Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρός σκιέρ στα 3-5 Πηγάδια

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας νεαρός σκιέρ την αγάπη του για το σκι.Ο 25χρονος περιμένε με χαρά να πέσει αρκετό χιονί στα βουνά για να ανοίξουν οι πίστες του σκι και να επιδωθεί στο αγαπημένο του σπορ αλλά ποιος να το περίμενε πως θα πλήρωνε με την ίδια του τη ζωή το πάθος του για το σκι . Επισκέφθηκε χθες το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας και χωρίς να χάσει στιγμή πήρε τα πέδιλα του σκί και με το λίφτ ανέβηκε στη αρχή της πίστας. Το μεσημέρι στις 3 συνέβει το μοιραίο
Ο 25χρονος που κατέβαινε την πίστα με ταχύτητα , για άγνωστο λόγο  (προφανώς έχασε τον έλεγχο) και βγήκε εκτός πιστας και έπεσε με φόρα σε βράχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.  Την τρελή του πορεία και το ατύχημα είδαν άλλοι σκιερ. Σοκαρισμένοι , ενημέρωσαν τους υπευθύνους οι οπόιοι με την  σειρά του ενημέρωσαν τους γιατρούς του χιονοδρομικού κέντρου.
Αρχικά ο άτυχος νεαρός σκιέρ μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Χιονοδρομικού κέντρου και κατόπιν στο νοσοκομείο της Νάουσας. Παρά την προσπάθεια των γιατρών ο νεαρός σκιερ έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...το μοναδικό στην Ελλάδα, εξασφαλίζεται άριστη ποιότητα χιονιού σ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου...." αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του χιονοδρομικού (http://www.3-5pigadia.gr/), ωστόσο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ακόμα να βγάλει έστω μιά μικρή ανακοίνωση στη μνήμη αυτού του άτυχου παιδιού.Οι κύριοι το μόνο που ξέρουν να ανοίγουν όπως όπως τα χιονοδρομικα λόγω εορτών να αρπάξουν και να αρμέξουν τους επισκέπτες και χιονοδρόμους.ΟΥΓΚΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ σε όλο της το μεγαλείο

Ανώνυμος είπε...

ZΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.

ai-vreS είπε...

Καλέ μας πατέρα, εκτός αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ ημών και εκείνων, οπότε δεν χρειάζεται...

Ανώνυμος είπε...

apolyto dikio exeis file!!!me 15 pontous xioni to anoixane!hmoun k ego ekei extes! vraxoi k petres ypirxan se oles tyis pistes!pisteuo pos oloi kindyneuan extes!krima to palikari!eimaste aparadektoi!xeftila to kratos mas!kanonika se olous tous athlitikous xorous provlepontai asthenofora!krima sto paidi k stin oikogeneia tou paidiou syllipitiria!

Ανώνυμος είπε...

STIN ELADA OLA TA SKI CENTERS PREPEI NA EXOUN XIONISTRES!! TOULAXISTO NA KALYPTOUN MIA PISTA.
ellada= falakro pou de douleyei pote an kai exei foveres pistes kai xioni alla to anoigei o dhmos opote thelei!
PARNASSOS POU EXEI KAREKLAKI ME LAMARINA(AIOLOS) KAI THA SKOTOTHEI KANAS ANTHROPOS. DEN EXEI ORIOTHETISI PISTON PAROLO THN OMIXLI POU EXEI SYNITHOS.DOULEYON PISTES MAZI ME PETRES. OUTE LOGOS GIA XIONISTRES. TORA LEEI FETOS TELEYTAIA XRONIA ME AYTA TA LIFT! KALAVRITA=PETRES, DOULEYOUME OPOTE GOUSTAROUME LIFTS SPASMENA. MAINALO POU DE DOULEYEI POTE KAI THA PREPE NA XEI XIONISTRES OLO TO XEIMONA.
PERTOULI TO IDIO PILIO TO IDIO K.O.K
afiste na erthoun xenoi na deite pos tha strosoun kai tha stamatisoun na doulevoun xionodromika me mia petro-pista kai xioni 15cm pou sto site tha lene 25cm. (vlepe aiolos!) EINAI EPIKYNDINA AYTA TA PRAGMATA KAI ATYXIMATA THA XANA GINOUN ME TIS PETRES KAI TOUS VRAXOUS!! DEN TO EXOUME DUSTIXOS!

EPAGGELMATISMOS 0!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

nropoi paidia k pali k ntropoi ayto to palikari to ixera k itan ksadelfos tou gamprou mou...apo esas tora matheno pos egine to atixima k posi ora ekane na paei sto nosokomeio...silipitiria stin ikogeneia tou k kalo paradeiso na exei to paidi...itan k pantremenos k ixe k ena paidi k i ginaika tou tora perimenei to deytero ...pragmatika dn xero gt i mira paizei toso asxima paixnidia

Ανώνυμος είπε...

