναβρήκε το φως της πολλούς μήνες μετά. Στα εφηβικά της χρόνια, την πήρε κοντά του ο πατέρας της, που εργαζόταν ως ακροβάτης σε τσίρκο, και την έβαζε να τραγουδάει για να συμπληρώνει το «νούμερό» του. Όταν ξέσπασε ο B' Παγκόσμιος Πόλεμος, η Πιαφ ήταν ήδη διάσημη. Μία φωνή που παρηγορούσε τους Γάλλους στα δύσκολα εκείνα χρόνια της εθνικής ταπείνωσης. Μετά το τέλος του πολέμου η φήμη της ανέβηκε στα ύψη. Ωστόσο, στη ζωή της δεν κυριάρχησε το ρόδινο χρώμα. Το ιατρικό ιστορικό της περιλαμβάνει τραυματισμούς σε τροχαία, κούρες αποτοξίνωσης, επτά εγχειρήσεις και μια απόπειρα αυτοκτονίας. Το μοναδικό της παιδί, η Μαρσέλ, πέθανε σε ηλικία δύο ετών, το 1935.
Άρρωστη και καταβεβλημένη, η Εντίθ Πιάφ έφυγε από τη ζωή πριν συμπληρώσει τα 48 της χρόνια, στις 11 Οκτωβρίου του 1963. Έως και σήμερα θεωρείται η μεγαλύτερη φωνή της Γαλλίας και μία από τις πιο συγκλονιστικές του κόσμου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Ιστολογίου πρίν ακριβώς 2 χρόνια...
Η ιστορική στιγμή στο ξεκίνημα του Αιβρές...
Ηταν Κυριακή 21/12/2008 και ωρα 2.03 με πρώτη δημοσιευση την παρακάτω ανάρτηση...
-----------------------------------------
ΝΥΧΤΕΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ
Το stand up comedy «ΝΥΧΤΕΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ» ξεκινά τις παραστάσεις του την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο «ΕΡΜΙΟΝΙΟΝ» στο κέντρο της Κοζάνης.

Επικεφαλής και εμψυχωτής της παράστασης ο Γιώργος Κοντορίκος. Μαζί του ο Τάκης Συνδουκάς, η Αναστασία Δαδαμόγια, η Δώρα Σιαλβέρα και ο μουσικός Κωνσταντίνος Κωτούλας σας προσφέρουν αληθινές νύχτες κωμωδίας, όπου επιτρέπεται να…διακόπτετε τον ομιλητή!
Παραστάσεις εβδομάδας από 19 – 27 Δεκεμβρίου 2008.
Παρασκευή 19 «ΕΡΜΙΟΝΙΟΝ» Κοζάνη
Σάββατο 20 «BERLIN» Βελβενδό
Κυριακή 21 «ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ» Κοζάνη
Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 «ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ» Κοζάνη
Τετάρτη 24 «ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ» Κοζάνη
Σάββατο 27 «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» Πτολεμαϊδα
Τιμή εισιτηρίου
Γενική είσοδος: 8 €
Ισχύουν εργατικά εισιτήρια και εισιτήρια του ΟΓΑ.
Πληροφορίες στο τηλ. 24610-24062


Σημ.: Εδώ γιατί δεν καλέσαμε τις νύχτες κωμωδίας; Δεν έχουμε μαγαζιά για να παίξουν;
-----------------------------------------------

Ιστορική στιγμή με την συμπλήρωση 2 ετών Αιβρες και 5000 Αναρτήσεων...
Την πρώτη δημοσιευση της ανάρτησης την έκανε τότε ο Βούλης, εις εκ της επιτελικής ομάδος των 6 Νεαρών που αποτελούν τον ιδρυτικό πυρήνα του Ιστολογίου...
Ο ιδιος θυμάται...
'' Ηταν μια συγκινητική στιγμή, για μένα τότε, να πατήσω το πλήκτρο και να γίνει η πρώτη δημοσιευμένη ανάρτηση για το Αι-βρές!Χαίρομαι για την μεγάλη επιτυχία που σημειώσαμε ολο αυτον τον καιρό, δουλεύοντας ασταμάτητα για να προσφέρουμε ενημέρωση στον κόσμο. Και το καταφέραμε...Είμαι χαρούμενος, που ο κόσμος μας αγκαλιάζει και στηρίζει την προσπάθεια μας, με την μεγάλη του συμμετοχή, σχολιάζοντας κυρίως....''
-------------------------------------------
Αύριο, θα εχουμε και δηλώσεις των υπολοίπων μελών της Συντακτικής Ομάδος των 6 Νεαρών, που εδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να είναι το Αι-βρές πάντα κοντά σας....

ai-vreS είπε...

xa xa xa xa xa xa xa ......

Το Προφίλ μας