Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ελλησπόντου: αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών


Στην αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκαν τα μέλη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα Μ.Μ.Ε. την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010.
Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την παρουσία των υποψηφίων μας. Εκτιμούσαμε ότι θα πάμε πολύ καλύτερα και θα είχαμε εκπροσώπηση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Κοζάνης τουλάχιστον με δύο συμβούλους με τον Συνδυασμό «Ενότητα για το νέο Δήμο Κοζάνης». Δυστυχώς οι πολίτες είχαν άλλες επιλογές τις οποίες και σεβόμαστε. Αυτές ήταν μερικές από τις εκτιμήσεις στις οποίες αναφέρθηκαν αναλυτικά τόσο ο Πρόεδρος της Κίνησης Θεόφιλος Παπαδόπουλος αλλά και ο Γραμματέας Λάζαρος Μισαηλίδης.
Ακόμη υπήρξε έντονη κριτική για το ρόλο που «έπαιξαν» προεκλογικά τα πολιτικά γραφεία των Βουλευτών στηρίζοντας συγκεκριμένους υποψηφίους που ανήκουν στο στενό περιβάλλον τους (Θεοδωρίδης Ν., Τσανακτσίδης Ευστ., Κυτίδης Κ., κ.α)..

Επίσης αναφέρθηκαν στην ανάγκη να δημιουργηθεί μέσα από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που θα σέβεται και θα υπηρετεί τους πολίτες με βάση τις ΑΡΧΕΣ - ΙΔΕΕΣ – ΑΞΙΕΣ και το ΗΘΟΣ. Απαραίτητα συστατικά που θα προσδίδουν μια ποιοτική ταυτότητα της Κοινωνίας των Πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια τονίσθηκε καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και με αγωνιστική διάθεση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Αργήσαμε πάρα πολύ.

Από την πλευρά της η Κριστιάννα Παπαδοπούλου νέο μέλος της Κίνησης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Κίνηση σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας να πραγματοποιηθεί μια επιστημονικά τεκμηριωμένη  Έρευνα – Μελέτη για το πώς αποτυπώνεται η ανεργία στον Νόμο Κοζάνης και στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας γενικά σε όλα τα επίπεδα (ηλικιακά, κοινωνικά, μορφωτικά κ.α.).
Η Κριστιάννα Παπαδοπούλου θα έχει και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας στο μέρος που αναλογεί την Κίνηση Ενεργών Πολιτών

Τέλος ο Πρόεδρος της Κίνησης Θεόφιλος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι εντός του 2011 θα ξεκινήσει η διαδικασία της τροποποίησης του καταστατικού που θα αφορά στην εξέλιξη της Κίνησης, σε Κίνηση Ενεργών Πολιτών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.




Το Γραφείο Τύπου
της
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΡΗ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗς ΕΛΕΙΠΕ !!!!
Δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή τους ??????Το πρόβλημα είναι...η εκλογή των ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ...των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ???????

Το Προφίλ μας