MAGKES TIN OLOI FASI TIN EXO SE VIDEO!!!OXI TO XTYPIMA ALLA POU AKRIVOS ITAN XAPLOMENOS!OUTE DYXTIA YPIRXAN K TO XIIONODROMIKO ITAN AKATALLILO!ASE POU NSTIS EIDISEIS EIPAN OTI XTYPISE EKTOS PISTAS!!!

Ανώνυμος είπε...

GAMW TO KRATOSS GAMWWW,ALLO ENA PALIKARI PHGE ADIKA,APO THN AGAPH POY EIXE GIA TO SPOR AYTO.
ALLA VLEPEIS OI GYFTIA DEN EXEI ORIA,ME 15 PONTOUS ANOIKSANE TO XIONODROMIKO GIA NA BGALOUN KSYGKI AP THN MYGA.ELEOS PIA..

Ανώνυμος είπε...

...όταν δεν έχουμε υγεία,παιδεία,οικονομία,ασφάλεια πως να έχουμε χιονοδρομία.?.?.?
Τα σχόλια πολλών από πάνω δείχνουν ότι έχουμε άποψη και θέληση και γνώσεις.Αλλά δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά έτσι.
Δεν έχουμε τίποτα σ αυτό το κράτος ούτε υπηρεσίες ούτε υποδομές και σ'αυτό φταίμε ΟΛΟΙ μας.Οι άνθρωποι κάνουν τις υποδομές και όχι το αντίστροφο.Αλλά εμείς είμαστε ζώα.
Κάποιοι ανήκουμε στην <>,στα λαμόγια...κερδοσκοπούμε ασυνείδητα εις βάρος άλλων-όλων των υπολοίπων.Οι εναπομείναντες καλύπτουμε τους παραπάνω,τους ανεχόμαστε,τους υποθάλπουμε...και η ανοχή είναι συνενοχή.Δεν υπάρχουν <> και <> όλοι στο ίδιο καράβι είμαστε και όλοι κάθε μέρα ανοίγουμε καινούριες τρύπες...και όταν το καράβι βουλιάξει όλοι μαζί θα μαστε.
Anyway...στα χιονοδρομικά τώρα.
Η κατάσταση με τα χρόνια δε βελτιώνεται.Κανένα μα κανένα χιονοδρομικό στην Ελλάδα δεν δούλεψε ποτέ σωστά.Μόνο στο Καιμακ είχε φτιάξει λίγο η κατάσταση την εποχή-του Νώε-όταν πρωτοέφεραν τον Αυστριακό.
Τι να προτοπεί κανείς?
Πιστερ ανύπαρκτοι και οι περισσότεροι ανίδεοι.Μόνο να πουλάνε μούρι και να σαχλαμαρίζουν με τις γκόμενες.Όταν δεν στέλνει η νομαρχία μηχάνημα δεν βάζουν δικό τους και βάζει ο κόσμος αλυσίδες για 1500 μέτρα(.Και αν είσαι τυχερός και δεν κολήσεις στο ανέβα τις βάζεις το απόγευμα να κατέβεις που θα χει παγώσει γιατί ούτε αλατιέρα έχουμε.Οι χειριστές των λιφτ είναι ανειδίκευτοι.Πέφτει κάποιος στο καρεκλάκι και δε βγαίνουν ούτε να τον σηκωσουν...απλά το κλείνουν για 1-2 λεπτά ή και 10 μέχρι να σηκωθεί ο πιτσιρικάς ή ο επισκέπτης.
Με την άνοδο της θερμοκρασίας χιόνι γιοκ.Τους πέρνεις τηλ από την πρωηγούμενη και σου λένε ότι <>.Και την άλλη μέρα όταν φτάνεις είναι γεμάτο ξέρες και πέτρες.Και παίζεις με την τύχη σου μετά...Ασθενοφόρα ανύπαρκτα.Όπου υπάρχουν είναι λείψανα.
Ειπώθηκε παραπάνω να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.Οι ανεύθυνοι θέλετε να πείτε......

Πότε τιμωρήθηκε κανείς που πραγματικά φταίει στην Ελλάδα?
Εδώ έχουμε να κάνουμε με φόνο εξ αμελείας....και απόκρυψη στοιχείων την άλλη μέρα.Ο διευθυντής,ο πιστερ (αν υπηρχε) και ο γιατρός (αν υπήρχε) έπρεπε να να περάσουν αυτόφωρο.!.!.!
Χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.Κάποιος φταίει.
-Πίστα ανοιχτή με λιγοστό χιόνι (τα πηγάδια έχουν και τεχνιτό...)
-Πίστα μη οριοθετημένη.Η ευρωπαική νομοθεσία χιονοδρομίας το επιβάλει.
-Το προσωπικό διάσωσης ανέτιμο και πιθανόν μη ιδανικό.Οι υποδομές διάσωσης επίσεις.
Εδώ δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανέναν.Δεν είναι λαικό δικαστήριο.
Δικαστήρια υπάρχουν και αν θέλουμε να πιστεύουμε σε νόμους και θεσμούς πρέπει να κινηθεί η δικαιοσύνη.Να δικαστούν και οι ένοχοι να καταδικαστούν.
Να μην κουκουλωθεί η υπόθεση για κανεναν λόγω όπως όλα τα στραβά της χώρας αυτής.

...............
Και όλες οι γύρω στάνες μετατράπηκαν σε σαλέ και τα καφενία σε ταβέρνες που χρεώνουν ότι τους καπνίσει.Και ο φραπές φτάνει και τα 5 ευρώ όταν ο καπουτσίνο στο Mont Blanc έχει 3...και πολλά πολλά άλλα...
Γι αυτό τίποτα.Αν δεν αλλάξει η κατάσταση δεν πρέπει ούτε να πατάμε.Να μην αφήσουμε κανέναν να κερδοσκοπεί εκμεταλευόμενος το πάθος μας.Ούτε μια κυριακή αδέρφια!!
Υπονομεύουμε την περιουσία μας και πάνω απ όλα την ζωή μας για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και κανείς δε το σέβεται.
10 επισκέψεις σε ένα χιονοδρομικό της Δυτικής Μακεδονίας είναι παραπάνω από τα μισά έξοδα που χρειάζονται για μια εβδομαδιαία εξόρμηση στις Άλπεις.

Ευχαριστώ,
Γιώργος Βελβεντό

Ανώνυμος είπε...

Paides me tin ginaika tou imastan simathites...to ematha molis twra...kai i kopela mexri pou genise den iksere tpt..den tin to eipan...Pernoume tilefwno stin oikogeneia kai kanenas den to sikwnei...pragmatika den kserw ti na pw...exw meinei....Ntropi...!!!

Ληφουσης Χρηστος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ai-vreS είπε...

Γεια σου Χρήστο,
το επίμαχο σχόλιο έχει ήδη κατέβει. Όπως αναφέρουμε στην αρχική σελίδα, όποιο σχόλιο ή ανάρτηση ενοχλεί για οποιονδήποτε λόγο αποσύρεται.
Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκάλεσε ένα σχόλιο ανώνυμου.

Ανώνυμος είπε...

lipamai poli gia to xamo tou paidiou ..alla re paidia an xanei ton elegxo se pista sta 3-5 pigadia simenei oti pige sthn mesaia thn mavri kai den ixere ski ....prepei na prosexoun oi skier pou den kseroun kai an epefte me taxitita kai prostateftiko dixti na eixe dipla tha t pernouse kai tha epefte se vraxo ..kai kati akoma afto pou ftaei einai i ellipis enimerosi kaneis ski thes opwsdhpote na foras kranos !!!!!! kai pali silipitiaria gia to paidi

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο πεθερός του αδικοχαμένου μας παιδιού που πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη του για το σκι στα 3-5 πηγάδια στις 19/12/2010…

Ενόψει της ανάγκης μας για δικαίωση ανοίγουμε έναν δικαστικό αγώνα κατά ‘όλων όσων ευθύνονται για την ανευθυνότητά τους. Για το λόγο αυτό παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό ή έχει στα χέρια του υλικό το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθειά μας να αποδοθεί δικαιοσύνη, να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό μαζί μου στα τηλ. : 6947041181 ή (2310)244288.

Εννοείται πως δεν θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία κανενός εφόσον δεν το επιθυμεί ο ίδιος. Μας αρκεί να δοθούν τα στοιχεία που τυχόν υπάρχουν στα χέρια κάποιων και τα οποία μπορούν να μας φανούν χρήσιμα στον αγώνα μας για δικαίωση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

kazaboubou είπε...

Είμαι ο πεθερός του αδικοχαμένου μας παιδιού που πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη του για το σκι στα 3-5 πηγάδια στις 19/12/2010…

Ενόψει της ανάγκης μας για δικαίωση ανοίγουμε έναν δικαστικό αγώνα κατά ‘όλων όσων ευθύνονται για την ανευθυνότητά τους. Για το λόγο αυτό παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό ή έχει στα χέρια του υλικό το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθειά μας να αποδοθεί δικαιοσύνη, να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό μαζί μου στα τηλ. : 6947041181 ή (2310)244288.

Εννοείται πως δεν θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία κανενός εφόσον δεν το επιθυμεί ο ίδιος. Μας αρκεί να δοθούν τα στοιχεία που τυχόν υπάρχουν στα χέρια κάποιων και τα οποία μπορούν να μας φανούν χρήσιμα στον αγώνα μας για δικαίωση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το Προφίλ μας